Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korcky

Korepetycje-działalnośc legalna. Jakie uprawnienia?

Polecane posty

Gość korcky

Witam! Chcialabym zalozyc jednoosobowa firme (udzielanie korepetycji). Znam sie na tym, mam wyniki, uczniowie mnie sobie chwala. Mam pytanie: czy do prowadzenia takiej dzialalnosci potrzebuje miec wyksztalcenie pedagogiczne? Gdzie moge znalezc ogolne przepisy zakladania takiej firmy?

Gość jatakajajedyna
wykształcenie to chyba Twoja sprawa, a firmę założyć może niemal każdy... tylko po co? :)

Gość ewelao
Bo podobno udzielanie korepetycji jest nielegalne.Też się nad takim czymś zastanawiam.Ja pracuję zawodowo,więc opłaty dla ZUS-u byłyby niższe.A jak mozna na takiego cos założyć firme,to czemu nie :)

mozna ząłożyc zgłaszac do urzędu miasta dzialanosc gospodarczą w postaci udzielania lekcji na godziny udajesz sie potem do zus do us i do statystycznego i tyle dzialanosc taka mozesz prowadzic na ryczałcie np i wpisujesz tam i w taki zeszyt ilosc godzin przperacowanych lepij zalożyc własnie dizalanosc jesli będziesz miałą uczniów bo ludzie są zawistni i moga po prostu skarżyc ze zarabiasz nielegalnie a tka masz jasne i czyste wszystko