Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonalampkanocna

ile na dzidzie na miesiac= mloda mama nie pracujaca..

Polecane posty

Gość zielonalampkanocna

hej, na wstepie prosze wszystkich o nie wypisywanie zlosliwych komentarzy jestem w ciazy i zastanawiam sie ile srednio wydaje sie na malca, ile potrzebuje pieniedzy co miesiac aby miec na pieluszki,potem na mleko,jakies ciuszki.. wyszlo jak wyszlo dzidzi nie usune

Gość to nie ten dział

Gość olaluna
100 pamperws, 20 chustechki do wycierania, a jak będziesz karmic piersia to początykowo tylko takie wydatki No jeszcze 1,20 mydełko ok 10 szampon - starcza na dłużej niz miesiąc a i jeszcze jakaś herbatka koperkowa :) powodzenia http://a1bercik.myminicity.com/

Gość a gdzie ubranka lekarstwa
obuwie czy zabawki?

Gość w pierwszym roku
ok 300zł-400złna m-c(120pampersy i chusteczki, 100mleko jak nie bedziesz karmic piersia, kasze,potem wprowadzasz sloiczki to bedzie wiecej ale troche mniej na mleko,150 smoczki butelki,zabawski ciuchy przez pierwsze 6m-cy caly czas kupuje sie ciuchy dziecko bardzo szybko rosnie,jeszcze sa szczepeinia platne to dodatkowo 100(ale tez sa darmowe), z poczatkiu co 6tyg pozniej dluzsza przerwa z becikowego moesz kupic wozek i łóżeczko wozek ten gleboki to radze kupowac niedrogi,bo on jest tak na pierwsze 6m-cy,potem ten drugi spacerowy radze kupic lepszy,ten jest na pare lat bedzie dobrze na pewno troche dostaniesz rzeczy

Gość w pierwszym roku
ok 300zł-400złna m-c(120pampersy i chusteczki, 100mleko jak nie bedziesz karmic piersia, kasze,potem wprowadzasz sloiczki to bedzie wiecej ale troche mniej na mleko,150 smoczki butelki,zabawski ciuchy przez pierwsze 6m-cy caly czas kupuje sie ciuchy dziecko bardzo szybko rosnie,jeszcze sa szczepeinia platne to dodatkowo 100(ale tez sa darmowe), z poczatkiu co 6tyg pozniej dluzsza przerwa,50zł balsamy,plyny do kąpieli,oliwki,krem na zime np,ale to co drugi m-c sie kupuje,bo na 2 starcza spokojnie z becikowego moesz kupic wozek i łóżeczko wozek ten gleboki to radze kupowac niedrogi,bo on jest tak na pierwsze 6m-cy,potem ten drugi spacerowy radze kupic lepszy,ten jest na pare lat bedzie dobrze na pewno troche dostaniesz rzeczy

Gość z własnych doświadczeń wiem że
wyprawka dla dziecka (łóżka, wózki, ubranka, podstawowe zabawki, przewijaki- ok. 2 400zł mi wyszło. Potem co miesiąc ok. 500-700zł na potrzebne artykuły. To tak do 3. roku życia, potem więcej. Jak dziecko idzie do szkoły, wydatki sa większe. \

Gość Lepszy człowiek
Moim zdaniem najtaniej wyjdzie skrobanka...

Gość kuva
Szkoda, że na Was nikt nie zaoszczędził :D

Gość z własnych doświadczeń wiem że
nie skrobanka, tylko do pracy. Potem po porodzie tez szybko do pracy po miesiacu-dwóch i tyle.

Gość mnie nigdy nie wychodziło
mniej niż 1000zł.... teraz za samo przedszkole z zajęciami dodatkowymi i dojazdami wychodzi 700....a gdzie reszta? aż się boję co będzie w szkole.... dziecko to drogi interes ;)

Gość zielonalampkanocna
no to niech beda, ja nie usune poradze sobie a czy jezeli urodze poza krajem to wtedy przysluguje mi becikowe?

ale nie musisz od razu kupowac najdroższych pampersów, a tańszych też dziecko będzie isę miało dobrze. popytaj po zanjomych czy mają ubranka do oddania. napewno mają. przecież dziecko nie będzie biegało po piaskownicach od pierwszych dni więc nie zniszczysz;) jak już podrośnie i będzie wcinało zupki to nie polecam słoiczków!!! jeden kosztuje ok 2-3 zł... za takie pieniądze masz 4 marchewki 5 ziemniaków i cośtam jeszcze i z tego ugotujesz kilka zupek a nie jeden słoiczek. moze to wygodnie kupiś gotowe ale jaks ie nie przelewa to nie trzeba szaleć. powodzenia rzyczę:) i podziwiam;)