Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość theblackcat

Tabletki anty.

Polecane posty

Gość theblackcat
obolałe ciało, bole głowy, nudnosci, plamienia, spadek libido, tycie, pryszcze, problemy z koncentracją, sennosc. Z tyhc długodystansowych: problemy z watroba, krwiobiegiem( wiem ze np łaczenie tabletek z niektorymi substancjami np nikotyna moze powodowac zakrzepy) no i ew rozregulowanie orgaznizmu gdybym sie zdecydwała tabletki odstawic.

Jakbyś nie wiedziała to wszystko szkodzi. Nawet siedzenie przed monitorem,przecież niszczy Ci wzrok,nieprawdaż?

Gość theblackcat
Chyba nie bardziej niz czytanie ksiazki.

ale dopoki nie sprobujesz to sie nie przekonasz czy masz jakiekolwiek z tych przypadłosci. Ja np nie mialam zadnych z wymienionych przez ciebie problemow, no moze nieco spadlo libido..

Gość theblackcat
Nie jestem dzieckiem. Pojde jak bedzie mi sie chciało spac.

Bo to jest śmieszne co piszesz,sama nie wiesz czego chcesz. Od tabletek się nie umiera. Nie dość,że schudłam to cerę mam w porządku. Nie mam depresji etc. biorąc tabletki trzeba chodzić na regularne badania, więc jakbyś miała już zachorować to szybko podejmiesz leczenie.

Gość theblackcat
Dziekuje za odpowiedzi:) pomysle jeszcze troche nad tym. Poki co zdecydowałam ze jesli bede chciała sprobowac, to od maja- inaczej moze mi to przeszkodzic w nauce. A raz kozie smierc;)

Gość DarthE
Jak zwykle niewiedza wasza na te tematy jest razaca. Po pierwsze tabletki brane przed 31 rokiem zycia zwiekszaja ryzyko raka piersi ,u osob z mutacja genu BRCA1 - ktora ma bardzo duzy odsetek naszej populacji(jesli ktos w waszej rodzinie kiedykolwiek mial raka z zespolu rakow tzw. Lyncha to najprawdopodobniej jestescie tymi szczesliwymi kobietami ze zwiekszonym ryzykiem raka piersi), plasty nie zwiekszaja. Wszystkie skutki uboczne nie pojawiaja sie jesli lekarz prawidlowo dobierze Ci tabletki , co wiecej co to za pytania: "znacie jakies dobre?" - to chyba w przedszkolu sie takie zadawalo, talbetki sa do twojej indywidualnej gospodarki zawsze dopasowywane ,dobre dla Basi raczej nie beda dobre dla Asi takze zastanowcie sie nad tym zanim zadacie glupkowate pytania. Aha i generalnie hormony maja zarowno nieporzadane efekty(np. moga warunkowac pozniejsza trudnosc zajscia w ciaze po odstawieniu) jak i porzadane(regulacja cyklu, spadek tradzika itp.) Pozdrawiam E.

Gość theblackcat
To chyba na jedno wychodzi jak zwiekszaja szanse na raka piersi a zmiejszaja szanse na raka jajnikow. Pytałam bo byłam ciekawa, czy sa moze jakies po ktorych szczegolnie nasilaja sie skutki uboczne, wiem ze nie u kazdego ale generalnie.