Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ni dla slubu

Po co zmuszacie facetów do ślubu ?

Polecane posty

Gość ni dla slubu

mówicie, że jak facet nie chce się ożenić to nie kocha....a zostawienie go bo nie chce się żenić świadczy o waszej miłości ??? Ludzie zamiast żyć i być dobrymi ludzmi, przymuszają się itd a potem są dramaty......

Gość kochac znaczy zrobic wszystko
dla drugiej osoby,slub daje kobiecie poczucie bezpieczenstwa i tu nie chodzi o to ze po slubie nie zdardzi kobiety ale po coś ta instytucja została stworzona,nie dla gejów i lesbijek,ktorzy zamiast par hetero chcą brac sluby:(

Gość metadrwal
kochac znaczy zrobic wszystko dla drugiej osoby----- zgoda ale to działa także w drugą stronę, kochasz zrezygnuj ze ślubu, kochasz więc ufasz, więc po co ci ślub slub daje kobiecie poczucie bezpieczenstwa------ iluzoryczne i tu nie chodzi o to ze po slubie nie zdardzi------no właśnie, to o co chodzi??? kobiety ale po coś ta instytucja została stworzona,nie dla gejów i lesbijek,ktorzy zamiast par hetero chcą brac sluby----------ona została stworzona jako fundament struktury społecznej, jako KONTRAKT, UMOWĘ a nie związek kochających się osób. Więc argument, kochasz więc ożeń się ze mną, jest bezzasadny.

No ja mam na odwrót... to faceci chcą się ze mną żenić a mnie to odstrasza..

Gość bo jaaaa
Ja chcialabym wyjsc za maz tylko i wylacznie w sumie po to, by moje dzieci mialy tak samo na nazwisko jak ja. Wiec tez nie rozumiem faceta, ktory nie chce sie zgodzic na to, by dziecko odziedziczylo po mnie nazwisko. Nie chcesz sie zenic to przyjmij tez moje warunki, o!