Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cecylliaa

Pytanie do kobiet które mając włoski wokól brodawek urodziły dzieci

Polecane posty

Gość cecylliaa

Jak karmiłyście bobaski piersią? Czy lekarz o tym wiedział, pozwolił? czy usuwałyście te włoski? Może to głupie ale jest to dla mnie problem. Kobiety, które nie mają pojęcia o czym mówie niech się nie wypowiadają, proszę.

witam ja mam ale niewiele, obcinam je

Gość cecylliaa
no tak, ale karmiłaś dzieci piersią jak miałas te włoski? ja mam dużo:(

Ja zawsze miałam kilka włosków wokól brodawek co zawsze mnie złościło i mi sie bardzo nie podobało, ale odkąd jestem w ciązy one znikneły:D moze Tobie też znikną

ja mam kilka i je wyrywam, nikt nigdy nic nie mowil ze nie wolno i one odrastaja iznowu wyrywam. wszedzie sie ludzie depiluja!

Gość cecylliaa
naprawdę zniknęły? ojej jakby było fajnie

no ja sama sie zdzwiwiłam, bo nie raz to nawet sobie wyrywałam a od jakiegoś czasu nie mam , myślałam ze to moze przez to ze sie brodawki znacznie powiększyły

ja mysle ze to hormonalnie jest uwarunkowane, i widocznie tobie hormony sie ustabilizowaly a u nas dalej burza. u mnie to sporadyczne sa dwa lub trzy ale od razu usowam bo nie lubie takich przypadlosci

ja własnie tez zawsze miałam ze 2 takie to wyrywałam :P mam nadzieje ze po porodzie nie wyrosną spowrotem i mam nadzieje ze brodawki znowu bedą normalnych wielkości

Gość cecylliaa
Tyna a ty miałaś w ciązy cały czas? i karmiłaś? i wiem, że to nie jest fajne

jak byłammłoda to nie przypominam sobie takich włosków i raczej jak zaszłamw ciąze to się pojawiły i wyrywałam normalnie bo to raczej nawet dla dziecka.terazsiepojawiaja a jestem dwa lata po porodzie no ale po drodze mialam problemy pewne wiec tez tu moze być burza hormonow. ale wczoraj zauwazylam u siebie nowego piprzyka na plecach i rozmawialam z siostra lekarzem i ona powiedziala ze na starosc sie tak robi ze pojawiaja sie pieprzyki wlosy i przebarwienia.ja co prawda nie jestem wiekowa ale to czas juz robi swoje wiec bycmoze twoj organizm tez tak odczuwa...głupie ale prawdziwe. ajesli masz jakiesobawy to zapytaj nawet pediatry na wizyciekontrolnej

Ja miałam i mam. Przed porodem je wyrwałam, bo bałam się reakcji bab z sali na położniczym czy babki z poradni laktacyjnej która latała po oddziale i każdej cycki macała :o Wiem, głupie, ale przed porodem jeszcze się niektórych rzeczy wstydziłam ;) Teraz już nie wyrywam, bo w niczym nie przeszkadzają. Pozdrawiam!

Gość kaliszaanka
Ja mam i miałam na skutek problemów hormonalnych - za dużo hormonów męskich. Mam też płaskie brodawki, dziecko karmiłam przez dziewięć miesięcy przez kapturek silikonowy. Włoski wyrywam, ale niestety odrastają.

ja też miałam sporo, trochę to krępujące, ale po jakimś czasie od porodu zniknęły może dzidzia jak ssała pierś w jakiś sposób osłabiła cebulki i wypadły.....

ja też miałam sporo, trochę to krępujące, ale po jakimś czasie od porodu zniknęły może dzidzia jak ssała pierś w jakiś sposób osłabiła cebulki i wypadły.....

kaliszaanka---> czy bez tego kapturka nie dało sie karmic??? bo ja mam wrażenie ze tez mam płaskie brodawki i czy ten kapturek jest konieczny???

Gość cecylliaa
ja też wyrywam i mam nadzieję, że to mi nie zaszkodzi, ale takie maciupeńkie dziurki sie zrobiły od tych włosków Martita a przed karmieniem zawsze wyrywałas prawda?

Gość cecylliaa
a co to jest ten kapturek? w jakim celu?

mi sie wydaje ze kapturek na popekane piersi ale w sumie jesli masz wklesle brodaki to jak dziecko ma chwycic i jesc wiec chuba tu teżsie sprawdza?

ale w sumie jak dziecko je ssa to chyba sie wyciągają??i ma wtedy za co złapac

wiesz przy wkleslych brodawkach duzo pracy trzeba icwiczen a te nakladki pomagaja ale moje dzieciaki np. nie chcialy nawet o tym myslec jedynie piers i smoka nawet butelki nie, a piersi mialam strasznie popekane i probowalam tych nakladek z aventu

Gość uupupupu