Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaSzkraba

Jak to jest z tymi pigulkami ....

Polecane posty

Gość MamaSzkraba

Dzisiaj zaczal mi sie okres, a chce rozpoczac branie tabletek antykoncepcyjnych. Czy po skonczeniu miesiaczki moge od razu zaczac je brac ( obojetnie na jaki dzien to przypadnie) czy powinnam czekac do niedzieli (jezeli okres skonczy sie np. w czwartek, po pewnie tak bedzie) Pomozcie dziewczyny !

Gość dziewczyno chcesz
brac tabletki a nie umiesz czytac ulotki ???? tam jest wszystko dokladnie napisane !!!

Gość MamaSzkraba
niestety na mojej nie ma, ha !

Gość dziewczyno chcesz
to zdaje sie ze to aspiryna a nie tabletki antykoncepcyjne

ciekawe co to za tabletki, na których nie jest napisane, jak je stosowac... i lekarz tez Ci niczego nie zalecił?

Gość MamaSzkraba
i tu sie zdziwisz - to sa tabletki antykoncepcyjne

Gość dziewczyno chcesz
pewnie kupione na allegro itp i myslisz ze ktos Ci uwierzy ze w ulotce nie jest napisane kiedy zaczac brac??

Gość MamaSzkraba
a wy jak bierzecie ?

Gość MamaSzkraba
alesse 28

Istniej coś tak pomocnego, niezawodnego jak..... Google :D wystarczy wpisać pytanie i wyskakują odpowiedzi :) po prostu CUD TECHNIKI!!!!! A tabletki stosuje się od pierwszego dnia cyklu :) a pierwszy dzień cyklu to inaczej pierwszy dzień wystapienia @ :D

Turn the white dial until the day that corresponds to your first day of bleeding lines up with the starting window. FOR EXAMPLE: For your first pack, if your first day of bleeding falls on a Wednesday, turn the white dial until “WED” appears under the starting window. (The starting window in the clear ring is below the “U” notch.) Sunday Start: Turn the white dial to “SUN.” uzywanie google nie boli... ;/ i nie mów ze na ulotce nie jest napisane jak brac tabletki

Gość dziewczyno chcesz
nie umiala przeczytac po polsku a TY jej po angielsku proponujesz? :-)

Gość MamaSzkraba
Ale wy jestescie pomocne !!! Nie ma co ! Na mojej ulotce jest napisane, ze moge zaczac brac w 1szym, 5tym dniu cyklu albo w pierwsza niedziele po zakonczeniu okresu. Chcialam zapytac Was jakie sa Wasze opinie. I drogi Kasiaku - jakbym chciala skorzystac z google to bym skorzystala, a jezeli nie do konca rozumiesz idee forum to lepiej nie zabieraj glosu.

nie znam sie na tabletkach ale dlaczego w niedziele? skad hormony wiedzą ze to akurat niedziela?:>

Gość MamaSzkraba
tak dokladnie, siedze i tlumacze ze slownikiem w reku i za chwiel I animal to you z tego co mi wyszlo !

Gość MamaSzkraba
mamani - tez za bardzo sie nie znam i dlatego pytam co lepsze - dzien 1, 5ty czy niedziela, ale widzisz jakie odp.

Dobrze kochna już przestaje się odzywać :D z resztą szkoda słów :P Może "na Twojej ulotce" jest napisane jak korzystać , ale potrzeba do tego jeszcze "czytania ze zrozumieniem" a to czasem jest bardzo trudne :P

na ulotce wszystko jest napisane, naprawdę, wystarczy się wczytać... Day 1 Start: Take the first pink “active” pill of the first pack during the first 24 hours of your period. You will not need to use a back-up nonhormonal birth-control method since you are starting the pill at the beginning of your period. Sunday Start: Take the first pink “active” pill of the first pack on the Sunday after your period starts, even if you are still bleeding. If your period begins on Sunday, start the pack that same day. Use a nonhormonal method of birth control (such as condoms and/or spermicide) as a back-up method if you have sex anytime from the Sunday you start your first pack until the next Sunday (7 days).

Gość MamaSzkraba
moja ulotka nic o sobocie nie mowi, ale o niedzieli jak najbardziej tak

Nie no to lepsze niż komedia!!!!!! Sory, ale co to za różnica????? Będziesz miała @ to weźmiesz pierwszą pigułkę i serio nie ma różnicy czy to będzie niedziela czy piątek.

podejrzewam że niedziela jest dla tych, co nie umieją obsługiwać tego "kółka z tabletkami", ale to tylko mój domysł :D

Gość MamaSzkraba
moze dlatego sie nie rozumiemy, ze ja mam ... ten tego .... prostokat z tabletkami !!!