Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gawędziarka

spowiedź - pytanie do katolików

Polecane posty

Gość gawędziarka

Słuchajcie, czy na spowiedzi trzeba wyznać, jaki rodzaj seksu się uprawiało? Bo ja i oralnie i klasycznie i analnie... to chyba zwiększa grzech? Pytam tylko katolików, proszę mi nie mówić, że wcale się nie trzeba spowiadać bo ja uznaję spowiedź...

Gość tak....
a jak uzylas prezerwatywy to idziesz do piekła z miejsca

Gość to chyba zalezy od księdza
jak spyta to musisz odpowiedzieć, a jak nie to wystarczy powiedziec "seks"...

Gość lkjl
i musisz powiedziec jakiego mial i czy mieliscie orgazmo :D

Gość to chyba zalezy od księdza
tylko się nie zdziw jak ten ksiądz przy tych Twoich opowieściach będzie dziwnie sapał... :o

Gość gawędziarka
dla powiększenia pikanterii dodam, że te trzy rodzaje seksu uprawiałam z księdzem... i to nie jest podszyw :O

Gość jesli robiłaś to z mężem
to nie ma grzechu

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa*
spierdalaj!!

Gość a ja ci powiem że spowiedź
jest do dupy... bo według waszej katolickiej wiary to Bóg jest wszechwiedzący, więc i tak wie jakie dokładnie grzechy popełniłaś , a co wiecej wie czy Twój żal za te grzechy jest szczery i prawdziwy... więc po co ta spowiedź????

Gość bo łatwiej manipulować
ludzmi gdy za sie ich slabe strony... jak w sekcie

Dla mnie spowiedz to parodia ... mowi sie : \" Za wszystkie grzechy serdecznie żałuję. Postanawiam prawdziwą poprawę ... \" a 5minut po wyjsciu z Kościoła, już ktoś fajkę zaczyna palić, przeklinać, a wieczorem uprawia seksik przedmlazenski :P itp.

nie bylam u spowiedzio od jakichs...no od bierzmowania, a to sporo czasu juz minelo:) uwazam, ze spowiedz jest do d***- dlaczego mam opowiadac o swoich grzechach ksiedzu, ktory sam robi takie rzeczy, ze hoho. No tak- niby jest posrednikiem Boga czy jakos tak. No ale skoro Bog jest wszedzie i podobno nas słyszy, to wole isc do pustego kosciola, kleknac przed oltarzem i sama w myslach wyznac swoje grzechy.

Skoro chcesz być wierzącą i praktykującą katoliczką to żyj zgodnie z nakazami i zakazami jakie niesie ze sobą ta wiara. A jeśli chcesz żyć dalej jak do tej pory to co się przejmujesz spowiedzią. Wszystko jedno co mu powiesz...

Gość katole mają problem

Jeżeli chodzi o chrzest, to już wszystko zależy od widzimisię księdza. Ja byłam nieślubnym dzieckiem i z tego co wiem, ochrzczono mnie bez problemu, a to było ponad 20 lat temu. A co do spowiedzi, nie wyobrażam sobie, żebym miała obcemu facetowi (choćby nawet był księdzem) opowiadać o szczegółach swojego życia intymnego:o Do kościoła czasami chodzę, do spowiedzi nigdy

Gość JUż nie cierpliwa
to co tu wypisujecie jest żenujące oczywiście od załozycielki począwszy

Gość żenujący to może byc ksiądz
który zadaje takie pytanie, i pewnie przy okazji słuchając wali konia...

Gość JUż nie cierpliwa
a czy ktos zmusza kogoś by był katolikiem wolnośc wyznania panuje juz od dawna najgorsze jest mimo wszystko wyszydzanie jakiejkolwiek wiary

Gość tak zmuszani są prawie
wszyscy - chrzest jako dziecko

Gość Patrycja P.
Nie musisz mówić księdzu jaki rodzaj seksu uprawiałaś, chyba, że o to spyta. Jeśli stosowałaś jakieś metody antykoncepcyjne, to również musisz mu o tym powiedzieć, ale tylko to, że je stosowałaś, jak Cię spyta jakie, to wtedy powiesz.

Gość zdenek śmietana
genralnie jak powiesz sex to powinno styknać , chcciaż jak powiesz ze wypychałas osbie anusa w analu to nie wiem jak zereaguje ;-) buhaha

Gość do gawędziarka
Już Ci odpowiadam, bo jestem katechetką. Jeśli jesteś panienką musisz powiedzieć, że grzeszyłaś nieczystością współżyjąc seksualnie. Jeśli Cię ks zapyta z kim to musisz powiedzieć, że z księdzem, bo wtedy materia grzechu jest cięższa bo uderzasz tu dodatkowo w sakrament kapłaństwa. Jeśli jesteś mężatką , to musisz powiedzieć, że dopuscilas się zdrady małżeńskiej. A jeśli uprawiałaś seks oralny i analny , to musisz powiedzieć że popełniłaś grzech sodomski, bo wbrew opinii innych jest to też grzech, o którym trzeba mówić na spowiedzi.

Gość idztwa wszyscyy
w.pi.zd..u i k.u.r.wa. nie zawracajta gitary

Gość nie martw sie
cokolwiek zrobisz i tak dostaniesz rozgrzeszenie bo jakby ekskomunikowali wszyctkich którzy świadomie i notorycznie grzeszą (czyli prawie wszystkich)to kto dawałby na tacę...

Gość mi sie wydaje ze
wystarczy jak powiesz, ze uprawialas seks, a jak ksiadz bedzie sie pytal, to wtedy odpowiada sei dokladniej

ja mam w dupie spowiedz od kiedy ksiadz mi rozgrzeszenia nie chcial dac za to ze sypiam z moim facetem dodam ze to moj pierwszy i jedyny partner a ten ksiezunio ze mi rozgrzeszenia nie da , aco to ja kogos zabilam czy jak ?

mi też nie dał rozgrzeszenia, bo się pytał czy sypiam z facetem i sie przyznalam, od tego czasu tj. 3 lata nie chodze ani do kosciola ani do spowiedzi