Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _________WĘGIEL______

Mieszkam w domu.SZOK jakie ceny WĘGLA!!!!

Polecane posty

kuzwa co to sie dzieje????580 kosztuje tona!!!!

czym teraz najlepiej ogrzewac chałpe???? nosz kuyrwa czlowiek sobie kupil nowoczesny piec 3 lata temu a juz ceny wegla 100 procent poszly w gore.Co to kuzwa ma byc???

Gość teraz to najlepiej
palić starym obuwiem znalezionym na śmietnikach - najtaniej wychodzi :O

juliusz nie wkurrrr mnie wiesz ile dalismy za piec????co za pierlonięty kraj

chyba masz racje teraz to chyba najlepiej poalic jakies smieci i zanieczyszczaqc przy okazji srodowisko smrodem.Skurwiele i nic wiecej.Jas rozumiem podyzke 15 procent ale 100??????????????????no ludzie!!

no co ty, jakieś 150 zeta mniej kosztuje tona. chyba że palisz jakimś ekskluzywnym węglem...:classic_cool: i tak ci się węglem bardziej opłaca niż gazem🖐️

a wiesz przez ilu pośredników przechodzi wegiel z kopalni do twojego pieca ? podpowiem ci ,że 150 zł kosztuje na bramie kopalni ;)

Gość energetyka...
To musisz miec bardzo duzy dom albo utrzymywac bardzo wysoka temperature skoro duzo ci tego wegla wychodzi:o zwlaszcza ze w tym roku zima jest dosyc łagodna. Najtaniej użyć odnawialnych zrodel energii -> idz zbierac chrust do lasu:classic_cool:

Gość cóż to popierajmy
nierentowne kopalnie i strajkujących górników skądś sie kasa dla nich wziąć musi mimo strajków - np. z podwyżek cen węgla :O

energetyka tak moj dom jest duzy ale ja tu mowie o tonie wegle ktora wystarcza na miesiac grzania!!580 zl za miesiac

Gość bo Cezar dzieci
z biedaszybów wykorzystuje :O :D

nefryto pod krakowem mieszkam i tutaj takie ceny:(( 450 zl to tez nie malo ale i tak o wiele lepiej. Wkurwia mnie bo specjalnie przerzucilismy sie na piec weglowy bo do niedawna to sie oplacalo a teraz???Chyba teraz gaz ktory zawsze byl najdrozszy.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxX
wiem coś o tym to nawet przy słabej zimie czuć takie podwyzki a co bedzie przy mrozach -a moze zmienić piec -kolejne wydatki i na eko groszek przejśc -ktoś coś wie na ten temat?

Gość taka prawda...
bo wegiel kupuje sie latem, a nie w szczycie sezonu🖐️

xxxxxxxxxxxxx ale mysmy dopiero niedawno zmienili ogrzewanie z kominka o ktorym tez pisze spinola na piec weglowy nowej generacji. A tak przy okazji spinola ty to chyba masz jakis kurnik do ogrzania skoro wystarcza ci drzewo za 680 zl

xxxxxxxxx takim sposobem trzeba by zmieniac co ok 3 lata formy ogrzewania.Tylko kogo na to stac???

Kurnik? Hmmm :) No moze i kurnik, tylko na dużo kur ( 280m2 ) Dom trzeba mieć dobrze zaizolowany, dobrze ocieplony i naturalnych surowców ( mój jest z bala ) więc idealnie trzyma ciepło. A ceny drzewa w mojej okolicy są niewysokie i taka to oto tajemnica. No i jak ktoś napisał - kupuje się w lecie opał, a nie w zimie. :)

to rzeczywiście drogo- ja grzeję gazem, co prawda tylko 70 metrów kwadratowych, ale razem z podgrzaniem wody- nigdy mnie nie wyszło więcej niż 300 zł za m-c!!! a zaznaczam,że mamy nieocieplony dom!

Gość no tak....
ktos juz tutaj wczesniej napisal... wegiel kupuje sie latem....:O a nie w sezonie...

spinola nie wymadrzej sie:)wiem ze kupuje sie w leci ale nie wystarczylo i musimy dopkupic niestety w zimie. 280 metrow?nie wierze ci zwyczajnie ci nie wierze.Tez mamy taki kominek i mniejszy dom wiec wiem ze nie ejst to mozliwe.A moze jestes sprzedawaca takich kominkow i nabiertasz ludzi tak jak nas kiedys nabrali???hmmm

a juz nie wspomne o tym dyskomforcie przy kominku ze wstajesz rano i w chalpie mozna zamarznąc i szybko trzeba rozpalic drzewo.Piec przynajmniej daje cieplo 24 h na dobe