Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agusia88

cos dziwnego? czy owulacja? a spirala

Polecane posty

miesiaczke mialam 7 I, skonczyla sie mniej wiecej 14. dzisiaj jest 29 i... 2-3 dni temu bolalo mnie podbrzusze- brzuch. typowy skurcz jak w czasie miesiaczki, ale delikatny. tak mysle hmm owulacja? 14 dni przed (tak wlasnie chyba jest 14 dni przez okresem) no dobrze to by sie zgadzalo. nie prowadze dokladnie kalendarzyka dokladnie ale miesiaczki mam co\" miesiac\", regularnie.... dzisiaj po szkole pojechalam prosto do chlopaka. przyszlam do niego. skorzystalam z toalety i widze na papierze zarozowienie. dziwne. miesiaczke mialam. co jest grane? no ale nic. moze to ta owulacja? chlopak na to... no ale 2 miesiaczki w jednym miesiacu?? nie mozliwe ,. przeciez mialas ju jedna nie dawno :P dzisiaj wspolzylismy. uzylam rzecz jasna papieru i tez wlasnie zarozowienie. nic mnie nie boli innego. wszystko jak najbardziej w porzadku istnieje jakies wytlumaczenie ? nie przypominam sobie zebym cos takiego miala a miesiaczkuje juz rowne 7 lat (wlasnie tego 7 byla \"rocznica\" i pojawil sie okres)

jest niby 22-23 dni i nie przypominam sobie zeby w histori od kiedy mam spirale, a napewno od ost kilku miesiecy wystapila miesiaczka przed data poprzedniej wlozylam sobie teraz patyczka(typowy -douszny) zeby sprawdzic czy jest krew. i patyczek jest srednio "zabrudzony" opisze wam jutro jesli sie cos zmieni w moim samopoczuciu ?!. zwykle w 1 dzien okresu mialam dosc uciazliwe skurcze.

Gość masz spiralę
w tym wieku????

1. Miesiączka to KRWAWIENIE, nie plamienie - a tym bardziej nie zabarwiony śluz2. Zdarza się owulacja przy stosowaniu spirali hormonalnej (przy niehormonalnej - jest co miesiąc).3. Spirala PRZEDE WSZYSTKIM utrudnia zagnieżdżenie natomiast hormony mogą być zbyt słabe, by przeciwdziałać owulacji co cykl (organizm uczy się z czasem omijać blokady typu niskie dawki hormonów dostarczane regularnie).

tak mam spirale w tym wieku nglk- no wlasnie moze jakis poczatek krwawienia? wlasnie mam zwykla miedziana nic mnie nie boli, nawet nie mam skurczy- bolu brzucha

no wlasnie wczoraj przykleilam sobie wkladke i byla zakrwawiona ;/. dzisiaj zaaplikowalam tampona. wlasnie ze bylam 16 u lekarza i nic zlego nie zaobserwowal. wiec nie wiem skad to przyspieszone krwawienie, no ale czlowiek nie szwajcarski zegarek

Plamienie zawsze zaliczasz do starego cyklu więc do czasu aż nie wystąpi realne krwawienie - cykl traktujesz jeszcze jako "stary".Jak masz zwykłą miedzianą, to owulację masz co miesiąc i jest to normalne. A plamienie podczas owulacji może się zdarzyć.No cóż... czasem podczas owulacji zdarza się też i krwawienie, jeśli minie do 3 dni i będzie bez charakterystycznych bólów brzucha i bez skrzepów - to będzie trzeba zaliczyć do krwawienia śródcyklicznego.niektóre kobiety mają je co jakiś czas, inne nigdy a jeszcze inne - tylko raz czy kilka razy w życiu.

no wiesz, :) nie twierdze ze nie mam owulacji. w sumie nie patrze na swoje cykle, czy tez wydzieline, ale wiem ze owulacja istnieje. zawsze mialam charakterystyczne skurcze :) krwawienie ze skrzepami :), dzisiaj mam slabe krwawienie. bylam badana 16, i lekarka powiedziala ze jestem zdrowa. zapytalam tez o nadzerke i miesniaki. powiedziala ze nie ma. pobrala tylko probki do cytologi przyszla mi namysl niedawno ciaza, albo poronienie? no ale nic chartakterystycznego nie zaobserwowalam. mialam normalne miesiaczki. teraz wyczytalam watki o plamieniu w ciazy to mi sie zaroweczka zapalila ;P hehe ;) moze bywalo ze sie zle czulam, slabo mi bylo itd, no ale to popdisuje np zlym odzywianiem itp.

Przy poronieniu krwawiłabyś bordową krwią z dużymi skrzepami a ból nie do opisania.Co do owulacji - pisałam o niej, bo znam dziewczyny które latami stosują zwykłe, niehormonalne spiralki myśląc, że to blokuje owulację. Nic mnie już nie zdziwi ;)no nic, pozostaje tylko obserwować ;)

no dobrze to mnie uspokoilas, niestety jestem mloda, i nie mam kolezanek ktore mialy by spirale, trudno, swiat sie nie zawali jak troche pokrwawie ; P:)