Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdae

czy 30 dni od zaplodn zwykly skan zawsze pokaze serduszko?????

Polecane posty

Gość magdae

tak pytam bo za kilka dni mam skan tylko ze zwykly na wewnetrzny nie mam szans, i martwie sie czyjuz bedzie widac albo slychac to serduszko bo od kilku dni duzo mniej mnie bola piersi i martwie sie czy jest dobrze, a tylko bijace serduszko moze mnie uspokoic!!!a jak nie bedzie bilo to tez nie wiadomo bo to przelomowy okres!!pozdrawiam!!!prosze o rade!!!z gory dziekuje!!!!

Gość magdae
nie od ostatniej miesiaczki bo mam cykle dluzsze to bedzie 7 tydzien , wiem ze na dopochwowym widac szybko i to zalezy tez od bety!!a wiadomo ze normy bety sa bardzo rozciagle i dlatego czasami widac juz bardzo wczesnie a czasami dosc pozno!!oki!!dzieki za rady chociaz pocieszona nie jestem!!

Gość magdae
do julka !!a ty mialas brzuszny skan czy wewnetrzny?????

W tak wczesnej ciązy wykonuje się sondą przezpochwową. :) Na skan zewnętrzy dziecko jest chyba jednak za małe, ja serduszko zobaczyłam w też około 6-7 tygodnia ciąży. A cykle też mam długie. Więc dzidziuś jest mniejszy niż by to wynikało z okresu :)

na poczatku tylko usg jest przez pochwe bo przez brzuch nie da sie zobaczyc. wazne zeby lekarz mial dobre usg. okokokoko wiem ze jestes sierpniowka 2008 powiedz czy po 12 tyg ciazy robia usg przez pochwe czy przez brzuch ?

Ostatnio miałam USG NT, które było już robione przez brzuch i było wszystko ślicznie widać. Jutro idę na wizytę do gina to zobaczymy jak zrobi, ale raczej już przez brzuch :)

Gość magdae
zieki!!!za rady !!!!ale ja nie mam wyboru jestem w angli i to usg bedzie prywatnie i nie przez brzuch niestety!!!pytalam dlaczego nie wewnetrzny ale do konca nie zrozumialam co ona mowila, bo niby w ulotce jest wewnetrzny ale go nie robia!!musze jeszcze raz to sprawdzic a zdrugiej strony nie chce czekac az do 8 tyg bo nie wiem czy jesst dobrze!!!chociaz cos powinno bycwidac!!!!

Na pewno wszystko jest dobrze, nic się nie martw bo maluch się będzie martwił razem z tobą, a one tego nie lubią :). Uszy do góry, może akurat zrobią ci przez pochwę i może akurat zobaczysz swoje szczęście z bijącym serduszkiem :)

jak nie plamisz to powinno byc wszystko ok nie czytaj juz tyle wiadomosci w internecie bo od tego co tu pisza mozna sie pochorowac :) trzeba miec zdrowe podejscie do wszystkiego. odpoczywaj i sie nie stresuj, bo na pewno nie ma czym :)

Tak popieram PO porostu Julkę. To samo powiedział ginekolog. Zakaz czytania tych bzdur w interneci. Jeden wie lepiej od drugiego :). Głowa do góry :)

Gość magdae
nwiem czy jest sens latania do polski terazbo tu tez mam ten prywatny skan za 45 tylko ze zwykly i na nim to od 8 tyg cos tam widac!!a po drugie pracuje wiec nie moge sobie pozwalac na latanie!!biotre luteine profilaktycznie ale niedlugo mi sie skonczy i nie wiem skad mam wziasc!!!!!tak nie plamie!!czuje sie dobrze,mam czasasmi nudnosci i takie tam inne!!!!dzieki za rady ale sprobuje chociaz na to zwykle moze akurat sie uda!!tak wiem ze w angli sie nie zajmuja wczesna ciaza dlatego szukalam prywatnie ale mieszkam w malej miejscowosci i nawet opieka prywatna ma slaby zakres uslug!!!!!

magdae jedyne co moge poradzic to wrzuc na luz. jak dla mnie to niepotrzebnie panikujesz i dlaczego bierzesz luteine bez konsultacji z lekarzem? PO CO? masz za soba jakies poronienia?

Gość magdae
tak mam bardzo niedawno a luteine mam od polskiego lekarza ktory kazal brac jak zajde!!wiec biore !!!na szczescie ma jedno zdrowe urodzone dziecko juz 6 lat w tym roku i tak po tylu latach zachcialo nam sie brata dla niego no i teraz xsame nerwy!!!aha jestem jeszcze dosc mloda 25 wiec wiek nie najgorszy na ciaze!!