Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lola *

Jak się rana goi po przebiciu kolczyka w pępku??

Polecane posty

Gość Shivaaa
Ja mam kolczyk 3 dzień.. Fakt faktem przy przebiciu bolało nawet mocno, ale każdy odczuwa ból inaczej :]. Jak mówiłam mam go 3 dzień po przebiciu nic mnie nie bolało troszczę jak go ruszyłam a tak po za tym to nic, nie leci mi żadna ropa, nie mam nic czerwonego, no chyba że tylko te krawędzie dziurki gdzie jest kolczyk, ale ja smaruje takim antybiotykiem i pryskam płynem bakteriobójczym 3-4 razy dziennie :)

Gość gość
dzisiaj sobie przekułam pępek w salonie i nic nie bolało, nawet nie mam rany , więc chce sie was zapytać czy później będzie boleć ?

Gość gość
witam, ja zrobiłam sobie kolczyk dokładnie tydzień temu...dwa dni po przekłuciu NIC mnie nie bolało....teraz pępek sie zaczerwienił i boli przy każdym ruchu :( zaczynam sie martwić czy nic sie tam zlego w nim nie dzieje,ale kosmetyczka,która to wykonywała uprzedzała mnie,że pępek może sie zaczerwienić,troszke spuchnąć no i boleć.... Dodam,ze uzywam tylko octeniseptu. macie jakieś dobre rady ? pozdrawiam

Gość Lusia_K
Jezu ludzie nie piszcie rzeczy typu "Boże masz 13 lat, co ty robisz, jesteś nienormalna?" ona się w cywilizowany sposób zapytała co z tym kolczykiem w pępku a nie pytała się co sądzicie o tym że ma 13 lat i chce mieć kolczyk !!!

Gość Kolczyko mania
Mam 13 lat i przebiłam sobie pępek. Mnie osobiście to bolało .. Tak po przebiciu zostanie ci malutka blizna .. Ale tym nie ma się czym martwić .. Nigdy nie przemywajcie wodą utlenioną ! Przez to rana będzie brzydka i będzie się paprać a to nie jest przyjemne . Polecam specjalne płyny ! Ale one kosztują ok 20-30zł . Jeżeli kogoś nie stać radzę 3 raz dziennie chociaż przemywać wodą ! Mam nadzieję że pomogłam ! = *

Gość gość
To co ja tu czytam 13 latki robią sb kolczyka ostro... Przebicie kolczyka nie boli. Najbardziej bolą te szczypce co trzymają skórke.. I nie przemywać wodą utleniania to najgorsza głupota po tym się dłużej goi... powinniście dostać kropelki daje się 2 razy dziennie i wieczorem jak będziecie się myć to przemyc pepek siwym mydłem lub płynem do miejscintymnych ;) kosz kolczyka od 100-200 zł lepiej iść do specjalisty niż potem żałować... I nie robić takiej głupoty jak smarować maściim tribiotic. Codziennie tylko co tydzień ale tylko gdy czujecie że coś jest nie tak z pepiek bo to jjest antybiotyk....

Gość Jazzikimixiki
Generalnie kolczyk w pepku jest sexy ale tez jest znakiem rozpoznawczym suczek widze ze dziewczyny zaczynaja suczyc sie coraz wczesniej.

Gość ulka122
Więc. ., parę godzin temu zrobiłam kolczyk. Facet który mi robił, zalecił przemywanie preparatem o nazwie "Tribactic" w sprayu. Mówił też żeby psiknac i delikatnie oczyścić najlepiej patyczkiem do uszu. Polecił mi też naturalny olejek drzewa herbacianego, mówił ze można też dać kropelke i tez rozetrzec. Pamiętajcie żeby koniecznie zawsze umyć dokładnie ręce przed jakim kolwiek dotknięciem kolczyka, bardzo ważne. Powtarzał ze pielęgnacja jest najważniejsza. A jeśli chodzi o dotykanie/poruszanie kolczykiem to powiedział ze jak nie ma potrzeby to nie ruszać, przez czas wygojenia. Jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem jeśli tylko będę wiedzieć:)