Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga...

JAK DŁUGO DOCHODZILYSCIE DO SIEBIE PO CESARCE?????

Polecane posty

a moze macie jakies sprawdzone sposoby by przyspieszyc powrot do formy

mnie niedawno - a jestem 9 mies po cc - przestala bolec blizna.. w zasadzie dla mnie cc i wszystko po to byla trauma... ale ostatnio doszlam do wniosku ze ciesze sie ze nie rodzilam naturalnie.. i ominely mnie wszytkie rewelacje z tym zwiazane:P

mam na mysli wszystko co jest zwiazane z cc czyli waga jak szybko po cc moglyscie sie normalnie poruszac i czy macie sprawdzone sposoby np czy zaczelyscie cwiczyc itp jak bylo z karmieniem dzieciatka...

ja 10 po cc mofgłam juz brykac smiało a blizna przestałą bolec tak po miesiacu jeslichodzi o kg to jestem 5 miesiecy po cc i waże mnie niz przed porodem

ur przez cc o godz.12 w poludnie..przelezalam caly dzien i cala noc jak tylko odzyskalam czucie w nogach to wstalam i robilam dokladnie wszystko..nie bolalo nie tak mocno tylko jakkichalam lub kaszlalam(napiecie miesni).radze zebys byla ostrozna..ja za wczesnie wszystko zaczelam robic teraz mam szersza blizne niz inne dziewczyny z ktorymi porownywalam..pokarm dostalam dosyc pozno bo w 3dobie nie wiem w sumie czy to od cc czy dlatego bo malo pilam wody..ogolnie jestem zadowolona ale mimo wszystko drugie dziecko chce ur naturalnie..

Ja dochodziłam do siebie etapami. Na piątą dobę zostałam wypisana bez dzieci (S, C), szósta doba - rano w samochód i grzałam do szpitala. Z wysiadaniem był problem, bo niski ten mój pojazd. Tak przez niespełna miesiąc.... W sumie chodziłam w miarę normalnie, spałam tylko na plecach, bo na bokach bolało do prawie 3go tygodnia. Do wagi doszłam ok. 5 m-cy, później utyłam i teraz po roku mniej niż przed ciążą o kilka kg.

Ja dochodziłam do siebie etapami. Na piątą dobę zostałam wypisana bez dzieci (S, C), szósta doba - rano w samochód i grzałam do szpitala. Z wysiadaniem był problem, bo niski ten mój pojazd. Tak przez niespełna miesiąc.... W sumie chodziłam w miarę normalnie, spałam tylko na plecach, bo na bokach bolało do prawie 3go tygodnia. Do wagi doszłam ok. 5 m-cy, później utyłam i teraz po roku mniej niż przed ciążą o kilka kg.

Gość ffffffghhnbvb
tydzien po cc nie czulam juz zadnego bolu

Niektore z was strasznie dlugo dochodzily do siebie....Ja praktycznie po 2ch tygodniach juz cwiczylam, zero bolu, wszystko tak jak przed ciaza, teraz jestem 7 miesiecy po i nawet o tym nie mysle!

Gość sophidion
9 godzin po wstałam i poczłapałam sama pod prysznic (nie było lekko), niedługo potem sama zajęłam się córeczką, po 3 dniach normalnie wyprostowana chodziłam, po 2-3 tygodniach zupełnie przestało boleć.

Gość a przed ciaza ile
w ciąży 45kg - po 40 kg - aprzed ciążą ile? 30kg?

Gość a przed ciaza ile
to bylo do ulfi

Gość ILONA 18
u mnie minelo 2mies.po cieciu i nawet sie czuje dobrze czasem tylko zaboli blizna i kregospu jest najgorszy...a juz schudlam tak jak przed ciaza prawie jeszcze 4kg.do zbicia..a nie odchudzam sie samo zlecialo:)

pytam bo jestem zdecydowana na cc a wiec prosze o wasze opinie na ten temat bo gdy poruszam temat cc na innych forach odrazu jestem zaganiana jak moge to zrobic dziecku.. jezeli moge was prosic to napiszcie czy z waszymi dziecmi jest wszystko ok i po jakim czasie zaczely ssac oraz czy zdecydowalybyscie sie ponownie n cc a moze ktoras z was ma porownanie z porodem sn goraco pozdrawiam🌼

W drugiej dobie wstałam z łóżka i zaczęłam sama chodzić(raczej szurac nogami). Po 4 dniach już nie miałam z tym problemów.Zresztą myślę, że to sprawa indywidualna, każda inaczej znosi ból i niedogodności, zależy od rodzaju mięśni.Jakoś specjalnie to dochodzenie do siebie uciążliwe nie było. Jestem 14 mcy po cc, ale do dzisiaj czuję lekki brak czucia w okolicach blizny, no i wciąż mam większy brzuszek. Z karmieniem też nie miałam problemów. CC uratowała mnie i mojemu dziecku życie i dziękuję, że jest taka operacja. Mimo, że nie rodziłam sn to chyba drugi raz bym nie chciała rodzić tą drogą.

Gość gość
ja miałam dwa cc, pierwsze super 2-3 dni po byłam już w pełni na chodzie, druga - pierwsze dni były bardzo ciężkie, zwłaszcza wstawanie z łóżka, po tygodniu już było ok. szczegóły na moim blogu http://www.mamik.online-24.pl/pierwsze-kroki-po-cesarce zapraszam

Gość gość
Ja jestem prawie 4miesiace po cc i jesli chodzi o blizny to zewnetrzna juz jest ladna bladziutka prawie alr wewnetrzna jeszcze czuje np przy niektorych cwiczeniach albo poprostu jak brzuch masuje. Chodzilan juz po prawie 12godzinach i od tej pory sama zajmowalam sie dzieckiem do domu wyszlismy w 4 dobie i jak to w domu powoli zaczelam wszystko robic niestety niektore rzeczy na wczesnie i blizna mi bardzo spuchla ale masc pomogla i mialam nakaz caly tydzien lezec i kompletnie nic nie robic. Ogolnie czulam sie bardzo dobrze jak juz wyszlismy ze szpitala i teraz tez juz jeat dobrze. Wiadomo skora wokol jeszcze lekko odretwiala ale to do polroku to normalne. Ja bylam pierwsza kobieta w rodzinie ktora miala cc i wszyscy sie jak z jajkiem obchodzili a ja glupia zamiast korzystac to zapierdzielalam jak glupia

Gość gość
Jesli chodzi o mala i ssanie to jak tylko mi ja dali odrazu zalapala o co chodzi. Jesli chodzi o kolejny porod to bede sie naprawde zastanawiala bo nie wspominam tego zle a z drugiej strony sn no tez bym chciala i nie wiem jak to bedzie. Teraz mialam cc bo byla ulozona posladkowo az drugim jak bedzie sie okaze.

Gość gość
ja mialam cc o 1 w nocy, o 8 rano przyniesli mi dziecko i juz zostawili abym sobie radzila a ja jeszcze nie moglam sie ruszyc. nie pamietam juz dokladnie bo jestem 2 lata po cc ale kazali mi chodzic chyba nie cala dobe po. kazali wstac z lozka i wziac prysznic. dalam rade ale jak wracalam do sali z lazienki to myslalam ze padne, ciemno przed oczami, ledwo doszlam... nastepna doba byla juz lepsza, ale brzuch tak bolal ze nie mozna sie smiac ani wstac z lozka z 10 dni. blizna calkowicie przestala bolec po ok 2-3 mcach a teraz nie ma po niej prawie sladu. 2 porod tez chcialabym cc. boje sie sn a cc mialam ze wzgledu na ulozenie posladkowe. samo cc mialam ze znieczuleniem w kregoslup. chyba nierowno mi sie rozeszlo bo jedna noge troche czulam i strasznie bolalo jak mi tam gmerali i wyciagali dziecko. masakra ale mimo to drugi raz wolalabym cc bo strasznie boje sie rodzic naturalnie...

Gość gość
Witam, ja po pierwszej cc doszłam bardzo szybko - już w drugiej dobie sprawnie wstawałam, sama opiekowałam się dzieckiem, po drugiej cc było gorzej - każde podnoszenie się z łóżka to był horror, i tak przez 4 dni, a potem szybko dochodziłam do siebie Szczegółowy opis na moim blogu http://www.mamik.online-24.pl/pierwsze-kroki-po-cesarce Kolejne dni na kolejnych stronach, przejście na dole stron