Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaskółka wędrowna

Kocham swoje dziecko, ale...

Polecane posty

Gość jaskółka wędrowna

czas dla siebie też mam. Moja córka ma 16 miesięcy i jak skończy 18 planuję oddać ją do żłobka żeby podjąć pracę zawodową. Jednak obecna sytuacja (dziecko w domu) nie sprawia mi problemów by wyjść na kawę z przyjaciółką by pobuszować po sklepach bez dziecka by wyjść na basen, siłownię czy pilates. Chodzi o to, żeby mimo posiadania dziecka/dzieci znaleźć chwilę dla siebie, ale nie chwilę przy czy z dzieckiem tylko chwilę tylko dla siebie :)

Gość tylko ja i ja
jaskólka to Ci zazdroszcze , ja nie mam ani chwili dla siebie, a jak wychodze tylko z dzieckiem, nie mam z kim go zostawić nawet na kwadrans :/ ij zazdroszcze....

Gość bardzo dobrze robisz
oznacza to tylko, że jesteś dojrzałą i dobrze zorganizowaną matką. Gratuluję, bo większość bab narzeka na brak czasu. Sama jestem mamą czwórki dzieci i mimo to koncertuję, jeżdżę po świecie, mam swoje życie itd. Kwestia organizacji życia i czasu wolnego.

Gość tylko ja i ja
a ja się z toba nie zgadzam i nie jestem baba!!! rownie dobrze moge powiedziec, ze narobilas sobie dzieci i inni sie musza nimi zajmowac!

Gość lolololololol
jaskółka wędrowna ---- nie kazdy ma takie "szczescie" ze moze zostawic dziecko i isc sobie na silownie herbate z kolezankami itd niektorzy decydujac sie na dziecko wiedzieli ze beda musiali wychowywac je tylko w dwoje i szczerze to uwielbiam wspolne wieczory kiedy jestesmy w domu wszyscy razem i nie zastapi mi tego zaden " wypad"

Gość czyli rozumiem
że na mężu polegać nie możesz? Ja z pomocy rodziców czy siostry korzystam czasami i tylko w uzasadnionych przypadkach. Polegamy na sobie wzajemnie. Nie zabraniam mężowi spotkania z kumplami przy piwie bo wiemy, że w tej sytuacji on zostaje z córką jak ja wychodzę do kina z przyjaciółką to mała zostaje z mężem i tak się wymieniamy. rodzina to kompromisy a nie więzienie.

Gość czyli rozumiem
ja zostaje z córką*

Gość pilats
jakie to rendy..... ważne, żeby byc na czasie

Gość pilates

Gość lolololololol
czyli rozumiem --- czywiscie ze moge liczyc ale moj maz bardzo duzo pracuje przychodzi pozno i wtedy staramy sie nacieszyc soba a nie kolezankami lu kolegami dla jednych to wiezienie dla innych sama przyjemnosc