Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ż E N U A

laski- przesadzacie z tymi glupotami jak dla mnie!

Polecane posty

Gość Ż E N U A

zachowujecie sie jak moherowe berety wszystkiego sie boicie- bo dzidzi zaszkodzi bo bobo bedzie chore walnijcie w łeb i tyle w temacie

Gość Ż E N U A
jedna laska zeba na zywca bedzie rwac bo sie boi znieczulenia inna soku rozcienczanego z buteli z malin sie nie napije bo poroni inna sie boi bac czesac bo slyszalal ze nie dobrze miec rece w gorze jeszcze inna mowi zeby sie nie schylac o dziecko pepowina sie owinie TO MNIE WLASNIE BAWI nie ma jak zdrowe podejscie :)

A ty masz dzieci ? Albo byłaś w ciąży ? Może myszka to Ty ? Która ćpała i piła w ciąży i jej wszystko pasowało bo była naćpana ? Daremne co piszesz - jak ktoś kocha i chce żeby wszystko było ok i zdrowiuśieńkie sie urodziło to zrobi wszystko by dziecko się jak najlepiej miało i w brzuszku a potem w rodzinnym domku . Teorii o ciąży jest 82472345 łącznie z tymi sokami malinowymi i winem czerwonym które szkodzi ( zresztą można się obejśc bez wina w ciąży ) ! A Ty mówisz że baby mają se dać spokój ? Ty daj se spokój - zajmij sie domem a nie pierdołami !

Gość wielka szkoda ze
twoja mama nie poszla wyrwac se zeba pod narkoza jak cie miala w brzuchu baranie

Gość ty se lepiej przemyśl co
chciałaś nam przekazać "bo się boi bać czesać" - :D

Gość oaoutek
eudaiomonia ty masz cos z głową ??? wiecznie sie kogos czepiasz autorka ma troche racji i troche nie rascji

oaoutek - ty naprawde musicie pokazywac że jesteście tak głupie że tylko na pomarańczowo umiecie dosrywac a na czarno to najlepsze panienki na kafe ! Ja na czarno pisze co mysle a nie ukrywam sie pod 973246123487 nickami na pomarańczowo . Ech żalosne jesteście ! Aha a po adresie IP widać kto to kto !

A ja uważam że autorka topiku ma troszke racji :) Wiadomo jak kobieta jest w pierwszej ciązy to chucha i dmucha na siebie,dużo nie wie itd.Ale również potrzebny jest nam zdrowy rosądek :) często się czyta zakładane topiki -czy moge jeść rybe będąc w ciązy,czy moge sery,czy moge jeśc pomarańćzeczy moge chodzić na solarium.Trzeba troche pomyśleć -wiadomo solarium nie jest wskazane.Ale pytania z jedzeniem są ciiut śmieszne.Owszem można przyczepić się że jakiś zwiazek jest nie wskazany dla ciężarnej ale nie dajmy się zwariować!!! przecież byśmy musieli nic nie jeść.Bo przecież chemia jest wszędzie!!!!

Autorka ma wiele racji. Może użyła mocnych słów, ale do licha, same spójcie jak to forum teraz wygląda? Kilkadziesiąt tematów od których ręce opadają. Każda z nas jest kiedyś w ciąży pierwszy raz. Każda się boi, obawia, drży i chce jak najlepiej. Ale to, co się dzieje na tym forum przechodzi ludzkie pojęcie! Zupełnie, jakby bywające tu ciężarne miały po 13 lat - no niestety. A chyba.... jeśli jest się dość dojrzałą żeby zdecydować się na dziecko i dość bystrą, żeby korzystać z internetu, to chyba można pokusić się o zadanie sobie trudu i zdobycie trochę PODSTAWOWEJ wiedzy z tego zakresu? Rynek ugina się od literatury dla ciężarnych i mamusiek. O internecie nie wspomnę. Co wam stoi na przeszkodzie douczyć się zamiast robić z siebie pośmiewisko na forum? Co robiłyście przez 9 miesięcy ciąży, skoro forum jest zasypane osobnymi topikami: o boże! Moje dziecko zrobiło zieloną kupkę!!! Oglądałyście Big Brothera???? Czy te 9 miesięcy nie jest przypadkiem wystarczająco długim czasem, żeby przygotować się do macierzyństwa ? Dowiedzieć się czegoś o sobie? O swoim stanie? O dziecku? O opiece? Do cholery, nikt nie jest alfą i omegą, szczególnie będąc w ciąży po raz pierwszy, ale dziewczyny, nie jesteście chyba naprawdę 13-latkami żeby zadawać tak żenujące pytania.... I jak ktoś kiedyś napisał na innym topiku: google nie gryzą.

A mnie wnerwia 10 tematow pod rzad "czy to moze byc ciaza??":)

kawusia na śniadanie - hehehe ja jednak obstawiam przy swoim!;)"czy krostka na czole to objaw ciazy???;) Ż E N U A - w ciazy na prawde nie mozna sie schylac ale nie ma to zwiazku z pepowina a maliny hmm i tak ich nie lubie;)

Jakiś dziś dziwny atak pomarańczowych denerwujących osób. A moze to jakaś akcja ABW albo CBŚ? :-) Jak kogoś denerwuje to niech nie czyta.

malir - tyż prawda :)ale jest jedno"ale".Jak wchodzisz na forum to tematy same ci przed oczmi staja;)

znieczulenia naprawdę nie powinno sie brac podczas ciazy i karmienia piersia. Reszta to zabobony. Niestety duzo dzieci choruje lub rodzi sie z roznymi wadami, trzeba wziac to pod uwagę.Nie ma co przesadzac, ale olewac wszystko-tez niedobrze...

Daffodile - prosze cie nie zaczynaj teraz ty!:(bylam dzis u gimekologa z powodu znieczulenia mozna je robic w ciazy przy usuwaniu zeba!

mantodea tylko w pierwszym trymestrze nie mozna brac znieczuulenia potem juz mozna :)

Gość
przerazacie mnie :( tego nie mozna , tamtego nie mozna :( ja wczoraj mialam znieczulenie miejscowe piersi , bo biopsje mialam robiona a jestem w ok.7 tygodniu ciazy , no i co teraz

slonce nie wiem jak to w przypadku takiego znieczulenia pewnie skoro mialąs to mówilas ze jestes w ciazy i widocznie mozna. ja pamietam ze jak bylam z mania na poczatku poszlam do stomatologa i mnie pytal czy czasem nie ejstem w ciazy no i bylam i kazal mi przyjsc dopiero jak sie skonczy 1 trymestr jesli nie umieram z bólu...

Ale w sumie autorka ma rację... byłam w ciąży baaardzo dawno temu, ale jadlam maliny, owoce, nawet troszkę czereśni (mimo ze ciężkostrawne:D), wszystko jadłam. I nawet ćwiczyłam i schylalam się i chodziłam na basen. Ciąża to stan normalny dla organizmu kobiety (pomijam zagrozone ciąże) a nie jakieś dziwo przy którym nic nie wolno i siedzi sie na zwolnieniu cały czas. I faktycznie potem zaczynają sie pytania.. kiedy dać dziecku to czy tamto albo co jest dziecku bo ma to i to, jakby lekarze wymarli na dżumę a na forum byli sami specjaliści:D:D I wiecie co mnie jeszcze rozbawiło? To, że potem tak jedna z druga jedzie za granicę gdzie lekarze podchodzxa nor,alnie do ciąży i zaczyna sie narzekanie jacy ci lekarze sa be:P Dobra, wyzłosliwiam sie:P

Gość
mowilam , jakbym mogla nie powiedziec , wlasnie ze wzgledu na to , ze w ciazy jestem , wszystko potoczylo sie tak szybko , usg piersi , biopsja i w poniedzialek wynik , i wlasnie tez z powodu ciazy nie moglam miec robionej mammografi bo to jest szkodliwe

nefry... ale maliny mozna jesc do woli to napar z lisci malin powoduje skurcze. ( przynajmniej teoretycznie powinnien powodować) :)

mantodea a weź se kup z 120 znieczuleń i rób sobie dożylnie jak ci sie nudzi szczególnie w 1 trymestrze ! pewnie nic nie stanie sie dziecku 💤

Ma, no właśnie, teoretyczne i napar a nie sok z malin jak tu jedna płakala kiedys:P Dobrze, jestem stara ale takich bzdur nie było jak ja bylam w ciązy. I dobrze nie mialam stresów:D:D

Słońce... - drzyj malenka drzyj!;)Nie martw sie pytalam na prawde dzis ginekologa dzis znieczulenie miejscowe jest calkowicie bezpieczne.W pierwszym tr.faktycznie nie powinno sie go wykonywac ale matko jedyna przeciez trzeba miec zaufanie do swojego lekarza!:)Nie martw sie bedzie wszystko dobrze nie daj sie zastraszyc!

eudaiomonia - zauwazylam u ciebie jedna okropna wade.Jak ktos jest przeciwny temu co mowisz/piszesz zaraz zaczynasz byc zlosliwa agresywna i wulgarna!wez sobie kaska zarzyj walwriane twoja ciocia stomatolog na pewno jeszcze tego uzywa!Nie jestes lekarzem wiec szczerze mowiac mam w d.... twoje zdanie!mam swojego lekarza prowadzacego i poslucham jego bo skonczyl medycyne w przeciwienstwie do ciebie!