Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Od kiedy Kubusie, Pysie itd?

Polecane posty

gio ja ci wierze ze byla tylko poprostu z czystej ciekawosci chcialam sobie o niej poczytac :) Nic mi nie musisz udowadniac bo niestety afera goni afere jesli chodzi o zywnosc tylkoz e wkleilas link akurat z tymi sokami jednodniowymi wiec ci napisalam ze akurat to znam :)

sraja a powiedz mi jakie mu zupki dajesz? takie bardzo zmiksowane czy duze kawalki?

Gość srają muchy bedzie wiosna
Zupe to gotuje sama, na piersi z kurczaka, daje warzywa i inne przyprawy,potem mięsko widelcem trochę pougniatam do tego ziemniak albo ryż i tak podaje.

aaa czyli takie duze kawalki :) ja mojej czesc miksuje a czesc kroje ... powiem ci ze mialam taki okres z nia ze mi sie tak dlawila wszystkim do dostala do buzi ze az sie balam ze cos ma z przelykiem... tylko wodniste rzeczy a tak to nawet papka jej nie pasowala... ale sie nauczyla :)

Ale zazwyczaj zupy jada jako zupy,tzn. z makaronem albo z grysikiem. A mieso z ziemniakami albo z ryżem,ale nie miksuję,to juz tak chyba sukces;-)

Wiesz co,on by chyba juz wszystko pogryzł tylko ja gdzies pod moim sklepieniem mam zakodowane że sie udławi i panikuję.

musicie potrenowac :D:D oki ja uciekam do spania. Dziekuje wszystkim za rozmowe i zycze dobrej nocki 🌼

aa sraja chcialam ci napisac ze nie wiem czy masz jakis czarny nick na forum ale jesli tak to bardzo prosze zebys mi go zdradzila :D:D przeczytalam twoja wypowiedz o grzecnym dziecku ktore sie zmienilo ... mam to samo... moja tez juz przeszla przeobrazenie z aniola w rozbójnika Rumcajsa :D:D:D:D:D:D a pamietam jak mówilam ze mam takie grzeczne dziecko :D:D:D w sumie nadal jest grzeczna tylko ze strasznie psoci :D:D:D:D:D oki dobranoc :D:D

nie mam ,musze się zastanowic nad sensownym bo srają... na takim forum to nie wypada;-) Dam znac,że to ja;-) Dobranoc.

hej!! ostrożnie z sokami, bo zbyt duże ilości też nie są wskazane. Wiem coś o tym, bo moja Zuzka tez miała przez to kłopoty:o to jest tekst z jakiejś stronki o żywieniu dzieci. Sok jest napojem słodkim, który jest wysoce uzależniający dla dzieci. Od ciebie zależy czy twoja pociecha nazbyt się do nich przyzwyczai... cóż złego jest w soku? Nic, jeśli podajesz go w małych ilościach, nie więcej niż 120 do 180 ml dziennie. Przekroczenie tej dziennej dawki prowadzi do zwiększenia poziomu cukru i potencjalnego wystąpienia biegunki. Również, ze względu na poziom kwasowości soki owocowe mogą zwiększyć ryzyko chorób zębów. Sok podawany w butelce łączy się z zapaleniem ucha oraz próchnicą. W krajach rozwiniętych najpowszechniejszą przyczyną niedożywienia jest właśnie zbyt duża ilość soku! Postaraj się ograniczyć ilość podawanych soków owocowych jedynie do pór posiłków oraz zapewnij dziecku zdrowsze alternatywy takie jak mleko i woda. Prawdziwy sok owocowy jest lepszy niż „napój owocowy” lub inny sztuczny produkt. Dokładnie czytaj etykietki i nie pozwól, aby pory przekąsek stały się porami picia soków. A co do Kubusiów... mam mieszane uczucie, ale od czasu do czasu młoda wypije.

dałąm dzis małej rozcienczonego kubusia z przegotowaną woda. w sumie 120 ml. wypila a potem wszystko zwymiotowala . U nas jednak kubusie sie nie sprawdzają. Po klopocie :) Przyynajmniej już wiem :)

Gość Trosia
Ja mojej córce też raz podałam kubusia (ma 16 miesięcy), ale też się po nim źle czuła. Zdecydowanie wolę bobofruty, bo maja mniej konserwantów, cukru i nie są aż takie gęste. Poza tym z założenia bobofrut jest przeznaczony dla niemowlaków, a taki kubuś to juz dla dzieci starszych

Gość zaciekawiona piszingerem
MaMani - mogłabyś napisać, ile gotujesz mleko w puszce na piszingera ? To ma być słodzone mleko, prawda ? I gotujesz własnie w zamkniętej puszce >? Bo spotkałam się z tym, że niektórzy przelewają takie mleko do sloika i dopiero tak gotują

Gość gizza
ja też zdecydowanie preferuję bobofruty. A na noc to woda mineralna gerbera obowiązkowo stoi przy łóżeczku i moje dziecko jest nauczone, że jak idzie spać to nie ma soczku tylko woda

zaciekawiona gotuje w puszce okolo 2 i pol godziny potem studze zanim otworze bo jak otworzysz takie gorace to wiesz co sie stanie :D:D:D:D aa i wazne jest tez zeby puszka bylą podczas gotowania pod woda calkiem zakryta bo inaczej bedzie wybuch :D:D:D:D zdecydowanie latwiej roztopic krówki :) a moja babcia gotuje zwykle mleko z cukrem i ciagle miesza też coś kolo 2 godz ale to dopiero roboty. Pozdrawiam :)

Gość gadunia
Wracając do głównego wątku, wydaje mi sie, że im później dziecko pozna smak soczków tym lepiej. Ja podaję tylko wodę do picia - wcześniej przegotowywalam, a teraz kupuję hurtowo w internecie wodę gerbera, której nie trzeba gotować.

Gość iabaluga
moje dziecko dopiero się przestawia na wodę mineralną. jak na razie zdecydowanie woli coś smakowego - głównie bobo fruty u nas idą. kubusie i inne pysie są zdecydowanie za słodkie dla takiego maluszka (7mcy).

Gość Kajcia
gadunia a tę wodę Gerbera to w jakiejś określonej ilości trzeba zamawiać? Bo moze to rzeczywiście się opłaca, tak od razu hurtem. W sumie dużo tej wody schodzi, jak ktoś na niej wszystko przygotowuje....

Gość hennaa
wiesz ja też zamawiam na stronie gerbera ich produkty, ale zamawiam z siostrą i sąsiadką, więc zawsze zamawiamy więcej wody, no i do tego dochodzą jeszcze jakieś bobo fruty, słoiczki itp. więc naprawdę spore ilości.

Gość laurka_lurka
Mój synek genrealnie pije bobofruty lub wodę gerbera, ale ostatnio chciałam mu urozmaicić i kupiłam Pysia - sama musiałam go wypić, bo mały nie chcial, bo był za gęsty i miał taki dziwny, \"sztuczny\" smak. No i już nie będę eksperymentować. Zostajemy przy bobofrutach.

a ja wczoraj ugotowalam malej kompocik z jabłek :) pyszny pachnący i bardzo chetnie go pije :)

Gość Ewellka
Wiecie co? jak to czytam to mnie mdli, ale nie od soczków tylko od waszych głupot. Forum o dzieciach a tej bobo fiuty w głowie, idz kobieto popros meza zeby Ci ulzył i wtedy siadaj i radz innym matkom. a co do soczków to skoro uwazasz ze to dziadostwo to po jaka chol*** jutro chcesz to dla dziecka dawac?????????? dziewczyny zastanowcie sie troche o czym piszecie!!! Soczki sa zdrowe ale swoje, własne. Pozdrawiam

Gość a ja napisze takkkk
moja od kiedy 5 miechow skonczyla to juz Kubusie dostaje, na Bobofruty bym wydawala to bym zbankrutowala

Gość fladerka del znin
w zyciu nie podaje kubusiow,pysiow,leonowitd,to sam cukier! czemu nie mozna sie troche wysilic i poszukac sokow ekologicznych? sa troche drozsze ale rachunek wyrownuje sie kiedy zdamy sobie sprawe,,ze nie musimy dziecka co miesiac do dentysty posylac :p