Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonka1983

jaka tempka??????????

Polecane posty

Gość sonka1983

chodzi mi o sformuowanie dokladnie jaka temperatura powinna byc od zaczynajacych sie dni plodnych po owulacje i dni nie plodne???prosze o konkretne odpowiedzi.Pozdrawiam.

Gość najpierw jest
najpier jest 6 niższych temperatur, spadek i duży skok - tak to wygląda - konkretnie nikt ci nie powie bo każda kobieta ma inną podstawową temperature ciała. tu masz schemat jak to powinno wyglądać: http://www.npr.prolife.pl/plansza_13.htm

Gość sonka 1983
dzisiaj jest moj 22 dc.od tygodnia mialam stala tempke 36,3-36,4 .wczoraj spadla na 36.0 a dzisiaj mialam36,8.czy to oznacza ze mialam wczoraj owulke.zaznaczam ze przestrzegam zasady mierzenia tempki a ostatni cykl mialam zdecydowanie bezowulacyjny.prosze o odpowiedz.

Gość dopiero 3 wyższe
dopiero 3 wyższe świadczą o przebyciu owulacji przy zaznaczeniu, że: 1. 3cia wyższa osiągnie minimum 0,2 więcej niż najwyższa z 6 przed wzrostem (jak nie to czekasz na 4tą) 2. wzrost nastąpił po szczycie śluzu nie pozostaje ci więc nic innego, jak czekać na dalsze temperatury

Gość sonka 1983
dziewczyny dzisiaj mialam po wzroscie 36,4 a wczoraj 36,8 czy to oznacza nie przebytej owulki czy moze tez te 36,4 to normalna tempka po wzroscie.Martwi mnie ten spadek po wzroscie przeciez ona piwinna sie utrzymywac teraz wysoko a moze sie myle.poradzcie cos.zaznacam ze dzis kiepsko spalam,czesto sie budzilam czy to ma jakis zwiazke z ta tempka???prosze o odpowiedz.

Gość najpierw jest
no szczerze mówiąc nie wygląda to na cykl dwu fazowy jak narazie... Wiem, że jesteś zniecierpliwiona i chciałabyś wiedzieć jak najszybciej czy owu była czy nie, ale zobaczmy jeszcze jutro co się bedzie działo. Daj znać. Aha na marginesie - cykl "zedecydowanie" bezowulacyjny może ci potwierdzić na 100% tylko lekarz - znam różne przypadki nie skakania tempki podczas gdy w monitoringu owulacja była.

Gość nescafejka
a ja mam w pochwie temperature 37,5 !! zaznaczam ze biore tabletki i nie powinno brac sie tego pod uwage... ale to dziwne...

Gość najpierw jest
nic w tym dziwnego jeśli zmierzyłaś tempkę teraz i jednorazowo

Gość efqefqewf
w kwestii formalnej: czy oszczędność na pisaniu raptem pięciu liter była warta tworzenia idiotycznego słowotworu "tempka" (zwłaszcza że normalne słowo "temperatura" i tak zmieściłoby się w temacie) ?

Gość tempka
to trendy słowo ;]

Gość efqefqefqe
hmmm... może faktycznie ;D

Gość najpierw jest
jest krócej a i tak wiadomo o co chodzi - poza tym słowotórstwo to ciekawe zjawisko, przynajmniej z moje punktu widzenia. Ale co w TRENDY to nie mam pojecia, bo chyba trendy nie jestem - ani jazzy, ani cool raczej passe szczerze mówiąc ;)

Gość najpierw jest
maiło być - Ale co w tym TRENDY. i widzicie tak mi się spieszy, że zeżarłam słowo - więc być może i w "tempce' jest jakiś sens ;)

Gość sonka 1983
jesli "najpierw jest" czytasz moje posty to prosze napisz co sadzisz o moim wykresie a mianowicie: 12dc 36,2 13dc 36,3 14dc 36,3 15dc 36,3 16dc 36,2 17dc 36,3 18dc 36,3 19dc 36,3 20dc 36,4 21dc 36,4 22dc 35,9 23dc 36,8 24dc 36,4 25dc 36,5

Gość sonka 1983
dzisiaj wlasnie po skoku podniosla sie o jedna kreske nie wiem co mam myslec o tym wszystkim bardzo chce miec dzidziusia od kilku miesiecy sie staramy z mezem i na zlosc moja ginekolog zrobila sobie ferie.prosze pomozcie.

Gość najpierw jest
wiesz co - nawet sobie ten wykres twoj wlasnie rozrysowałam, ale chyba cos kochana pokręciłaś - bo klka postów powyżej piszesz '''''dzisiaj jest moj 22 dc.od tygodnia mialam stala tempke 36,3-36,4 .wczoraj spadla na 36.0 a dzisiaj mialam36,8.''''' a dane w z ostatniej rozpiski są innne...wiec jak to jest?

Gość najpierw jest
dni ci się chyba pokićkały i tempki - napisz jeszcze raz

Gość sonka 1983
to sa moje dokladne temperatury z tego miesiaca.na gorze musialam pomylic z innego miesiaca bo one sa bardzo podobne sorki za wprowadzenie a blad.dlatego napisalam wszystkie co do dnia ale jak chcesz to moge podac do 12 dc bo napisalam od 12dc poniewaz ta tempka tak sie utrztmywala stale.prosze poradz cos.

Gość najpierw jest
o kurde to ja slepa jestem - przepraszam !!! tempke 35,9 - odczytałam jako 36,9 - już rysuje nowy wykres za sekunde sie odezwe

Gość najpierw jest
ok więc tak - za wcześnie by cokolwiek stwierdzić - jesli była owulacja to w okolicy 22 - 23 dc - temperatura cały czas rośnie - więc jesteś na dobrej drodze. NIe osiągnęła narazie jeszcze takiego poziomu ( musi być wyższa o 0,2 stopnia od najwyższej z ostatnich 6 niskich przed spadkeim - czyli przynajmniej 36,6 w twoim wypadku), żeby można było mówic o skoku owulacyjnym. Czyli nadal czekamy, ale nie jest źle:) Ilu dniowe masz cykle?

Gość sonka 1983
dzieki serdzeczne troche mnie wsparlas tymi slowami.Cykle mam 31-32 dniowe ale w grudniu mialam opoznienie 8 dni nawet myslalam ze ciaza ale zrobilam hcg i nic czekalam tempke wtedy mialam 37,0-37,2.Jeszcze takiego opoznienia nie mialam nigdy.okres mam regularny.I dlatego mysle ze owulacja tez mogla sie przesunac bo zawsze (raczej mailam okolo 18dc.jeszcze raz dziekuje tobie i napewno sie odezwe jutro.pozdrawiam.

Gość najpierw jest
tak to możliwe z tym przesunięciem - musisz wyczekać do @ i wtedy będzie wiadomo czy cykl wygląda prawidłowo. pozdrawiam i bede tu zaglądać.

Gość sonka 1983
witam cie "najpierw jest " i wszystkie dziewczyny ktore wchodza na ten topik.A mianowicie nie bylo mnie wczoraj ale juz pisze jak to z moja tempka.wczoraj sie znowu podniosla 36,6 dzisiaj sie utrzymala tzn 36.6.wczesnie czytalam na innym topiku ze przy niskiej pierwszej fazie 36.2 36,3 temperatura podczas ciazy wcale nie musi sie podniesc powyzej 37,0.Co o tym sadzisz????albo ktos inny wie cos na ten temat????

Gość najpierw jest
tak to prawda - nie musi dobić 37,0 - wystarczy, że będzie przez min 18 dni utrzymywac się na wyższym poziomie (a ten jest indywidualny dla każdej kobiety, dlatego nie sposób było konkretnie odpowiedziec na twój pierwszy post), choć pewnie (pisze pewnie bo nie mam żadnych wiarygodnych danych na ten temat) u większości kobiet na początku ciąży - osiąga okolice 37,0.

Gość sonka 1983
to jest moj piaty dzien po wzroscie i prawidlowo(jesli mialo by dojsc do ciazy) powinnam odrazu miec tak wysoka tempke czy tez po paru dniach moze wzrosnac powyzej 37,0???????

Każda ma inaczej. Bzdurą jest, że musi osiągnąć 37. Jesteś niskotemperaturowa więc nie masz co marzyć o 37.Ja miałam pierwsze 12 dni między 36,35 a 36,6

Musi być nad linią czyli dokładnie tak samo jak we wszystkich cyklach owulacyjnych - ciążę podejrzewa się przy minimum 18 temp które są nad linią - niezależnie od tego ile wynoszą same w sobie.

Gość sonka 1983
tyle ze ja mierze dopiero 4 cykl tempke i jeden w tym bezowulacyjny a poprzenie mialam w pierwszej fazie oklolo 36,4 36,6.Od tych czterech miesiecy pierwszy raz mam tak niska tempke.A w tamtych miesiacach po owulacji wzrastala nawet do 37,2.Dlatego sie zdziwilam ze mam taka niska tempke.

Gość najpierw jest
no tak jak pisze nglka - nie mysl o 37 tylko o tym ze jest wzrost - i zobaczymy co dalej.

Gość najpierw jest
wiesz co różnie to bywa - organizm kobiety to nie maszyna, nie zawsze jest tak samo.