Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Julka19

zrujnowane Życie.......

Polecane posty

Jestem z moim facetem w nieciekawej sytuacji..... Oboje jestesmy mlodzi , studiujemy itp. Problem polega na tym iz nie mam okresu juz 1,5 miesiaca, prawdopodobnie jestem w ciazy lecz nic jeszcze nie wiadomo na 1000000% w piatek 8 lutego 2008r wszystko sie wyjasni bo ide poraz kolejny do ginekologa. Mam zaledwie 20 lat a moj facet 22 nie wyobrazam sobie ciazy w takim wieku boje sie. W wakacje bylismy zagranica w pracy i wpadlam na pomysl ze wyjdziemy oboje nie mowiac nikomu ze jestem w ciazu i w Irlandii zaczniemy nowe zycie zdala od domu rodziny itp. Moj Facet uwaza ze jestem tchórzem chca uciec i nie poiwedziec o ciazy mamie. Boje sie komukolwiek o tym poiwiedziec nie chce zawiesc mojej Mamy ktora bardzo kocham, chce skonczyc studia ;( a tu co ? sa plany tylko mozliwosci brak. Moze napiszecie ze jeszcze nic pewnego z ciaza ale ja czuje ze to jest ciaza co robic wyjechac zostawic wszystko a co ze studiami z wyksztalceniem

wiele mlodych dziewczyn zachodzi w nieplanowana ciaze . maja przed soba wielkie plany :studia itd.i mimo ze maja dziecko udaje im sie skonczyc szkoly- i tobie sie to uda ale musisz powiedziec rodzinie ona na pewno ci pomoze!

Gość taka se babka
Julka,w Anglii robia bezplatnie aborcje.Mysle,ze w Irlandii tez.Zapewniona opieka i dyskrecja,bardzo przyjazny osrodek.Tutaj numer do nich na infolinie pomocy kobiet w ciazy w Anglii: 0044 8451214447- abortion help line.

a gdzie ona napisala ze mysli o aborcji??? julka po pierwsze i najwazniejsze czy Ty masz powody (oprocz opoznienia miesiaczki) podejrzewac ciaze? to znaczy czy zdarzyla sie jakas wpadka, kochalasc sie bez zabezpieczenia?

tak to tez wazne., czy byly "mozliwosci" by zajsc w ciaze. a robilas test? teraz powinnas zrobic,

nie bedzie tak zle,azeby nie moglobyc lepiej.rodzice pomoga

Gość moja prawda
Julka19 powiem Ci tyle, ze ja mam prawie 30-tke na karku. Kolezanki, ktore zaszly w ciąże (tak jak Ty) w wieku 20-22 lat mają teraz najlepiej. Skonczyly spokojnie studia, mają odchowane dziecko (dzieci) i spokojnie zyją i nromalnie pracują a ja zastanawiam sie i nie moge sie zdecydowac na dziecko bo boje sie o prace...

Gość Karoollkaa
Hej słuchaj ja mam 16 tak samo wile planowałam ale stało się i zasz łam w ciąże. Swoje mamie od razu powiedziałam, myśle że nie jesteś tchórzem tylko niechcesz zawieść swojem mamy ale moim zdaniem warto zaufać i zobaczysz moja mama od razu mi powiedziała że mi pomoże i myślę że tak samo będzie w Twojej sytuacji. . A studia plany zawoowe.... myśle że rok przerwy nikomu nie zaszkodzi nawet tak ambitnej dziewczynie jak Ty

ja w ciąże zaszłam w 17 urodziny. Teraz mam skończone 18 lat i 9msc córeczkę:) nir eyobrażam sobie bez niej życia!!!!cała2 kl liceumprzechodziłam w ciąży. Teraz 3 kl i maturka:) chodze tam do szkoły gdzie chodziłam

Gość Karoollkaa
w 17 już:) Ale za tydz skończe 17 latek:) I w sumie jestem szczęśliwą przyszłą mamą i wiem że już nadszedł czas że dam sobie radę w życiu i ne boję się o przyszłość bo kocham bardzo moje nienarodzone maleństwo:)

a ja sie tak boje. Naprawde nie tak sobie to wyobrazalam chcialam skonczyc studia zaczac dobra prace spotkac sie z facetem kozystac z zycia:( Bardzo kocham dzieci i nie mowie ze nie chce ich miec tylko boje sie ze sobie nie poradze boje sie porodu ta mysl mnie zabija :( a Mama ktora tak mi ufa ? tak sie stara zebym wszystko miala i niczego mi nie brakowalo? co jej powiem jak ona to przyjmie? Moja mama sie o mnie tak bardzo martwi mam z nia naprawde swietny kontakt duzo rozmawiami itp a ja mam jej pwoiedziec bedisz babcia to ja zabije zalamie sie :( nie wiem co robic ale jesli w piatek okaze sie ze jestem to wyjezdzam. nie mam wyboru :( jakos sobie poradze musze!!!

Nie masz okresu 1,5 miesiąca i nie zrobiłaś testu? Albo badania krwi? I czekasz na wizytę u ginekologa? Chyba się koleżanka nudzi i wymyśla kolejną głupią prowokację.

chyba jednak powinnas zrobic jak najszybciej test ciazowy albo udac sie do ginekologa,po co masz sie niepotrzebnie martwic i dolowac jeszce nic nie jest pewnego.a odchudzasz sie moze,bo czesto brak okresu jest przyczyna odchudzania albo tego typu spraw nie koniecznie to ciąza...

Gość jasne jasne...
mysle identycznie jak kasztanowiec bo takich glupich to juz chyba nie sieja - ktorzy od poltora miesiaca nie zrobia testu ale truc dupe a forum - truja...

Mówisz że z\\wiadomość o ciaży zabije mame a wiadomość o twoim zniknieciu nie ?? co zamierzasz sie cale zycie przed nia ukrywac zeby nie wyszlo ze masz dziecko :/

Gość trzeba bylo myslec zamiast
bzykac sie bez zabezpieczenia. seks jest dla ludzi odpowiedzialnych, ktorzy wiedza czym moze sie to skonczyc. do ksiazek a nie za seks sie brac a nie po fakcie pisac takie rzeczy. bo ja jestem mloda, bo mam studia. zamiast wlazic facetowi do wyra trzeba bylo szklanke wody wypic i pouczyc sie! masz co chcialas, za glupote sie placi. szkoda dziecka tylko! pa

Gość Z tego co piszesz
To twój ukochany to kawał cwaniaka . Jaki to ukochany jak całą odpowiedzialność chce przełożyć na Ciebie , porozmaiaj z mamą może to naiwne ale przynajmniej będziesz miała świadomość że spróbowałaś . A tego twojego ukochanego to bym bacikiem goniła chce załatwić wszysko pocichu a z moralniakiem Ty Sama zostaniesz . Zastanów się