Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drobny dylemat

Mój mąż jest po wazektomii..mam do Was pytanie

Polecane posty

Gość drobny dylemat

Dziewczyny mam takie pytanie do Was, mam juz dwoje dzieciaczkow i choc jestesmy mlodzi (28 lat) to zdecydowalismy soie na ten zabieg, jestesmy zagranica. I teraz mam do Was pytanie, jak myslicie... Otoz od zabiegu mineli juz 16 tyg. i zrobilismy badania - wyszly ze nasenie jest czyste- bez plemnikow, kolejne badanie trzeba powtorzyc za 2 tyg. Sama nie wiem - moge byc pewna ze bez plemnikow = naprawde bez zadnych plamnikow, nawet bez dwoch? bo kochalismy sie juz bez innych zabezpieczen po tych badaniach ale mam teraz jakas watpliwosc Z tym ze skoro piewrwsze wyszty tak jak powinny to drugie tez powinny

Gość PIGI3333333333333333333
napisz gdzie mieszkasz i jak to zalatwilas jak mozna oczywiscie

Gość drobny dylemat
mieszkam w irlandii, tutaj to bardzo popularna metoda :) hmm...ale co z moim pytaniem? bo przyznam ze troche sie zaniepokoilam, moze trzeba byo poczekac do drugich wynikow? ale skoro pierwsze wyszly dobrze...?

Gość ...........niezle .......
juz w wieku 28 lat sie okaleczyc ... szok

Gość drobny dylemat
nie okaleczyc, to po peorwsze, po drugie to swiadoma decyzja, po ptzrcie planowalismy i tak jedno dzieciatko - mamy dwoje - cudownie ale jestesmy pewni ze wiecej dzieci miec nie chcemy...wiec w czym problem?? poza tym to metoda odwracalna...nie bede sie rpzpisywac wazektomia moze byc wykonana roznymi metodami niektore sa odwracalne inne nie - tyle tlumaczenia sie :)

nie patrz na te denne wypowiedzi bo jak zalozysz topik ABORCJA to cie zrownaja z ziemia a tu swiadomie unikasz zaplodnienia i tez cie leja nie ma to jak sie rozmnazac....................

Gość drobny dylemat
nie mam zamiaru sie tlumaczyc z naszych wspolnych swiadomych decyzji :) ale co z moim pytaniem?

no ja bym chciala akurat sie czegos wiecej tez dowiedziec bo wyslalabym mezusia ,bo dlaczego wszystko ja .........a cio a rozmawialas z lekarzem jak to wyglada

Gość uważam..................
że jeśli nie wykryto plemników to jest ok, ale jeśli się obawiasz to może lepiej powtórzyć badanie?!

Gość drobny dylemat
no mielismy stosowac inne metody ( w nasym przypadku byla to prezerwatywa bo moj organizm nie mogl jakos stolerowac zadnych tabletek a probowalam roznych ) a po dwoch badaniac mozna sie czuc bezpiecznie, pierwsze wyniki przyszly "brak plemnikow" wiec uznalismy ze super, mozna szalec...ale teraz zaczelam sie zastanawiac ?

ja także jestem przeciwna aborcji, ale akurat ten zabiek nie ma nic z tym wspólnego. Jeśli możesz napisz mi coś więcej o tym zabiegu, bo słabo się orientuję w temacie. Może ktoś bardziej zapoznany z tym zabiegiem się wypowie?

zabieg miało być

Gość drobny dylemat
tak tez zrobimy, powtorzymy badanie po dwoch tyg. od pierwszego czyli jutro mamy wyslac "material" ;)...tylko te moje glupie watpliwosci mnie teraz naszly, tak na zdrowy rozum brak plemnikow to brak plemnikow - przeciez zrobic takie badanie to chyba nie jest wielka filozofia zeby bledne wyniki przysylali :)

głowa do góry:) będzie dobrze, więc się nie zamartwiaj

Gość drobny dylemat
wpisz w google wazektomia jest polska strona o tym zabiegu wszystko jest dokladnie opisane, sami wiele tam wyczytalismy , nie wiem czy moge wklejac linka zeby to nie zostalo uznane za reklame

napisz chociaż ile ten zabieg kosztuje?

Gość DarthE
Wg mnie bardzo madre, planujecie rodzine macie tyle dzieci ile zaplanowaliscie - wszyscy powinni tak trzezwo myslec ;) E.

dzięki poszukam:) mam nadzieję, że mi się uda namówić męża:)

Gość drobny dylemat
w Polsce okolo 2000 tys. z tym ze wymogiem jest wiek 35 lat - w jednej klinice w ktorej pytalismy, nie wiem jak w innych bo ostatecznie zdecydowalismy sie na zabwieg tu gdzie mieszkamy

nie wiesz czasem jakie są wymogi w Holandii?

my jesteśmy dużo młodsi. Mamy 2 dzieci, synów. Ja chcę jeszcze córeczkę, ale mąż nie:(

Gość drobny dylemat
w holandii ten zabieg jest jeszcze bardziej popularny niz w irlandii wiec podejrzewam ze wymogow tego typu nie ma :)

Gość drobny dylemat
podnosze i czekam na odp :)