Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość theblackcat

Tabletki anty.

Polecane posty

Gość theblackcat
tez przeraza mnie sprawa finansow- wizyta, ew leki, do tego tabletki, a jak sie okaza zle to inne i takie koło... a nie pracuje:(

Podziel się z chłopakiem na pół. np 40/2=20 zł miesięcznie to nie jest aż tak dużo. Poproś o jakieś tańsze,moja koleżanka ma po 8 zł .. i wcale nie musisz iść do prywatnego za kase :]

Gość theblackcat
My i tak mamy wspolne finanse wiec te 40zł to i tak duzo, ja nawet kieszonkowego prawie nie dostaje. A te za 8zł to chyba nie sa zbyt dobre? tzn pewnie takie gorszej jakosci...

Gość theblackcat
tabletki sa refundowane?:>

Gość theblackcat
no ale w sensie generacji- wydaje mi sie ze te nowsze mniej szkodza zdrowiu.

czasem mogą zaszkodzic mniej niz te "nowsze" to zalezy od organizmu, bardzo indywidualna sprawa

Zapewniam Ci,że ginekolog nie przepisze młodej dziewczynie tabletek starszej generacji..sprzed paru lat.

Gość theblackcat
Chodzi tez o dawke hormonow, no i ze mi zdrowie siadzie:( a z drugiej strony nie chce byc w ciazy... no i problem :(

jeżeli te tabletki mają być dla Ciebie głównie źródłem niepokojów o zdrowie itp. to lepiej sie nie decyduj, zaczniesz szukac u siebie kosmicznych objawów złego samopoczucia i wpędzisz sie w depresje

Widzę,że wszystkie Twoje argumenty przemawiają na nie. więc po co chcesz je brać? Szklanka wody zamiast. Ja biorę i nie żałuję. A i do ginekologa chodzę częściej.. Także nawet jak na coś zachoruję to dowiem się o tym wcześniej.

Gość theblackcat
No tak, ale nie chce ciazy. to mnie jeszcze bardziej przeraza.

Gość cuny
Ja biorę yasminelle. bardzo mała dawka hormonów, żadnych skutków ubocznych nie mam tzn nie przytyłam, nie mam pryszczy żadnej depresji. kosztują 37 zł

Gość theblackcat
Chce je brac po to, zeby miec pewnosc ze nie zajde w ciaze

na zdrowie ci nie siadze, mi taby wlasnie pomogly, nie mam juz okresu co 40 dni, zapryszczonej twarzy i tlustych wlosow... wszysko zalezy od organizmu, niektore kobiety od tabletek dostaja depresji, traca libido i dzieja sie z nimi rozne rzeczy, ale odpowiednio dobrane taby napewno ci nie zaszkodza i poczytaj troche o tym, bo widze ze twoja wiedza jest zerowa. Pozdrawiam:)

ok, to ktos Ci zaraz odpowie ze w takim razie odwiedź gina a Ty na to \"boje sie, co ze zdrowiem, nie mam pieniedzy, boje sie\" i kółko sie zamyka

Gość theblackcat
własnie nie jest zerowa, duzo czytałam, ale mam mieszane uczucia.

Gość theblackcat
Chce byc zdrowa i nie w ciazy.

Gość cuny
jak jesteś młoda i to są pierwsze twoje tabl anty to lekarz na pewno przepisze ci jakieś z małą dawką hormonów i w ogóle powiedz mu że obawiasz się skutków ubocznych itd, na pewno lekarz nie chce cię zabic tabletkami

Gość abcxyz
a jakie badania sa robione przed przepisaniem tabletek?

zgadzam sie z cuny jakiego typu sa twoje obawy zwiazane z tym zdrowiem? Przeciez gdyby tabletki mialy niewiadomo jakie skutki uboczne zostalyby wycofane ze sprzedazy, albo przynajmniej kobiety przestalyby je brać

Gość do theblackcat
ty jeszcze straszny dzieciak jesteś, sama nie wiesz czego chcesz. Proponuję dorosnąć

Gość abcxyz
a jakie badania sa robione przed przepisaniem tabletek?

Gość theblackcat
Napisałam czego chce. Chodzi o to, ze i tak musze z czegos zrezygnowac i sie wacham z czego.