Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xGooochax

dawno złamany nos

Polecane posty

Gość xGooochax

Witam! Mam problem, dotyczy on jednak mojego 16-letniego brata. Otóż jakiś czas temu, dosyć dawno, może rok temu bądź i wcześniej mój młodszy brat kopnął go w nos i prawdopodobnie go złamał. Lecz wtedy nikt nie zareagował. I właśnie przez ten cały czas ma on czerwony nos, i jest straasznie krzywy, znaczy sie bardzo duży garb... Czy można jeszcze jakoś nastawić ten nos w szpitalu??? Oczywiście nie chodzi mi o żadne operacje plastyczne, tylko o jakiś zabieg w szpitalu. Wiecie może coś na ten temat?? Czy to coś kosztuje? Bardzo proszę o pomoc;);*

Gość prawdopodobnie by nastawic nos
i tak będzie trzeba go złamac ponownie, oczywiście pod znieczuleniem złamany nos to nie tylko defekt kosmetyczny bo może powodowac inne dolegliwosci: trudnosci w oddychaniu, przewlekły katar spowodowany krzywymi przegrodami itp teoretycznie taki zabieg powinien byc bezpłatny, szkoda że od razu po złamaniu nie udaliście się do lekarza

Gość prawdopodobnie by nastawic nos
najlepiej iśc na kontrolę do laryngologa, on oceni co mozna zrobic, wtedy skieruje do chirurga do laryngologa chyba potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinego