Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bumerangiem

uplawy, pomozcie mi! nic nie pomaga...

Polecane posty

Gość bumerangiem
tak Twierdzi moj lekarz, ze mam zaburzona rownowage - dlatego mam te nieprzyjemne objawy, ale kurcze - ilez mozna... w sumie badalo mnie 3 lekarzy i zaden nie ma pomyslu jak mi pomoc... ten lek lacbios femina to jakis plyn, tabletki ? dzieki wielkie za odpowiedzi

Gość Kawowy swiat Martyny
Lacibios Femina to probiotyk, kupisz go bez recepty i jest w formie tabletek doustnych. Zawiera dwa szczepy bakterii Lactobacillus (L. rhamnosus GR-1 i L. reuteri RC-14), ktore maja potwierdzona skutecznosc we wspomaganiu leczenia i profilaktyce dolegliwosci kobiecych. O to chodzi, ze te dwa szczepy akurat lepiej kolonizuja nablonek pochwy niz inne szczepy Lactobacillus i dluzej pozostaja w pochwie, wytwarzaja tam kwas mlekowy i nadtlenek wodoru a tym samym tworza odpowiednie srodowisko, ph w pochwie dla siebie i niekorzystne srodowisko dla bakterii i grzybow chorobotworczych. Jezeli tych 'dobrych' bakterii komensalnych jest za malo, to bardzo latwo o namnozenie sie chorobotworczych i o infekcje, uplawy etc. Rownowaga w srodowisku pochwy musi byc hehe ;) Nie wiem, czy pisalas, ale robilas wymaz z pochwy? Takie badanie, gdzie jest dokladnie wyszczegolnione bakterie, grzyby, rzesistek etc?

Gość OsiemnastoIetnia
Mnie pomogły zioła.

Gość bumerangiem
robilam wymaz...pewno ze 4 razy - i nic :-) ten lacibios nie powinien chyba wplywac na dzialanie tabletek anty...? dzieki wielkie za porady - zlapie sie juz wszystkiego - byle moj maly horror sie skonczyl...:-)

Gość bumerangiem
moze jeszcze ktos mial podobny problem ?

Gość czarna podkładka
Lacibios femina, to probiotyk, zwierający bakterie kwasu mlekowego i nie ma on w żadnym wypadku wpływu na tabletki antykoncepcyjne. Wręcz jest polecany przez ginekologów przy stosowaniu tabsów, bo wiadomo, że ten typ antykoncepcji może powodować grzybice pochwy. Z ziół dobry jest vagosan do podmywania.

Gość uup

Gość uuuuup

Ja ma m bardzo podobny problem, ale jeszcze na dodatek ta moja wydzielina ma okropny zapach podobny do czosnku

Gość bumerangiem
...i jak sobie radzisz ? moze jeszcze ktos ma jakis pomysl ?

Gość bumerangiem
...dalej nic nie pomaga...

Gość słonko a badałaś się
na rzęsistkownicę?

Gość bumerangiem
nie-e, ale to jakis drobnostroj, wiec pewnie na wymazie powinien wyjsc...a w wyniku tylko flora bakteryjna... chyba ze sie myle...? :-)

Gość hop hooop

Gość bumerangiem
uwierzyc nie moge, ale koszmar powoli mija...:P przestalam podmywac sie mydlem, plynami itd..sama czysciutka woda, zero wkladek i na dzien i na noc...i jest o niebo lepiej...:-) moze nie rewelacja, ale daze do niej...:P dziekuje za pomoc dziewczynki :-)

Gość Calineczkaaaaaaaaa
Mam ten sam problem! Badania cytologiczne nic nie wykazują, nic nie swedzi, nic nie piecze, ale bardzo czesto ide, czy siadam i czuje sie tak mokro, jakbym normalnie popuscila! (nie, nie popuszczam! hehe). To jest straszne! Okropny dyskomfort!!!!!!!!! Balam sie, ze tylko ja tak mam i ze to cos groznego...