Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margerita.

poleccie jakies dobre kryminaly lub thrilery ksiazki...

Polecane posty

nie wiem co teraz nowego jest, co warto przeczytac...lubie takie ksiazki utrzymujace napiecie do konca, z wieloma zwrotami akcji, zaskakujace, od ktorych sie nie mozna oderwac...polecicie cos?

Gość Iwonaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja uwielbiam Cobena!

Bardzo lubię takie książki. Był nawet niedawno jakiś temat o ksiązkach, ale takie tematy nie trzymają sie długo na forum.... niestety, co w pewnym sensie jest chyba znamienne dla tego forum. Co mogę ci polecić? Oczywiście w całości wszystko Agathy Christie. Rewelacja, której nie trzeba reklamować. Jak lubisz thrillery medyczne, to polecam Palmera np. \"Szczepionka\" - szczególnie , że w dużej mierze książka jest oparta na faktach. Duuuuugo sie ją pamięta, szczególnie jak ma się dzieci. \"Mózg\" - o nielegalnych eksperymentach medycznych na ludziach, który to proceder jest na ogromną skalę, ale oczywiście mało kto o tym wie. Książka jest fikcja literacką, ale dobrze naświetla ten problem. \"Dawka geniuszu\" - o inteligentnym leku nowej generacji, który wpływa na... na mózg :) Człowiek staje się nieprzeciętnie bystry, a jakie sa tego konsekwencje? Świetna książka do ostatniej literki. \"Chemia Śmierci\" Becket\'a - rewelacyjna książka, trzymająca w napięciu do ostatniej strony. 4 razy po drodze była pewna KTO zabił, a i tak na końcu okazało się, ze to ktoś inny. Świetna i mądra, bo można się z niej trochę nauczyć :) Lubię takie. No i polecam wszystkie książki Browna ( tego od Kodu Leonarda ) szczególnie \" Cyfrowa Twierdza\" oraz \" Zwodniczy Punkt\", no i oczywiście \" Anioły i Demony\". Uff, teraz czytam szpiegowską. Podobno rewelacja. Zobaczymy. Jak przeczytam to się wypowiem.

Gość Iwonaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja polecam, Bez srupułów i Krótką piłkę, Nie mów nikomu

Gość a ja polecam
książki Robina Cooka, szczególnie "Toksynę" oraz "Wstrząs". Są poprostu rewelacyjne i dostarczają podczas czytania niesamowitych wrażeń.

oj sporo tego! Ale to dobrze, bede miala co czytac w samotne wieczory :D dzieki jeszcze raz🌻

\"kurtyzana z Wenecji\"-książka akcji dla lubiących historię mrocznego VI wieku, wojny rzymian z hiszpanami i niemcami:) w rankingach jedna z najlepszych książek XXI wieku super trillerowa akcja i...opisy pięknych renesansowych kobiet:D

No będziesz miała :) Sama A. Christie to jakieś.....80 książek? :) A zapomniałabym o szlachetnym Sherlocku Holmesie ;) Co za błyskotliwa odmiana... no no, mam talent :D

Gość ojjh
Do Harlana Cobena dorzuciłabym jeszcze Alex Kavę. Super się ją czyta.

Gość a ja polecam
Proponowałabym zacząć jednak od Cook'a. Jestem pewna, że lektura pochłonie Cię bez reszty i po przeczytaniu pierwszej książki natychmiast pobiegniesz po kolejną!

wiesz co, a ja tak sobie mysle, ze wartoby przeczytac trylogie Lysiaka. ( Dobry, Konkwista, Najlepszy) , mozna sie przy niej posmiac i poplakac tez... do tego "chce" sie ja czytac . pozornie ze soba nie powiazane tomy, splataja sie w calosc w ostatnim. nie jest to typowy kryminal, ani ksiazka historyczna ... bo takich nie lubie. ale bardzo mi sie podobalo i polecam

Gość qqlkaaa
'Mag' Deavera, swietna Tozsamosc Bourne'a, Ludluma

Gość ale co maja do
a ja uwielbiam Christie! wszystkie jej kryminaly! bez wyjatku!!!