Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jshia

PARALIŻ SENNY

Polecane posty

Gość jedyny chłopaczyna tutaj
No ale wy pewnie macie swoich chłopaków

Gość ja miewałam to jako
to możliwe że ma to podłoże nerwicowe, jako dziecko miałam nerwicę natręctw- teraz to wiem- różne tiki nerwowe:( dowiedziałam sie po latach co to jest ten parali że mózg budzi sie w tej fazie snu kiedy ciało jest bezwładne i po prostu "zapomniał" obudzić ciała.

Gość jedyny chłopaczyna tutaj
ano właśnie ja też chyba mogę poruszać ustami, a stąd zaczynam szyją itd. Ale w ogóle to mi się to zdarzyło raptem kilka razy w życiu. Wszystkie razy gdzieś tak kilka lat temu. Wcześniej nigdy i później jak na razie też nie.

Gość dodam swoje dwa grosze
nie zapomniał, tylko celowo tak robi, żebyśmy nie biegali we snie np :)

Hej, widze, ze Ci trapi to, ze nie masz tej jedynej. Ale wszystko przychodzi z czasem i odchodzi wiec.. tak juz jest. Byc moze poznasz jakas piekna i bedzie Cie budzic z wrzaskiem w nocy, ze ma paraliz senny ;)

Biegac w snie .. macie pewnie tak , ze uciekacie uciekacie uciekacie i tak wszystko jest powolne i coraz ciezej wam sie poruszac (chodzi o sen) i to co was goni jest coraz blizeeej... haha :)) tylko, ze ja mam zawsze swiadomosc snu czasami nawet smieje sie z moich koszmarów wampiry, potwory daje im sptryczek w nos i nawet nie uciekam W dziecinstwie jak mi sie cos takego snilo to sie probowalam z nimi zaprzyjaźnić haha ;] Chyba zawsze bylam jakas nie tego:)

Gość ja miewałam to jako
zaprzyjaźnić :D:D:D brawo:D mi się często śni że jestem w jakimś obcym miejscu, ucieka mi pociąg, nagle orientuję się , że nie mam przy sobie torebki, pieniędzy, że jestem boso, nie wiem co robić :( to mi sie powtarza dosyć często i chyba jest to zawsze ten sam sen- tzn.-identyczny:( brrrr, jak ja tego nie lubię

Gość jatylko
ja mam jeszcze czasem tak, ze śni mi się coś, co pozniej faktycznie sie dzieje zazwyczaj są to pojedyncze obrazy, czasem tez przysni mi się jakies niespodziewane zdarzenie i pozniej okazuje się, ze tak naprawdę się stało. np jak byłam w podstawówce- nasza nauczycielka była chora i nie było jej przez tydzien i miała wrócic. sniło mi sie ze do klasy znów weszła zastępczyni i powiedziała ze nauczyciekla jeszcze nie wroci. powiedziałam o tym snie kolezance.. po czym przed lekcją siedzimy do klasy a tu nagle wchodzi ta zastępczyni... faktycznie nasza pani jeszcze wtedy została w domu. czytałam, ze to ma związek z informacjami które mamy, ale nie docierają one do naszej swiadomosci, np mogłam gdzies usłyszec ze ta pani nie wróci ale ze byłam pochłonięta np czytaniem gazety, informacja ta nie dotarła do mojej swiadomosci, jednak mózg ją przyjął..

ja miewałam to jako - ojej : ( A mi sie czasem sni takie miejsce z łabedziami , wodospadami i łąkami kaczeńców. Jejciu jak ja tam lubie wracaać Moze czas na jakies ladne sny? :)))

Gość ja miewałam to jako
ładne sny: ostatnio kilka razy śnił mi sie poród(bez szczegółów na szczęscie), bobasy przeróżne, dzidziusie, dzieciaczki i niemowlaczki:) chyba czas szukać dawcy nasienia;)

Gość jatylko
tez mi się czasem sni ze jestem w ciąży i ZAWSZE w kazdym takim śnie ie mam pojecia skad sie to dziecko wzięło.. :P

sny prorocze? wierzycie? ja nie wierzę dzidsiusie :) to kochane musi byc..

Gość ja miewałam to jako
ja czasem mam sny które może nie są prorocze, ale cos w nich jest:) np,: miała sie urodzic moja bratanica, ale jeden tydzień-nic, drugi tydzień- nic, źle termin obliczony czy dziecko przenoszone:o aż pewnego dnia budzę sie w głębokim przeświadczeniu że przed chwilą zadzwonił brat i powiedział że to już- wszyscy dziwnie na mnie patrzą, bo nie dzwonił. No i zadzwonił za godzinę:) bobas się własnie urodził:)

Też czasami zdarza mi się paraliż senny. Pierwszy raz się wystraszyłam, myślałam, że umrę, ale teraz już do tego przywykłam, po prostu próbuję jak najszybciej znowu zasnąć

jak bede to znowu miala to sobie o Was wszystkich pomysle

nienawidze tego uczucia, kiedys robilo mi sie goraco, czulam ze nie moge sie ruszyc i troche panikowalam a ostatnio bylam przerazona, spanikowana na maksa, zaczelam prosic Boga o pomoc :o jak sie zbudzilam czulam sie dziwnie, balam sie wstac:o podobno mozna ten stan wykorzystac do tego, ze by opuscic swoje cialo, chcialabym sie tego nauczyc, tylko zazwyczaj nie wiem co sie ze mna dzieje wtedy :o

Gość Boje sie zasnac.....
Boli mnie czubek glowy. rano jak sie wybudzam czuje jak cos (dusza)wchodzi we mnie wlasnie przez glowe.. stop jakbym nie miala... okropne uczucie.

Hej Mi się paraliże senne zaczęły kilka lat temu. W zasadzie zaczęło się od halucynacji napierw słuchowych, potem miałam dwa przeżycia z halucynacjami wzrokowymi i za drugim razem złapał mnie typowy paraliż senny. To był koszmar. Leżałam na łóżku, nie mogłam się ruszyć cały czas słyszałam kapiącą wodę chciałam krzyczeć a tu nic. Udało mi się otworzyć oczy a potem całą sobą przerzucić na bok i paraliż minął. Woda oczywiście nigdzie nie kapała. Kilka miesięcy później znowu miałam paraliż przy czym słyszałam taką jakby piłę mechaniczną w głowie. Pomyślałam wtedy że muszę się stąd wydostać a wtedy poczułam silne wibracje i dzwięk który wszystko zagłuszał. Zaczęłam się unosić jak balonik, widzialam caly pokój i siebie lezącą na łóżku. Normalne OOBE. Wtedy dopiero spanikowałam. Chciałam jak naszybciej wrócić na ziemie, udało się po kilku próbach ( sugestiach). Od tego czasu miałam kilka razy tego typu doświadczenia, ale juz nie tak intensywne. Kilka razy czułam jak opuszczam ciało ( znowu paraliż i wibracje), ale jakbym zasypiała po opuszczeniu i wszystko co się dzieje potem odbieram juz jak zwykły sen. W zasadzie już z tym nie walczę i staram się nie chwalić nikomu, bo pewnie wezmą mnie za idiotkę :)

Gość ja też to mam...
a zastanawiałam się co to jest, najgorsze że wtedy kurewsko się boję nie wiem czego, przez głowę przechodzi mi jakby strumien swiatła, ale nie wybudzam się oddechm;raczj silną wolą, strasznie chcę się obudzic wtedy.

Gość tez to mam
najgorsze jest to, ze paraliz trwa jedynie kilka minut, a odnosi sie wrazenie ze kilka godzin :O bardzo nieprzyjemne uczucie...

Gość upuje

Gość oszalałam teraz naprawdę
Wybaczcie, ale nie czytałam całego topicu. Z tematu poprzednio założonego przeze mnie dowiedziałam się, że również chyba to mam. Mam pytanie. Da się to leczyć?