Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wiem___

Czy warto studiowac HISTORIE???

Polecane posty

Gość nie_wiem___

Gość galynka
co to znaczy czy warto? Jeśli to Cię interesuje, to oczywiście że warto.

Gość nie_wiem___
interesuje mnie to...ale chyba nie chce pracowac w szkole...... a szukac pracy calkiem nie zwiazanej ze studiami :( mam dylemat.jestem humanistka i probuje zdecydowac sie na jakis kierunek :(

Gość do gory ciagne
ja składałam na histe,ale jej nie studiuje. studia moje mi sie podobaja,ale zal tez jest ze nie studiuje histy. jezeli chcesz to studiuj.zycie roznie sie układa

Gość galynka
nie musisz tylko pracować w szkole po tym, to stereotyp...

Gość możesz procować w IPNie
:P

Gość Dugi
będziesz potem histerykiem

Gość nie_wiem__
no tak zycie roznie sie uklada...... ale historia to dosyc jednoznaczne studia... nie wiem co wybrac lepsza administracja??? hmm...

Gość nie_wiem__
heh....chyba to zbyt oderwane od rzeczywistosci jak dla mnie.archeologia.......

Gość skonczylam historie
i wierz mi ze nie warto tego studiowac:O

Gość amandaamanda
jak mozna się tak urządzić???

Ja studiowalam historie. Czy warto? Jesli nie zamierzasz zostac historykiem lub nauczycielem to raczej nie. Chyba, ze chcesz studiowac dla samej przyjemnosci. Ja dzis gdybym miala wybierac to poszlabym na cos, co da mi konkretne umiejetnosci. Tylko ze wtedy nie wiedzialam co chce w zyciu robic, wiec doskonale Cie rozumiem. Studia byly dla mnie raczej hobby (zreszta historia to nadal moje hobby), ale nie wiem czy warto dla hobby poswiecac 5 lat zycia.

Gość vcbanna
ja skonczylam i nie mam pracy w zawodzie

Gość hiiisteryyyyczka
po historii niekoniecznie trzeba uganiac sie po szkole :) zawsze jest archiwistyka, albo cos typu integracja auropejska, czy jakies edytostwo (no chyba ze edytorstwo to na polonistyce? ) sama studiuje historie do ktorej niekoniecznie palam bazgraniczna miloscia - sa dzialy ktorych niecierpie :o ale nie jest zle :)

Gość nie_wiem__
jestem humanistka wiec wybor kierunkow mam raczej ograniczony... historia, socjologia, psychologia...ech... najbardziej interesuje mnie historia, ale tez raczej jako hobby... chodzi i wlasnie o to, ze po takich studiach nie bede miec raczej wielu konkretnych umiejetnosci...zakres wiedzy jest dosyc ograniczony w tym konkretnym temacie.......a praca nauczyciela raczej mi nie odpowiada...:( nie wiem co zrobic...w kwietniu rozpoczyna sie rekrutacja... trzeba bedzie cos wybrac... chyba, z enie dostane sie na dzienne... wtedy w zaocznych bede mogla przebierac ;) buziak dziekuje za wpisy i prosze o nastepne ;*

Gość nie_wiem__
a propo mam jeszcze pytanie czy gdzies w krakowie mozn studiowac pedgogike specjalnosc-logopedia??? wiem, ze w warszawie na UW jest taki kierunek ale w krakowie z tego co sie orientuje to chyba nie ;(

Gość nie_wiem__
podnosze

Gość odp/
Po historii jak nie zostaniesz nauczycielem możesz jeszcz konserwować powierzchnie płaskie albo nosić cegły na budowie. Nie żartujcie sobie z tymi śmiesznymi specjalizacjami typu archiwistyka, regionalistyka czy inne takie, bo nabijają was w butelkę. Mało ludzi po nich pracuje w zawodzie.

Gość gość
Odradzam, szkoda 5 lat. Ja jestem i cała reszta mojego roku, klasycznym przykładem. Nik z 129 absolwentów studiów dziennych historii UMK nie pracuje w zawodzie. ODRADZAM z pełną stanowczością.

Gość gość
nie nie warto - chyba że chcesz być nauczycielem. A o pozostałych specjalizacjach typu archiwista , konserwator dokumentalista zapomnij. To sciema i do tych urzędów jak pozostałych trzeba mieć plecy:)Poza tym tam liczba etatów jest mała i jak już to ogłaszają nabór na 1 stanowisko raz na 10-15 lat (!) i przeważnie jest już to dla kogoś "zaklepane". Mimo wszystko kierunek ciekawy ale mówię - tym na chleb nie zarobisz.

Jeżeli cię to interesuje, to tak. I tak żadne studia nie dają pewnej pracy, może poza prawem i medycyną.

Gość gość
wszystkie te badziewne kierunki typu historia,socjologia itp. są tylko po to żeby ci co ich uczą mieli co do gara włożyć i nie powiekszali bezrobocia. Nikogo ni obchodzi to że ci ludzie uczą rzeczy kompletnie na rynku nie przydatnych.

Gość gość
prawo daje pewną pracę? Jeżeli masz w rodzinie prawnika a już najlepiej sędziego to owszem. Jeżeli nie - powodzenia na rynku życzę i dużo zdrówka:) Bez znajomości a najlepiej koneksji aplikacji nigdzie nie zrobisz:) Szkoda tylko czasu i pieniędzy (ciężkich pieniedzy bo to jedne z najdroższych studiów w Polsce).

Gość gość
Medycyna daje pracę pytanie tylko czy będziesz pracować w państwówce za psie pieniądze czy otworzysz własną praktykę (tu już zarobki będą więcej niż świetne zwłaszcza jak jesteś specjalistą w trudnej dziedzinie).