Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Które wybrać? Krzesełka do karmienia.

Polecane posty

Ja ceraty się bałam z powodu raczej nieprzyjemnego odczucia, które jest efektem kontaktu ceraty ze skórą a także przykrych wspomnień z przedmiotami obitymi ceratą, która po prostu pękała z czasem. Będę jeszcze myśleć :) Dzięki, dziewczyny, że znalazłyście czas na wyrażenie swojej opinii!

Gość avrii
Moja jest karmiona piersia, to inaczej troche. I herbatek poki co nie pije. Czasem tylko soczek na deserek. Ma dopiero 7,5 miesiaca. Pije po prostu z piersi. Ale jak odstawie to nie bede dawala na pewno na cala noc butli z herbatka. w ogole mam zamiar uczyc pic wode.

Gość avrii
Spoko Chemical. Ja Cie tam rozumiem. sama mialam niezly dylemat jakie to krzeselko wybrac, gapilam sie na nie 100 razy i raz tak myslalam, raz tak. W koncu wlasnie przekreslilam cerate tez zpowodow, ktore wymienilas. Dobrego wyboru zycze! Najwazniejsze, zebys pozniej byla zadowolona.

avari i po tym karmieniu piersia na noc myjesz jej zeby? chyba nie :) Widzisz twoja tez cos lubi sobie wieczorem wypic :) a tak wogóle to moja przed nocnym spaniem pije mleko herbate dostaje w dzien :) źle doczytalas :D

Gość avrii
Moze zle zrozumialam, bo myslalam, ze radzac tak innej mamie sama tak robisz. Jesli nie, to znaczy, ze udzielasz po prostu niezbyt madrych rad :o Nie lepiej ;)

Gość avrii
wrecz przeciwnie, dzis piatek, czeka mnie ciekawy weekend :) :) Nie pisalam Ci zlosliwie, a Ty sie zawsze od razu oburzasz i nie potrafisz do bledu przyznac. Ale biore to na karb Twojego wieku, tacy mlodzi ludzie czesto sa jeszcze tacy nieokrzesani ;) 🖐️

hmm a ja mysle ze jednak masz gorszy i szukasz zaczepki bo temat byl o krzeselkach a ty robisz problem z tego ze daje mojej córce herbatke. Tak dla wyjasnienia to moja mała na noc dostaje mleko a herbatke w dzien przed drzemkami i dawalam jej w nocy zeby ja oduczyc nocnego jedzenia :) sprawdzilo sie :) dla mojej przyjemnosci mozesz karmic swoja piersia i woda do konca zycia. zdaje sobie sprawe z tego ze woda jest zdrowsza ale wszystko jest dla ludzi i predzej czy poźniej twoje dziecko siegnie po inne napoje szczegolnie ze beda dla niej czyms nowym i zakazanym. Mój kuzyn dostawal wylacznie wode do picia i efekt jest taki ze nie mozna go oderwac od butelki z cocacolą... A co do twojej ostatniej wypowiedzi- nie oburzam się. Ty szukasz zaczepki i udowodnilas to w ostatnim poscie. Nie majac juz do czego sie przyczepic uzylas jako argumentu mój wiek. Pozdrawiam i zycze wiecej optymizmu i spokoju po pod tą pierzynką spokoju w twoich wypowiedziach pojawia sie nuta zlosci :)

Ciii... Babeczki, dajcie spokój, bo nikt więcej mi się w takim poszarpanym temacie nie wypowie ;)

Gość avrii
MaMani- troche wyluzuj :). I nie badz przewrazliwiona na punkcie swojego wieku i nie doszukuj sie tu zlosliwosci, bo to piekny wiek :). Nie chce mi sie juz tlumaczyc, zbyt oczy mi sie kleja i zmeczyla mnie ta dyskusja ;). Sama napisalam, ze sie troche przypilam, ale nie mialam zlosliwych zamiarow. No ale rozumiem przewrazliwienie, wszak uwielbiaja sie tu Ciebie czepiac z tego co zauwazylam :o. No a to, ze jakies tam dziecko pije cole to wina tylko rodzicow. Nikogo wiecej. Tak jak dla Ciebie ja moge poic tylko piersia i woda, tak dla mnie Ty herbatka, a karmic granulatem. Kazda matka decyduje sama ;) dobranoc

Gość avrii
Chemical- anrzekalas, ze tematy o krzeselkach nie maja wziecia, to Ci troche podkrecilysmy. A tak serio, to sorki za zbedna dyskusje. 🖐️

avri moze naprawde mnie tez troche ponioslo. Pozdrawiam i zycze dobrej nocy

Gość avrii
No i luuuuz. Pozno jest, moze troche nam sie wlaczyl maly agresor. Wine biore na siebie, bo Tys ciezarna ;), nie powinnam Cie wkurzac ;) 🌻 Spadam juz serio. A maialm zdjecia do albumu wklejac, bo leze cala sterta wywolanych :o

hehe to w takim razie ja biore na siebie i zrzucam na hormony ciązowe :D:D:D:D trzymaj sie i dobranoc 🌼

Gość avrii
hehe, faceci to jednak maja racje mowiac czasem, ze kobiet sie nie da zrozumiec ;) dobranoc 🌻 ;)

Dobranoc, Avrii, dAobranoc MaMani! Migotko Ty moja ❤️ czemu Cię tyle nie było? Idę Cię poczytać :)

Kurcze ja tez mam dylemat między dwoma: http://www.allegro.pl/item306067038_krzeselko_coneco_galileo_i_superowe_gratisy_wys_0.html http://www.allegro.pl/item304758413_krzeselko_beebee_regul_podnozek_wkladka_w_wa.html Pierwszy podoba się M, ale podnóżek jest podnoszony razem z oparciem, nie osobno. Wazy 8,8 kg, jest z ceratki. Drugi ma osobno regulowany podnóżek i do wyboru ceratka lub materiał. Sama nie wiem, czy ceratka, czy materiał. Boję się, że nie doczyszczę materiałowego, a ceratka odparzy i szybciej popęka :( Chcę kupić już w tym tygodniu a nic nie wiem :(

Witam:) 100krocia ja mam to pierwsze krzeselko coneco galileo i ono nie jest calkowicie z ceratki ma wklad materialowy i plozy do bujania. Mi bardzo ono odpowiada, ze wszystkich ktore ogladalam w sklepie w tych cenach. Pozdrawiam🌼

Hej, 100krociu! Ja mam dylemat między 2 plastikowymi i 2 drewnianymi. Sama nie wiem, może kupić to DanChair... Każde ma jakieś plusy i minusy. Mąż jest za drewnianymi... Typu DanChair czy Gulliver z Ikei...

Shira23 czy ta materiałowa wkładka może tez być używana przy starszym dziecku, czy tylko przy malutkim? Jaka jest ta ceratka? nie popęka po roku? Czy płozy nie sprawiają, że krzesełko jest mniej stabilne?? Chemical, u mnie drewniane krzesełko odpada, bo ja chcę już tam dzidzię na obiadki dawać. W plastikowych mogę ułożyć małą na półleżąco. Też kiedyś chciałam te drewniane ze stoliczkiem, ale dzidzia musi już pewniutko w nim siedzieć, a później i tak kupimy malutkiej jakiś kolorowy stolik z 2-3 krzesełkami do rysowania.

100-krociu, mi nie chodzi o drewniane ze stoliczkiem, ale o coś w tym stylu: http://www.cu-cut.com/tienda-puericultura/images/baby_dan_danchair_2005_child.jpg Oczywiście 4-miesięczniaka w nim nie usadzę za żadne skarby, ale dzidzioł w wieku 6-miesięcy powinien już dać radę. Te 2 miesiące bym musiała jakoś przecierpieć :) W foteliku samochodowym na przykład, czy sadzając dziecko w poduszkach sposobem babcinym :) A starczyło by na dłużej - do 12 r.ż. a nie do 3 r.ż. jak te plastikowe. Nie byłoby kłopotu z wyborem "ceratowe" czy materiałowe - bo tu można tylko wybrać mniejsze zło. Drewno nie odparza i jest łatwe do czyszczenia. Jeszcze będę myśleć. Mnie to BeeBee też się podoba, i jeszcze Hauck Up'n'Down. Natomiast mąż akceptuje tylko drewniane... Ciekawe na czym stanie :)

Nie jest złe, ale chyba nie bardzo praktyczne dla małego niemowlaka. Nie ma blatu. Fajne dla dziecka starszego. Może jak Natalka wyrośnie z plastikowego to takie jej kupię. Chtba, że będzie ładnie radziła sobie na ksześle z kompletu ze stołu. ja chce juz krzesełko!!! Narazie sadzam w rogu na kanapie, pod pleckami podusia, ale brudzi mi wszystko do okoła

Hym... A na początku nie karmi się dziecka z ręki? W sensie że blat nie jest w ogóle potrzebny? Z tego co pamiętam (korzystając z doświadczeń wynikających z opieki nad rodzeństwem) to takiemu malcowi robi się, trzymając słoiczek w ręce, samolocik do buzi ;) W neciku piszą, że dzieci samodzielnie jedzą w wieku 2 lat... Bo z tym krzesłem może być problem tego typu, że małe dziecko może być zbyt daleko stołu... Ehhh...

niebawem ten problem rowniez przedemna i dylemat zwiazany:) wiec chetnie podczytuje i podgladam Wasze typy:)

Ja kładę słoiczek na stole ( i paczkę chusteczek do ucierania dziubka) wolałaby mieć blacik. Można na nium ułożyć zabawki do zainteresowania maluszka.

100krocia ta wkladka moze byc uzywana dla starszego dziecka jest wystarczajaco duza, poza tym ta ceratka wyglada na solidna mysle ze dlugo wytrzyma. Jesli chodzi o plozy to je sie podciaga do gory i wtedy krzeselko stoi na 2 kolkach i 2 nozkach. Mnie bardzo odpowiada to krzeselko, a wybor nalezy do Ciebie:)