Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdsgdghhfd

czy to jest zgodne z prawem

Polecane posty

Gość dfdsgdghhfd

jeśli pracodawca płaci 4 zł/h ? oczywiscie mówie o legalnym zatrudnieniu, 8 godz dziennie 5 dni w tyg.....przecież to mniej niż minimalna stawka!

Gość dopoki pracownik sie nie
poskarży wszystko jest ok

Gość addadaddadad
jaka umowa ? na pewno zlecenie

Gość dfdsgdghhfd
no, zlecenie

Gość więc jest zgodne z prawem
no niestety

Gość o sialalalalala
no niestety, minimalna stawka jest wyznaczana przez panstwo (1126 zl miesiecznie brutto miesiecznie) i nie mozna zejsc nizej. oczywiscie mowa tu o zatrudnieniu na podstawie umowe o prace. zwroc sie do sadu pracy - zasądzi Ci wyrownanie do wys. minimalnego wynagrodzenia + odszkodowanie a gdzies jest tez chyba zapis o minimalnym wynagrodzeniu za godzine. za moich czasow to bylo 3,50 ale dawno juz nie pracowalam u kogos wiec sie nie orientuje

Gość o sialalalalala
a, jak zlecenie to stosuje sie kodeks cywilny a nie pracy to co napisalam nieaktualne, moze Ci zaplacic nawet 0,50 i jak podpiszesz to to bedzie zgodne z prawem, chyba ze udowodnisz ze zleceniodawca wykorzystal Twoja trudna sytuacje zyciowa

Gość dfdsgdghhfd
ja nie pracuję, tak tylko pytam bo chciałam pracować w hotelu(tak na chwilę), w wymaganiach jest dobra znajomosc j. ang a ja mówię swietnie po angielsku dlatego poszłam na rozmowę aby się dowiedziec co i jak, bo wydawalo mi się ze skoro wymagają to im płacą.. a pani kierowniczka powiedziała mi, że stawka 4 zł..chyba niepoważna jest ;P