Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pasąca się z krowami

12 dzień cyklu i stosunek przerywany...

Polecane posty

no tak w piątek była owulacja i bolały mnie jajniki,trwało to do soboty.a wczoraj ja i on zaszaleliśmy.stosunek przerywany.jakie są możliwości ciązy?skoro jest po owulacji?a ja mam cykle 28dni?

mądre to nie było :o stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji

Gość play-me3
skoro masz cykle 28 dni... to połowa to- 14... plus/ minus 2dni... wiec w 12 dniu cyklu teoretycznie możesz zajść w ciążę! (przy reg. cyklach tak się liczy- moja gin mi tak pokazywała) P.S. Sorry ale nie rozumiem takich dziewczyn! Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji! Ja już to wiedziałam w wieku 15 lat! ejj no przecież uczą tego w szkole... a później wszyscy się dziwią że ludzie wpadają... tak trudno iść kupić gumki albo brać tabsy?

2 dni po owulacji - nie. Ale nie wiesz kiedy miałaś owulację, bo nie było monitoringu. Żadne domowe sposoby nie pozwalają na przewidzenie owulacji co do dnia.wszelkie bóle mogą zwiastować cokolwiek - niekoniecznie owulację. Z resztą owulacja nie boli - boli tylko wzrost pęcherzyka. Pęknięcie pęcherzyka może nastąpić bezobjawowo po 2-3-4 dniach od bólu jajnika.

Ból w okolicy podbrzusza może świadczyć o wzroście pęcherzyka, uciskaniu na otrzewnę, może też świadczyć o stanie zapalnym dróg rodnych czy nawet moczowych, teoretycznie jest to objaw na tyle niepewny, że nie można się na jego podstawie sugerować owulacją.

no nie boj sie mi juz 3lata sie udaje:) oczywiscie nie mowie ze jest to bezpieczne dla wszystkich, ale dla tych ktorzy juz moga miec dzieci i sa ew na to przygotowane... ja prawie:p

Gość a kto tu napisał
na pewno nie jest to bezpieczne dla mężczyzn :O

Gość testowa
Mozliwe że możesz być w ciąży

Gość a kto tu napisał
Tak często stosowany przez wiele małżeństw stosunek przerywany prowadzi w wielu przypadkach do nerwic i oziębłości seksualnej. Ponadto „następuje on niemal z reguły przed osiągnięciem przez kobietę szczytowania i odprężenia, a więc pozostawia ją w tanie napięcia i podniecenia nieznajdującego naturalnego rozładowania” (E. Sujak, Życie jako zadanie, Warszawa 1989 s. 120).

Gość Aat 69
co o tym sądzicie? potrzebuję mądrej opini:) teraz przez 10 tyg. nie maiałam okresu- myślałam,że się udało,że zaszłam w ciąze, miesiąc temu zrobiłam test i wyszedł negatywny. Więc przed wczoraj poszłam do ginekologa. mówił tylko ze macica nie jest powiększona jak na 10 tyg.Rzucił tylko,że to może początek trymestru. Skierował mnie na badanie USG. Aha powiedział też,że nie mam żadnego zapalenia. Bardzo bym chciała zajść teraz w ciąże.