Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuurka

Jak upiec całego kurczaka?

Polecane posty

Gość kuurka

Jak się do tego zabrać, jak długo piec?

Przede wszystkim dobrze przyprawić, najlepiej wstawić na całą noc do lodówki, przed wstawieniem do piekarnika dobrze jeszcze posmarowac oliwką, majonezem lub smietaną, ja piekę w temp. 200 st ajesli chodzi o czas pieczenia, to zazwyczaj podają godz/kg mięsa, ale ja i tak jeszcze sprawdzam..to proste :)

Gość kuurka
aha czyli musi trochę w tych przyprawach postać... myślałam że wystarczy przyprawić przed samym pieczeniem;-) dziękuję

Przyprawić możesz również przed samym pieczeniem, ale mięso nie zdąży \"przejść\" i będzie lekko mdłe. Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka, zwykle średni piecze się ok. 1,5-2 godziny (lubię zjaranego ;) )

Gość sposób na butelkę
z czasóstudenckich :D solisz kurę, przyprawiasz, bierzesz butelkę po piwie, nalewasz do niej wody (można wrzucić kostkę rosołową, może być też piwo ;) ) i sadzasz na niej okrakiem kurczaka ;) i do piekarnika z nim.... lepszej pieczonej kury nie jadłam

Dla bogatszych studentów wersja II: bierzesz piwo i na nim sadzasz kurczaka (najlepsze piwo w puszce).

Gość kuurka
hmmm... interesujące;-)

Gość he he bardziej
skomplikowane...ale! pycha! z farszem ...1wątróbka +1serce+1żołodek+malutka pierś z kuraka wszystko drobno posiekać dodać masełka i garść zielonej pietruchy i przyprawy sół +pieprz napchać dość mocno kuraka i zeszyć nitką lub szczepić wykałaczkami okryć folią aluminiową i tyle pieć ile waży kurak...pół godziny przed końcem pieczenia odkryć coby sie z leksza zjarał

Gość kuurka
a właśnie czy piec go w folii czy w naczyniu, przykryty czy odkryty?