Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fooooll

Dlaczego w Polsce bezrobotny len ma lepiej niz pracujacy?

Polecane posty

Gość Fooooll

Darmowa opieka zdrowotna, zasilki i caly czas wolne. A pracujacy niszczy zdrowie i placi wysokie podatki na leni

Ponieważ ten, który pracuje zarabia 800 - 1000zł za 8-9godzin harówki a bezrobotny tu zakombinuje, tam ukradnie, odwali jakąś fuchę za kasę bez podatku. A ci cwańsi mają jakieś lewe układy (często nielegalne) i jeżdżą całkiem niezłymi furami...

Gość BNN z tego co piszesz
to według Ciebie bezrobotny=złodziej :O

Nie złodziej - człowiek zaradny życiowo. Nie jeden profesor chodzi w cerowanym garniturze bo nie stać go na nowy, a człowiek po zawodówce jeździ mercedesem klasy C. Ja sam miałem długie okresy przerwy w pracy. I co z tego, że matura z wyróżnieniem i po studiach. Trzeba mieć tą smykałkę, ten dryg i wcale nie potrzebne wyższe wykształcenie...

... i przydaje się trochę szczęścia. Mam znajomego - ma 35lat i cały czas mieszka z mamą i kawaler - po prostu ciapa życiowa. A jego młodszy brat zmienia samochody jak rękawiczki.

Gość dhsd
we Francji bezrobotni maja jeszcze lepiej, czasami to az nei oplaca im sie do pracy isc. U nas nie jest z tym najgorzej

Gość i tu sie musze zgodic yzB.N.N

{ Nie złodziej - człowiek zaradny życiowo.} Człowiek, który nie płaci podatków nie jest zaradny życiowo, jest złodziejem.

sytuacja moich sasiadow- matka, ojciec, 7 dzieci, 2 dzieci juz doroslych. Ojciec bezrobotny, ale zarabia na czarno w Niemczech, wraz ze swoimi 2 synami. Tu na miejscu, matka, jako, ze nie ma dochodow, odwiedza regularnie opieke spoleczna- a to po zasilki, a to po zarcie, a to po wyprawke do szkoly- ogolnie wszystko darmowe- a tatus z Niemczech kaske przysyla swoja droga. Najbardzej szlag mnie trafia, jak widze jakimi furami sie woza- same mercedesy, audice. E, i czlowiek tak patrzy, i sie wszystkiego odechciewa, najlepeij siedziec na tylku i nic nie robic- panstwo opiekuncze o nas zadba:(

Gość no dobrze można tak się
bujać, ale chyba do czasu. Co taki człowieczek zrobi na starość?? Kto da mu emeryturę? Z czego będzie żył?

Gość cakikiaaa
Urzedy Pracy biora sie za takich i jak odmowia pracy to won ale zastanawia mnie opieka spoleczna kurcze oni wogole nie sprawdzaja ??? ja sama znam rodziny ktore biora zasilki i na siebie i na dzieci a faceci za granica kurcze od czego ta opieka ma pracownikow? Tak nie moze byc -powinni dostac zasilki na dzieci ci ktorzy uczciwie pracuja tylko malo zarabiaja

hehe, albo jeszcze jedna sytuacja z moimi sasiadami w roli glownej- jestem sobie w sklepiku osiedlowym- tradycyjnie chlebek, gazetke kupuje. A tu zajezdza sasiad (bo przyjechal z tych Niemiec) Mercedesem, wchodzi do sklepu i bierze 2 kraty piwa. No myslałam, ze padne tam trupem.

własnie, zastanawia mnie opiekla społeczna- pracownicy powinni kazdy przypadek badac indywidualnie, robic wywiady srodowiskowe, oczywiscie wszystko tajnie:) ale jak to w Polsce, nikomu sie nie chce tylka ruszyc, tylko najlepiej rozdawac budzetowe pieniadze- pomyslcie sobie, jakie to musza byc kwoty musza byc, bezcelowo wydatkowane

Ja też mam takiego znajomego. Jego tatuś w sile wieku, ale pracować się nie chce...Za to takie awantury robi w opiece społecznej, że z miejsca mu dają na jedzonko, lekarstwa, czynsz itd...A on idzie do najbliższego monopolu i kupuje jabola.W opiece wiedzą, że to alkoholik, ale nic nie mogą zrobić, bo chodzi na spotkania AA(dla picu).:OSynek rośnie na tatusia, ma 22 lata nie uczy się , nie pracuje, ale w mopsie jest co chwile:O

Gość cakikiaaa
wlasnie-najwyrazniej pracownicy Mopsow itp wola siedziec i pierdziec w stolki do 15 a potem miec w szystko w dupie bo jesli ktos wypelnia papierki i wpisuje tam ze jest swiadom odpowiedzialnosci karnej-i nie waha sie wpisujac ze maz nie jest za granica i pobiera marne co prawda grosze na dzieci to jest swinstwo bo sa rodziny dla ktorych te grosze by sie przydaly bardziej moja siostra np pobiera zasilek rodzinny a mezus w Niemczech-wlasnie sobie telewizot plazmowy wczoraj kupili

Gość palommmaaa
powiem ci tak-pracuej w Urzedzie Pracy i dziwie sie ludziom bo wynajduja 1500 powodow dla ktorych nie moga isc do pracy a to ze maja male dzieci-a dzieci maja 10 lat np a to ze matka chora a to ze maz jakis tam no kurde ja pracue za 900 zlotych bo mam dzieci wlasnie ludziom sie w deklach poprzewracalo a zaraz jak sie zarejestruja leca po zaswiadczenie ,ze sa bezrobotni i to ida do MOPSu przedstawic

te pieniadze, ktore tona w morzu cwaniactwa, przydalyby sie innym, np ktos, kto pracuje na czarno, kupuje sobie plazmy, dostanie zasilek, bo figuruje jako nieposiadajacy dochodów, dostanie zasilek. A ktos, kogo dochod przekroczy o 10 zl (bo powiedzmy stara sie i haruje) juz nie kwalifikuje sie do zasilku. Wiec to juz nie jest cwaniactwo, to jest czyste okradanie nie tylko panstwa, ale ludzi, ktorzy tego na prawde potrzebuja

Gość gdybyś była bezrobotna
przez 2 lata tak jak ja, to zobaczyłabyś, że wcale nie jest tak różowo :-O

Gość palommmaaa
sorry ale dla mnie to normalne nie jest zeby ktos byl przez dwa lata bezrobotny bo ja najdluzej bylam rok i to dlatego ze tak mi bylo wygodnie-mialam zasilek a maz za granica a jak chcialam znalezc prace znalazlam ja w miesiac jest tylu bezrobotnych bo nawet do szkoly im sie nie chce chodzic -kupa ludzi ma podstawowke lub gimnazjum ukonczone-zgroza

Gość po 10 latach i 3 mies. zaręczy
a ja pracuję, dużo zarabiam i żaden bezrobotny nie ma lepiej ode mnie:)

qwertz- chodzi o to, ze te wzorce-leni, MOPS-iaków- przenosza sie na kolejne pokolenia. W spoleczenstwie panuje marazm. Oczywiscie, sa tez ludzie z werwa, ktorzy daza do czegos w zyciu. ale jak tak patrze na to, jaki ogrom jest ludzi, ktorzy swoje zycie posiwecaja na "przebujanie sie" z miesiaca na miesiac, to plakac sie chce. Skoro dzoecko wychowuje sie w rodzinie, i od malenkosci widzi, ze mozna zyc, nie robiac praktycznie nic, no to nie jest to najlepszy wzorzec.

Ja mam skończone studia, ale w moim mieście nie ma dla mnie pracy.

Gość palommmmaaaa
jak jestes po studiach to napewno powinnas znalezc prace -chocby w sklepie ale najlepiej pwiedziec -nie ma pracy i sie nad soba uzalac ja tez nie opracowalam nigdy zgodnie z wyksztalceniem

Nie będę pracował w sklepie, bo nie będę za kogoś manka płacił! Aż tak naiwny nie jestem!

Gość palommmmaaaa
no to siedz dalej na dupie i narzekaj na swoj los szkoda gadac manko za innych?? ja jeszcze nie placilam a swoja droga gdybym byla pracodawca to takiego lenia jak ty bym nie przyjela

Gość Labellka
Po prostu panstwo nie powinno pomagac bezrobotnym, bo to by ich aktywizowalo

Gość na zaranbianie na czarno
w niemczech i branie z mopsu jest przyzwolenie - zglaszajcie do urzedu skarbowego jak was szlag trafia