Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..Sandra19...

Chcę dziecka, mam 19 lat..

Polecane posty

Gość ..Sandra19...

Wiem,że mogę być wyśmiana tutaj.. Ale muszę chyba gdzieś się wyżalić. A więc mam prawie 19lat. w maju podchodzę do matury.. ii ..bardzo pragnę dziecka. Wiem wiem,za wcześnie, za młoda.. ale kocham dzieci,uwielbiam je.. kiedy robie test i widzę jedną kreskę jestem troche zawiedziona, mimo iż z narzeczonym nie staramy się o dziecko.. w razie wątpliwosci czasem robie test.. uwielbiam malychy,jestem opiekunką małej Joasi i daniela.. naprawdę, instynkt macierzynski odzywa mi się od 3 lat.. czy to jest normalne? w wieku 19 lat,kiedy wszystkie koleżanki żyją zasadą 'byle do piątku' by iść na dyskoteke, szaleć.. ja wolę z moim chłopakiem zostać w domku..a najlepiej by było w trójkę..

sandra..czemu nie,widcznie dojrzalas do tej decyzji na tyle ze jestes pewna by zostac mama..patrz..zrobisz sobie spokojnie mature zajdziesz w ciaze pojdziesz na studia zaoczne..wszystko da sie pogodzic!!a za pare latek bedziesz miala juz odchowane dziecko!!!i bedziesz mloda mama!!

Gość ..Sandra19...
Dziękuję za ciepłe słowa. od moich kolezanek słysze ' puknij się w głowę i choć do baru ' Kocham dzieci,naprawdę.. teraz biore tabletki ale chce je brac tylko do matury :)

Gość kvwwwwww
no nieeeeeeeeeeee prosze Cie

witaj w klubie ja tez bardzo bym chciała..czekam do przyszlego tygodnia i bede wiedziala:) a ty moja droga nie sluchaj kolezanek ktore maja troche inne priorytety..na nich tez przyjdzie pora..a narazie niech sie bawia..kiedy one beda rodzily ty juz bedziesz miala spore dziecko i beda ci zazdroscily

MMMMMMMMM może już jesteś gotowa ale pomyśl to czy dobrze zrobisz jak bedziesz miała dziecko bo jestes młodziudka

Gość ..Sandra19...
Jakbym zaszła po maturze to bym urodziła w wieku 20 lat.. chcę iść na studia, na zaoczne oczywiście :) wiem,że jestem młodziutka ale na co czekać.. imprezy? wybawiłam się.. mieszkam z narzeczonym :) mamy dochody .. ale ejszcze nie rozmawiałam z nim o tym,ale wiem,ze tez cche miec dziecko

Gość afrodyta.
Juz sama Twoja wypowiedz swiadczy o Tobie. Wydajesz sie byc rozsądna osoba, która wie czego chce i jest dojrzała do tej decyzji. Niektóre starsze dziewczyny maja mniej w głowie od Ciebie. :-)

afrodyta zgadzam sie z toba w 100%.ja mam same starsze kolezanki okolo30 ktore nie maja dzieci bo niby jeszcze nie sa gotowe..ja mam 25lat,zostalam mama w wieku 23 a teraz staram sie o drugie..tez moglam sie bawic ale wolalam dzidzie sandra wiesz czego chcesz i tak trzymaj!!!ale ci zazdroszcze bedziesz mlodziutka mama!!!trzymam kciuki za ciebie!!

Sandra jezeli Twoj partner podziela Twoje zdanie to czemu nie ja tez zaszlam majac 19 lat - zaraz po maturze, urodzilam majac dokladnie 20 i 5 miesiecy i wiem ze to byla dobra decyzja, teraz oczekujemy 2 dziecka, bardzo wyczekiwanego przez mojego meza :)

Gość ..Sandra19...
Kiedyś jak spóźniał mi się okres to pocieszał mnie mówiąc,że jeżeli będą dwie kreseczki to i tak będziemy najszczęśliwsi na świecie i wychowamy dzidziusia itp :) ( on nie wiedział,że bardzo pragnę dziecka myślał,że czekam na jedną kreseczkę hehe ) Wiem,że bardzo by kochał nasze dziecko

nie cpam a napewno nie wciazy a co mam powiedzc rób szybko bo stracisz okazje ona ma 19 lat a dziecko to nie zachcianka fak wydaje sie dojrzała ale czy to wszytko ???

Gość Janina80
Sandro zyczę dużo szczęścia, jesteś bardzo ciepłą osobą. Moja siostra urodziła w wieku 19 lat pierwsze dziecko a rok pózniej drugie i jest szczęśliwa - ma teraz 26 lat

Gość paputek
każda maży o dziecku i wile moich koleżanek tez tak mówiło ze 19 lta po szkole beby i co odpusciły teraz sie ciesza a myszka napisał tylk zeby to przemyślała raz jeszcze

nie neguje jej postawy tylko nie przemyśli raz jeszce i tyle pewni ze niech bedzie szczessliwa każdy tego chce

myszka83 - mlodziutka??w przeciwienstwie do ciebie ..Sandra19... na pewno nie bedzie TRULA swojego nienarodzonego dziecka PIWSKIEM WINEM I DRINKAMI tak jak ty robilas bedac w ciazy wiec nie wypowiadaj sie pustaku!!!:( ..Sandra19... - jesli jestes na 100% ze chcesz miec dzieciatko to nie patrz na wiek bo to nie ma nic do rzeczy!powodzenia!:)

Gość Janina80
Sandra jestes jeszcze?

Janina80 - Sandra pewnie stara sie o malenstwo w koncu to ta romantyczna pora dnia;)

jezeli masz warunki, jezeli czujesz ze to ten moment to czemu nie:) piszesz ze mature chcesz zdac, potem studia zaoczne wiec wszystko moze byc dobrze:) instynkt macierzynski roznie daje o sobie znac jednej kobiecie kiedy ma 30lat a drugiej kiedy ma 17 czy 19...

jak chcesz to czemu nie:-) ja mialam 19 lat jak urodzilam corke i co ... i ucze sie dalej i daje sobie rade:-)

no myszka i tu nie masz racji jezeli to prawda ze w ciazy sobie uzywalas to gratuluje rozumu nie wiem czy masz zdrowe dzieci ale jesli masz to na twoim miejscu dziekowalabym codziennie bogu kobieta w ciazy nie dba tylko o siebie, jest odpowiedzialna za inne zycie ktore powstaje

Gość Janina80
dziweczynki strasznie jestescie agresywne - to juz ta pora na wyluzowanie

narkotyki Nie jesli chodzi o alkohol to czaem wypiłam troche piwa dbałam o siebie a synek to okaz zdrowia a lekarze mówią ze sliny facet :D wiec takie przesadne uważanie tez nie ma sensu moja bratowa nosi blisnaki i tez czasem wypije piwo a lekarka nic jej nie broni

tylko pogratulowac lekarza to ze tobie akurat sie udalo urodzic zdrowego chlopca to nie znaczy ze twoja bratowa tez urodzi zdrowe dzieci:/ a jak urodzi chore dzieci to pewnie beda pretensje do calego swiata, do lekarzy ale nie do siebie samej prawda?:o

dzieci rozwiwja sie prawidłowo a ty co pod kloszem siedzisz zreszta tu nie mowa o mnie a ni bratwoej tylko o 19 latce która chce dzicko dobrze ze sie zastanawia jesli sie zdecyduje to niech sie przygotuje witaminy i badania

jak chcesz to czemu nie:-) ja mialam 19 lat jak urodzilam corke i co ... i ucze sie dalej i daje sobie rade:-)

myszka czyli twoim zdaniem kobieta w ciazy moze sobie pozwolic na picie alkoholu kiedy chce? papieroski tez?:o zeby sie bratowa nie zdziwila ze w ostatnich tygodniach ciazy wyjdzie jakas wada wlasnie przez picie piwka...

Gość do myszki83
ale klamiesz.... Najpier piszesz na forum, ze zdarzylo Ci sie jarac trawke jak bylas w ciazy, pic drinki i piwo, a teraz wszystkiego sie wypierasz? Smieszna jestes! nastepnym razem zastanow sie co wypisujesz, bo ludzie maja dobra pamiec... Szczegolnie do kobiet w ciazy, ktore cpaja.