Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Od kiedy Kubusie, Pysie itd?

Polecane posty

Od kiedy zaczelyscie podawać takie soki? Mala dostalą od dziedka Kubusia i sie zastanawiam czy jej dać. Nie chce jej tym poic codziennie tylko poprostu dać raz zeby sie napila... Czym te soki się różnia od tych bobofruta i od kiedy mozna je podawać? Czy to tylko chodzi o ilosć chemii?

Gość xana77
ja slyszalam ze pijac tylko kubusie mozna sie odwodnic,mysle ze bobofruty sa bardziej wodniste zaspakajaja pragnienie,wiecej niewiem

ee nie mam zamiaru poic malej kubusiem tylko i wylacznie :) chcialam jej dac tak na odmiane spróbowac ale nie wiem czy moge czy są jakies specjalne przeciwskazania... w sklądzie tego soku nic nadzwyczajnego niewyczytalam. pozatym zapewne jesli jej podam to rozrobie z woda bo watpie zeby takie geste polecialo przez smoczek w butelce :)

Gość podniose sobie kombinezon
gdzies od roczku-rozcienczone

justaaa dawno cie nie widzialam nigdzie :D:D Ja chyba mojej podam ale juz jutro bo dzis jej juz naciapalam nowosci i nie bede jej tam juz nic dokladać. Rozciencze jej mineralka i dam troche zobaczymy czy jej wogóle bedzie smakowalo...

hmm a nie maja chemii te Kubusie?Bobofruty i tak rozcienczam woda wiec nie wychodzi tak drogo znowu..

ale mysle ze od czasu do czasu jak dziecko dostanie to nic mu nie bedzie, ale zalezy tez od wieku, 4 miesiecznemu bym nie dała Pozdrawiam:)

Gość męczybuła
ja bym swojemu dziecku nie dawała żadnych kubusiów, albo przynajmniej bym rozcieńczała sama nie jestem w stanie wypic kubusia, jest tak obrzydliwie przesłodzony, ze mnie mdli

MaMani ja myślę że te soki tym różnią się od bobofruta że są znacznie dosładzane i to jest ich podstawową wadą (szkodliwe dla ząbkow) no i pewnie ich produkcja nie jest tak rygorystycznie kontrolowana itp. więc chyba jak ktoś powiedział dopiero od ukończenia roku można próbować, w końcu kiedyś dzieci i tak zaczną jeść \'wszystko\' tzn. to co i my, ale oczywiście lepiej to jakoś kontrolować.

Gość ola2000
te soki sa ohydne zwlaszcza dla tak malych dzieci a podawanie sokow przez smoczek to juz lekka przesada

ola to jak mam podac sok 9 miesiecznemu dziecku? nie chce pic z kupka niekapka a przeciez jeszcze nie umie ze szklanki. wiec jak?

Maami moze spruboj przez bidon ze slomka? Moja zaczela z nich pic jak miala z 7 miesiecy - wystarczy posiagnac i pieknie leci:) Nuby robi świetne. Dla mlodszych sa z miekka slomka, dla tych przegryzajacych z tradsza. Pozdrawiam:)

kupilam jej niekapek i mysli ze to gryzaczek za nic nie chce z niego pic... mysle ze z bidonem bedzie to samo pozatym jaka to roznica czy sie ciagnie przez slomke czy z butelki?

Manmani- zadna róznica czy przez słomke, czy z niekapka, czy z butli:) mój dawid ma rok i pije soki i z butli i z niekapka- ale tylko z tego z miEkim ustnikiem

karolina jaki macie niekapek? moze ja jakis zly kupilam? mam z aventu po 4 miesiacu chyba czy po 6 jakos tak. wydawalo mi sie ze skoro butelki z aventu są rewelacyjne to i niekapek sie sprawdzi a tu guzik. mi samej ciezko z tego pic a co dopiero dziecku.

moja mała też nie chciała pić z niekapka, jak tylko zbliżałam się do niej z tym kubkiem to jakiejś wścieklizny dostawała, wiec wrzuciłam do zabawek co by się do niego przyzwyczaiła i pomogło a poza tym to zrobiłam dziurke w tej gumce bo pociągnąć się nie dało, cóż teraz jest KAPEK ale chociaż pije.....

moja mała też nie chciała pić z niekapka, jak tylko zbliżałam się do niej z tym kubkiem to jakiejś wścieklizny dostawała, wiec wrzuciłam do zabawek co by się do niego przyzwyczaiła i pomogło a poza tym to zrobiłam dziurke w tej gumce bo pociągnąć się nie dało, cóż teraz jest KAPEK ale chociaż pije.....

Dziewczyny .. ja na sekunde .. ! Dlaczego WY nie wiecie o tym ze w Polsce jest wielka afera na temat KUBUSIOW i PTYSIOW .. ??? Dlaczego ?? Przeciez wszyscy o tym mowia ze te soczki sa szkodliwe nie tylko dla dzieci ale rowniez dla kobiet w ciazy i matek karmiacych .. Zapytajcie przy najblizszej wizycie u lekarza .. Kubusie daja alergie .. biegunki .. sa sztucznie farbowane i powinny byc wycofane z diety .. :) To najgorsze swinstwo jakie moze byc .. ! Pozdrawiam

giovinetta nic nie słyszalam na temat kubusiów i innych tego typu soków w ostatnim czasie. Masz jakies artykuły na ten temat?

Gość srają muchy bedzie wiosna
No przepraszam,mój synek skonczył 10 mieisęcy i też pije z butelki.I co z tego? Pije bo lubi.Kubki niekapki i inne pierdoły mamy całe szafki,nie chce i już. I nawet sam nie trzyma,musze go normalnie poic:-) A co do Kubusi itp. to nie daje,nie dlatego,że uważam że BOBO_FIUTY są zdrowsze(wszystko jednakowe),po prostu pije herbatki a po soczkach wymiotuje. MaMani-nie przejmuj sie,jednorazowo możesz dac wszystko,mój juz też pił Kubusia i Pysia,czy cos takiego ale żebym mu je kupowała to nie.

Jakie ja mam mysli dzisiaj-BOBO_FIUTY_ ;-) a mąż śpi:-(

sraja muchy dzieki za odpowiedz :D:D:D:D 🌼 Jutro dam malej troche tego dziadostwa. nawet nie wiem czy jej wogóle zasmakuje bo ona jest wybredna jesli chodzi o owoce :D:D:D

Racja,we wszystkim jest jakies dziadostwo,czyz nie? Nie faszeruje dziecka typowymi świństwami ale też nie przesadzam. Nawet ostatnio kupiłam watę cukrową(fuj) taka w pudełku i też mu dałam skosztowac.Wyglądał na zadowolonego;-)

sraja muchy moja juz jadla lizaka :D:D i czekolade i danonki ... to chyba z tych mega nizdrowych rzeczy tyle :) danonki jej nie smakuja pozatym mam wrazenie ze jej cos po nich dziwnego sie pojawilo ( jadla moze ze 3 kubeczki w ciagu miesiaca) po tym jak odstawilam to to cos znikneło... narazie postanowilam jej ograniczyc przetwory mleczne. staram sie ja karmic w miare zdrowo ale dawac po troszku wszystkiego. tylko ze ona ma swoje smaki i np bananów nie zje bo ma odruch wymiotny, kaszek zadnych sie nie tknie... dzis jej dalam jakies musli z owocami ze sloiczka to tez blee... tylko by jadla zupki miesko i kanapki :D:D:D

Czyli konkretna dziewczyna;-) Pierdoły jesc nie bedzie! Wiesz,ja mojemu danonki daje czesto,nic sie dzieje. A w ogóle to on jak by mógł to cały dzien by jadł,wystarczy,że talerz zabrzęczy to od razu "wyje" i się domaga jedzenia.

A z czym robisz kanapki? Nie mam pomysłów, tylko dżem i dżem.

MamMani jak podoba Ci się córa mojej córy ....to podawaj sztucznie pędzone kubusie :P co drugi dzien ...wysypki ..itp ..nie mamy spróbuj na Mani ...jak nie bedzie alergenu ...podawaj ...moja nie lubi bobofrutów a sama herbatka czy kompocik ...no nie wiem ... Wszedzie jest CHEMIA niestety ... od marchewki rolnika ... brudasa ... :P tez moze sie zdarzyc ... pozdrawiam

a ile twoj ma? ja małej daje z szynka. z mieskiem ( dziewczyny mi poradzily zeby upiec miesko i uroic i nawet fajnie jadla )z serem zóltym, bialym, topionym... ( ale to raz w tyg ser bo sie boje) dzem i marmolada, pasta jajeczna, albo jej robie jajecznice, paróweczke daje, jajko na miekko... staram sie cos wymyślac... ostatnio tesciowa wymyslila zebym jej zmielila miesko(ugotowane), natke pietruszki, troszke maselka i ugotowane jajko i taka pasta posmarowala... musze spróbowac :)

acha cala twoja córa śliczna jak lalusia :)