Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ylka

Ważne pytanie

Polecane posty

Gość Ylka

Zastanawiam się, jakie studia nalezy ukonczyc, by moc zostac konsulem badź ambasadorem? Czy same stosunki międzynarodowe wystarczą? czy jeszcze coś poźniej nalezy ukonczyc? Czy cos innego? prawo? Szukalam w internecie, ale jakos nie mogę znaleźć. Czy mogłby mi ktos odpowiedzieć? Pisze w tym roku mature, bede skladać papieryy... tylko zastanawiam się gdzie. Z gory wielkie dzieki za odpowiedź.

Gość Ylka
hmmmm dzieki wielkie, to co chcialam tylko po częsci. Bo to juz na aplikacuje, ale zanim to bedzie, musze ukonczyc jakies studia? I JAKIE? to mnie ineteresuje.

Gość Ylka
Ech, długa droga przede mną, ale chwila - bo musze odpowiednie studia wybrać, powinny to być stosunki międzynarodowe bądź administracja? dobrze to rozumiem? Jestem dopiero przed maturą, więc o aplikacjach jeszcze poki co nie mam co myslec.

Możesz studiować dowolny kierunek, nie ma tutaj żadnych zastrzeżeń, po prostu musisz mieć mgr natomiast wiadomo, że łatwiej będzie Ci po ukończonych stosunkach międzynarodowych czy prawie.

Gość Ylka
kurde, nie wierze, że to takie proste, że wystarczy mieć mgr, no i zdac wstepny egzamin. Zapewne najlepiej tez by bylo skonczyc studia w Wawie, no nic to dzięki wielkie. Czyli mogę ze spokojną głową pisać podst. historie+rozsz. wos, trzeba tylko napisac na jakies 80-90%, dostać się, uczyć, uczyć... i dalej to już powinno być z górki, co? ;)

Gość uczyc uczyć tak
najwazniejsze języki - biegla znajomość przynajmniej dwóch.

Gość Ylka
hehehe języki najwazniejsze? ee chyba nie, z językami akurat nie mam problemów, bo znam dość dobrze conajmniej trzy + ucze się angielskiego. Trzeba byc raczej dobrym z WOS-u, tak mi się wydaje.

WOS - na pewno, poza tym powinnaś orientować się w bieżących sprawach, również jeżeli chodzi o literaturę czy film, też zdarzają się takie pytania. Sama się zastanawiam, czy nie iść na taką aplikację po studiach:)

Gość Ylka
Oo, a co studiujesz i gdzie?

Gość O masz.
?

Gość O masz.
serio? a jakie nalezy spelniac kryteria najlepiej by byc przyjetym? czy przyjecie jest czystym przypadkiem? patrza pewnie na wyniki na studiach?

Gość Karizma
Musisz miec kochana znajomosci i plecy!!Bez tego najlepszy Harward nic Ci tu nie da.Taka prawda,choc bolesna.