Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Floriana

ale się przestraszyłam...

Polecane posty

nie wiem czy sernik to polskie ciacho, ale je tu mają i to się liczy :P tiramisu włoskie a w Polsce je mamy :D rodzynki są wypas, szczególnie suszone, hehe, prosto z torebki, pycha :D

Od dzieciństwa wydłubuję nałogowo rodzynki z każdego ciasta.Za to te suszone z torebki nawet mi smakują, ale w cieście są nie do przełknięcia:classic_cool:

Sa dwie rzeczy, których nigdy w życiu nie zjem: szpinaku i ciasta z rodzynkami.

przecież w cieście są praktycznie nie od wyczucia, masz jakąś urazę do nich pewnie, tak samo jak ja mam do ryb po tym jak jedna ość kiedyś chciała mnie zabić :) PS: w USA śmieją się z Polaków, a nie wiedzą gdzie jest Polska :D

Dla mnie są właśnie wyczuwalne, bo upieczone robią się takie obleśnie pulchne:o To jeszcze nic, we Włoszech myślą, że Polska lezy na biegunie południowym, panuję u nas wieczna zima i żywimy się tylko ziemniakami:classic_cool:

Flora to wybredna jesteś, ja nie lubiłem kiedyś wielu rzeczy, np. brokułów, teraz wciągam je nosem :) o Włoszech nasłuchałem się od znajomego, który swego czasu tam pracował. Jego pracodawca nie chciał wierzyć, że mamy w kraju komórki :classic_cool:

Uwielbiam brokuły:) Ja we Włoszech nasłuchałam się takich głupich pytań dotyczących naszego kraju, że nigdy wcześniej nie przypuszczałam, że dorosły człowiek może mieć takie braki w edukacji.Raz mnie nawet pytano, czy u nas też jest dzień i noc, na co odpowiedziałam, że żyjemy w krainie wiecznych mroków i dopiero w Italii zobaczyłam po raz pierwszy słońce:D

kto przesadza? mój kumpel wmówił pracodawcy, że dojeżdżał do szkoły na krowie :D widzisz Flora, będziemy mogli wyżywić się wspólnie brokułami hehehe:D

Przysięgam, że nie przesadzam:DPrzypomniałam sobie jeszcze, jak jeden Włoch prosił mnie, żebym mu przywiozła z Polski trochę śniegu, bo nigdy nie widział:D Raz zdarzyło się, że spadł śnieg, a na południu jest to niezwykle rzadki widok.Ale tego śniegu było tyle, że dosłownie lekko tylko przypruszył ziemie i odrazu topniał.Pamiętam, że ogłoszono wtedy stan klęski i zamknięto szkoły:D

Włosi to dupy, starożytnym Rzymianom wstyd by było, gdyby wiedzieli, że będą przodkami takich ciap :O ma ktoś ochotę na herbatę z kardamonem? bo idę robić, a co :D

przykro mi, jest tylko kardamon i imbir :) to mi przypomina anegdotę: przychodzi żul do sklepu i mówi: - poproszę denaturat -nie ma -to jakieś inne wino :classic_cool:

gdzie jesteś jarku>>>>> ja jestem proste dziewcze, nie znam się na takich wynalazkach:D