Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karooolka

Ciąża a pasy samochodowe??

Polecane posty

Gość Karooolka

Mam pytanko czy w czasie ciąży trzeba zapinać pasy w czasie jazdy samochodem. A jeśli trzeba to W którym miesiącu można przestać żeby dzidziusia nie gniotło?? Bardzo mi zależy na odpowiedzi pozdrowienia

mnie lekarz zakazal jazdy na przednich siedzeniach...W pasach byo mi okropnie...jedna czesc pod brzuszkiem a druga nie miedzy piersiami ale z boku piersi gdyz balam sie uszkodzic maluszka

O ile mi wiadomo, to kobiety w ciąży nie muszą jeździć w pasach.

Gość Karoollkaa
A nikt nie wie co mówią przepisy drogowe na ten temat?? Proszę o odpowiedź :)

Gość lulu000
przepisy mowią że kobiety o WIDOCZNEJ ciąży NIE muszą jeżdzić w pasach,ani z przodu,ani z tyłu!!

przepisy mówia ze obiety w ciży widocznej nie maja obowiazuk zapinania pasów ja nie zapinałąm jak jezdziałm po miescie a jak w daleka pordóża to juz tak

można dokupić do pasów taki element,adapter,który powoduje ich inne ułożenie na ciele i daje bezpieczeństwo mamie i dziecku,polecam..poszukajcie w sklepach..przytrzymuje biodra i ramiona,omija brzuch

Ja zapinam póki co. Miałam już raz wypadek (przed ciążą) i wiem ile dobrego pasy mogą zrobić. W przypadku ciąży też więcej złego może zrobić niezapięcie pasów niż niewygoda w pasach.ja sobie tą dolną część zsuwam tak bardziej pod brzuch. No ale jestem teraz w 6 miesiącu i nie wiem jak to będzie dalej. Być może się niedługo w pasy nie zmieszczę ;) Zresztą rzadko podróżuję autem.

cyniczka: jeśli jeżdzi się sporadycznie ,to głowa jakoś o te pasy mniej boli ale jeśli do końca ciązy jest się aktywnym,jeżdzi do pracy codziennie,odwozi dzieci do szkoły to pomimo ceny warto dokupić..komfort psychiczny jest nie do zastąpienia

Gość Karoolka
Dziękuje za odpowiedzi:)

Nie muszą ale jest zalecane nawet jeżdzenia w pasach!! Są specjalne nakładki na pasy które i we wczesnej ciązy zapobiegają poronieniom np..