Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicccia

Ile trzeba mieć pieniędzy...

Polecane posty

Zeby zrobić wesele na 100-120 osób? Pytam tak orientacyjnie, jak to wygląda z wydatkami?

Tak wlaśnie mniej wiecej myslalam, a moze wiecie jak mozna troche obciac koszty i zrobic to wesele troche taniej (nie zmieniając liczby gości-rodzina z tradycjami:-().

Aha ile musi byś alkoholu na wesele? Jak to liczycie?

powiem ci ze to jest i tak tanio a cena zalezy od sali i ceny za osobe

my kupujemy alkocholu dwa razy wiecej niz gosci czyli gosci 110 wodki 220 a to dlatego ze taka u nas tradycja ze co co waznijsi goscie biora flaszke do domu a jak cos zostanie to sie nie zmarnuje :)

dzieki za odpowedz:) Z tym alkoholem wydaje mi sie jakos strasznie duzo...no ale jak u was taka tradycja:) lepiej zeby nie braklo:P

Gość zniesmaczony analfabetyzmem
cizpsik,jak nie umiesz uzywac slowa "BYNAJMNIEJ" to nie uzywaj bo robisz z siebie posmiewisko

no tak jest mi sie tez wydaje duzo ale alkohol nie nalezy do moich zadań i jak mój chce tyle to bedzie tyle :)

Gość zniesmaczony analfabetyzmem
czipsik,twoj narzeczony wie jakiego debila bierze sobie za zone?;)

Gość hmmmm no ja
robie na 70 osob i mi wyjdzie ok.30 tys.

Gość hmmmm no ja
a to wesele to w rezmizie chyba za 30 tys na 120?

nie w remizie w klubie nauczyciela za sale zaplace 2500 plus 90 zł od od osoby i w tej cenie sa ciasta napoje owoce poprostu udalo mi si tanio a co zazdrościsz czy jak ?? bo nie wiem po co ten komentarz

Gość nicollee24
to wszystko zalezy od tego co podasz, ile zaplacisz za sale, orkietre, kamerzyste. moja znajoma robi tak ze nie wynajmuje lokalu z kelnerkami, tylko sama zamowila sobie kucharke i ona ma swoje kelnerki. sama bedzie kupowala produkty, napoje itp. wyjdzie taniej. to wszystko zalezy czy ty chcesz takie sprawy zalatwiac sama czy wolisz zostawic innym liczac sie z tym ze beda wieksze koszty

Gość takmnie
25tys na 150-200 osob

Gość bywalczyni forumiska
U mnie ok 35 tys. na 70 osob - liczac wszystkie koszta restauracja 220zl/osoba 15 400 oplata za dekorację, prąd, klimę 1500zl bar alkoholowy 1500 paczki dla gosci ok.400 zl (2 kawałki ciasta/osoba*ok 2,5zl) zespol 4800 fotograf 2700 samochod 750 sukienka 3000 garnitur 1000 kosciol - ???? i jeszcze te wszystkie duperele, zaproszenia, winietki, dekoracja samochodu, bukiet, buty itp.

u mnie wesele tak na 150 osob-200osob. fotograf- 800zł kamerzysta - 800zł zespol 2 dni - 2tys. kucharka+kelnerka = 2,5tys. piekarnia-200zł produkty-okolo 10tys. alkohol-4tys. dekoratorka-500zł ksiądz-500zł hotel-1000zł to by bylo na tyle. czyli tak chcemy sie zmiescic w 20tys.

wredne to jakieś. a kiecka ile?:P

Gość ona7777
szczerze,jak cie stac pewnie,ze mozesz wydac 35 tys na 70 osob.Ja mam na 80 os,bardzo ladna restauracje za 120 od osoby, alkohol 3 tys, DJ 1.5 tys, ciasto 1 tys, fotograf-znajomy nie profesjonalista ale dobry, nie mam kamery, samochod ten, ktorym jezdzimy w dzien powszedni, suknia 2 tys z dodatkami, garnitur 1 tys z dodatkami, kosciol- 500 zl, hotel dla gosci 2 tys i w 19 tys powinnam sie zmiescic na luzie-a wiec w polowie

ona7777 nie twierdze ze nie mozna zrobic taniej, pisze tylko ile ja palace to sa moje wybory, wiem z enp. zespol jest bardzo drogi, no ale podoba mi się stac mnie , to dlaczego nie?

Gość ona7777
bywalczyni-alez przeciez dokladnie to powiedzialam:) i nie neguje tego:)

Gość nas wyniesie jakies
50 tys na 200 osob na 2 dni...

Gość my liczymy
80 tys na 250 osob na 2 dni