Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuurka

Jak upiec całego kurczaka?

Polecane posty

Gość kuurka

Jak się do tego zabrać, jak długo piec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przede wszystkim dobrze przyprawić, najlepiej wstawić na całą noc do lodówki, przed wstawieniem do piekarnika dobrze jeszcze posmarowac oliwką, majonezem lub smietaną, ja piekę w temp. 200 st ajesli chodzi o czas pieczenia, to zazwyczaj podają godz/kg mięsa, ale ja i tak jeszcze sprawdzam..to proste :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuurka
aha czyli musi trochę w tych przyprawach postać... myślałam że wystarczy przyprawić przed samym pieczeniem;-) dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przyprawić możesz również przed samym pieczeniem, ale mięso nie zdąży \"przejść\" i będzie lekko mdłe. Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka, zwykle średni piecze się ok. 1,5-2 godziny (lubię zjaranego ;) )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sposób na butelkę
z czasóstudenckich :D solisz kurę, przyprawiasz, bierzesz butelkę po piwie, nalewasz do niej wody (można wrzucić kostkę rosołową, może być też piwo ;) ) i sadzasz na niej okrakiem kurczaka ;) i do piekarnika z nim.... lepszej pieczonej kury nie jadłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dla bogatszych studentów wersja II: bierzesz piwo i na nim sadzasz kurczaka (najlepsze piwo w puszce).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuurka
hmmm... interesujące;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość he he bardziej
skomplikowane...ale! pycha! z farszem ...1wątróbka +1serce+1żołodek+malutka pierś z kuraka wszystko drobno posiekać dodać masełka i garść zielonej pietruchy i przyprawy sół +pieprz napchać dość mocno kuraka i zeszyć nitką lub szczepić wykałaczkami okryć folią aluminiową i tyle pieć ile waży kurak...pół godziny przed końcem pieczenia odkryć coby sie z leksza zjarał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuurka
a właśnie czy piec go w folii czy w naczyniu, przykryty czy odkryty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×