Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Czy jest jakaś inna metoda leczenia pco niż tab.antykoncepcyne?

Polecane posty

Mam zdiagnozowane pco, lekarza kazał mi brać najpierw yasminelle. po ktorych czułam się umiarkowanie źle, potem coś mu odpaliło i kazał brać yasmin. Po tych miałam taką deprechę, że szkoda gadać, już chciałam do psychiatry iść po leki antydepresyjne, ale cos mnie tkneło i odstawiłam ścierwo. No i jest dobrze. Ale chcę miec w przyszlości najblizeszej (za 2-3 lata) dzieciątko, nie chcę mieć problmeów z zajściem jak przy pierwszej ciąży(ciąża przez stymulcję). Czy pco można leczyć czymś innym? Tak okresowo na przykład, żeby nie brać cały czas leków? Dzięki za wszelkie info :)

Misiaczkowa, nie bardzo rozumiem. Chcesz cos brac, aby nie zajsc w ciaze? Ale nie chcesz brac tabletek? Przy pco to ciezko sie leczyc i nie brac lekow, tak samo nikt ci nie zapewni ze z druga ciaza nie bedzie takich samych "jaj". Ja osobiscie tez nie bede brac tabsow :o Najprawdopodobniej jak urodze szkraba wroce do metforminy i duphastonu na regulacje cyklu. Pozdrawiam.

Zabezpieczamy się gumeczką, ja nie mogę brać tabsów bo mam straszne skutki uboczne, jeśli chodzi i psychikę i dotego zero libido :(

Dopiero pierwszy cykl nie biorę, nie wiem jak będzie wyglądał okres itd. Pewnie w jajnikach będzie rewolucja pęchęrzykowa :o

No pewnie tak :O Ale taki nasz urok.. A co bralas przed ciaza? Jakie leki ? Ja bralam metformine i bylo dosc dobrze, ilosc cystek zmalala, jedynie z @ byl problem jak nie bylo owu :O Ale od czego ma sie duphaston :)

Przed ciążą nie wiedziałam nawet że to mam. Bralam przez wiele lat różne tabletki, bo po paru miesiącach było już źle. Po porodzie zaczął się cyrk. I wtedy gino zrobił usg, dał skierowanie na hormonki i wszystko było jasne :(

Ja biorę Diane 35 i czuje się po niej świetnie... Ale wszyscy straszą, że to lek stare generacji, ale mój gin się przy tym upiera :( Czasem nie wiem co robić. Bez tabsów nawet okresu nie mam.

Jedyne co moge doradzic, to znalezc dobrego endokrynologa-ginekologa i starac sie nadzorowac to dziadostwo pco...nie trzeba koniecznie brac tabletek antykoncepcyjnech, wiec nie daj sobie tego wmowic. No i gratuluje corusi, bo widze, ze niedawno sie urodzila :) Ja sie juz mojej nie moge doczekac, a do czerwca kawal czasu...

Mam teraz na oku gina, ale to jest gin-androlog-położnik. Może być taki? A córcia ma roczek i dwa tyg ;) To nie taka " młoda" :D

Doszekasz się surfinko, ciesz się brzuszkiem bo potem się tęskni za nim :) Raduj się ile możesz, ani się obejrzysz będzie juz maluszka :D

Brrr Diana, mocne są, nie dla mnie. Ja po yasminellach miałam jazdy. Teraz jestem uzbrojona w nową wiedzę :D Nie dam się sterroryzować!

Ups, misiaczka..nie zwrocilam uwagi na rok :P:P:P:P Ale to nic, gratulacje dla corci z okazji pierwszych urodzin :D:D:D:D A Diane to najmocniejsze tabsy :o Ja tez jestem juz madrzejsza o pewne doswiadczenia zyciowe i nigdy nie wezme tabsow do ust az do momentu gdy zdecydujemy z mezem, ze nie chcemy wiecej dzieci :)

Wiem, że Diane jest mocna (choć czasem mam wrażenie, że u mnie potrzeba czegoś mocniejszego... ), ale gin nawet nie chce rozmawiać o zmianę. W sumie czuję się dobrze, z jakości usług lekarskich też jestem zadowolona i troszkę nie wiem co robić. Znowu ryzykować zmianą na jakiegoś niedbającego o pac jętkę lekarza, czy pogodzić się z tym, że pco można leczyć tylko tabsami?

Ja pójdę i mu powiem, że koniec z tabsami, jak chce to niech sam je bierze ;) Napaliłam się na ten metformax, moze to jest najlepsze wyjście :)