Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jassima

kto nie wierzy w Boga?

Polecane posty

Gość jassima

i dlaczego? Ja nie wierze bo to glupota dla dzieci

Oczywiście mam nadzieję, że jak będziesz jęczeć podczas zawału to nie będziesz zawracać Absolutowi głowy swoim biadoleniem

No... a ewa 33 ma takie hobby, że w każdym pisze: "(n-1) tematów takich już było", gdzie n ilość takich tematów. I tak 150 razy :) Fajne zajęcie.

Gość jassima
absolutowi? a co to takiego? i skad masz pewnosc ze to cos istnieje?

Aksjomatyczna definicja absolutu: 1.Nikt nie wie co to takiego. 2. Większość w to wierzy. 3. Prawie wszyscy się tym podniecają.

Gość George W. Bush
Ja nie wierzę :) Wydałem rozkazy po których zginęło minimum 660 tys ludzi a niektórzy mówią że wskutek następstw nawet 1.5 mln Mam na rekach krew co najmniej 600 tys ludzi, zabiłem ich, więc jakże ja mógłbym wierzyć w boga .. :)

Gość jassima
kto wie dlaczego stworzylismy boga? Bo sie po prostu boimy i wolimy wierzyc, ze istnieje COS

"kto wie dlaczego stworzylismy boga? Bo sie po prostu boimy i wolimy wierzyc, ze istnieje COS" Jassima: tak właściwie to w czyim imieniu Ty się wypowiadasz? :o

Gość już niewierząca
Ja nie wierzę w boga. Nie wierzę w żadnych bogów,nie wyznaję żadnej religii. Ur.się i wychowałam w rodzinie katolickiej.Katolickośc w mojej rodzinie była i jest normalna,nie jakaś nawiedzona. Jeszcze nie tak dawno i ja kultowywałam ta tradycje,ale powoli zaczęłam od tego odchodzić i stałam się ateistką,chociaz nie neguję istnienia Jezusa,jego matki,ale uwazam ,ze byli to ludzie cwani i korzystajacy z ogolnej ciemnoty wtedy panujacej i stworzyli sobie mit o tym,ze Jezus jest synem boga,tylko,ze troszke sie przeliczyli bo mysleli,ze lud poprze Jezusa a lud miał go w nosie i dletego został ukrzyzowany. A w zmartwywtanie w ogole nei wierze,moze i bym uwierzyła jakby mowiono,ze Jezusa dusza uleciała gdzies w niebo a ciało pozostało tam gdzie pochowano.To samo gdzie jest niby Maria,czyzby poszła sobie piechotka do nieba :-)

Gość już niewierząca
I jeszcze jednojedno ,jezeli istnieja jacys bogowie to sa po prostu msciwi i nie piszcie tutaj o wolnej woli,bo niemowle nie ma jescze wolnej woli a jednak niemowleta umieraja i to czesto w cierpieniach,a jezli ktos napisze,ze umieraja przez dorosłych grzechy tzn.,ze jednak jacys istniejacy niby bogowie sa msciwi i niesprawiedliwi NAJWIEKSZYM I NAJPOTEZNIEJSZYM BOGOIEM NA ZIEMI JEST PIENIĄDZ.

a machos baaaardzo sie nudzi dzisiaj a'propos - pierwszy chyba raz napisałam post w typie powyższego

Gość jassima
wypowiadam swoje opinie w swoim imieniu

Istnieje coś:) Jak tak przeanalizować genezę wszechświata i procesy jakie zachodzą w świecie ożywionym i nieożywionym należy domniemywać że ktoś lub coś to tak zgrabnie poukładało. Teoria o tak zwanej"kosmicznej zupie" mówi że we wspólnym kotle wszystko sie pieknie pichciło i tak się pte chemiczne pierwiastki połączyły że powstało życie. Uczeni obalili te teorię licząc prawdopodobieństwo które wyniosło mniej więcej: 3 miliony razy wyrzucić pod rząd jednocześnie liczbę oczek sześć na dwóch kostkach do gry.

Gość jassima
wierze w zycie po smierci ale nie wierze w to ze bog isntnieje

juz niewierząca:) nie sądzę aby głupota ludzi ówczesnych była niższa niz obecnych----ludzie się nie zmieniają w przeciwnym razie wyciągaliby wnioski odnośnie,wojen,zabójstw etc

Gość jassima
machos: nie wiem czy znasz choc toche jezyke polski (widze, ze nie) w takiej formie tez mozna formulowac swoje opinie. Ja o schizofrenii wiem akurat duzo a ty o polskiej gramatyce nic. Pozdrawiam

"wierze w zycie po smierci" Jassima: do psychiatry, zanim będzie za późno. Serio.

Jassina: "nie wiem czy znasz choc toche jezyke polski" Dobre, nie? :D Jak na razie to Ty mówisz jak mudiny z afryka. ;)

Gość jassima
machos idz sie wyrzyc na silownie bo agresja od Ciebie zajezdza, a rozmowy na poziomie to Ty nie potrafisz prowadzic. Zalosne.

Jassina: "wyrzyc na silownie" Nie mogę :D I Ty chcesz mnie uczyć języka ojczystego, tak? :D

Psychologia mówi że najwięksi krzykacze cierpią na kompleks niższości stąd wnioskuje machos że twe przesadne eksponowanie poziomu testosteronu to skutek delikutaśnego zniewieścienia. Bez odbioru

józin: Ta? Pewnie naukowcy to udowodnili? :D Z Bogiem, chłopcze 🖐️