Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMUSIENKA_

UŻYWAM PAMPERSÓW A MOJ SYNEK JEST ZA KAŻDYM RAZEM CAŁY MOKRY

Polecane posty

Gość MAMUSIENKA_

NIE WIEM CZY TO JA JE JAKOS ZLE ZAPINAM, CZY MOŻE PRZY CHŁOPCACH TAK JEST. MUSZE GO ZA KAŻDYM RAZEM CAŁEGO PRZEBIERAĆ. PROSZE DORADŹCIE COŚ...

Gość plusik
e cos niemozliwe

Gość plusik
dobierz odpowiedni rozmiar i zakałdaj prawidłowo niemzoleiwe mój syn 3 lata prawie miał pamersy i nigdy takiego problemu nie było

Gość mamusienka_
kurcze to ja nie wiem co zle robie, kupuje najmniejsze bo on ma dwa tygodnie dopiero, zapinam też dosyć ciasno, myślalam ze może nogawkami wylatuje...

Ja też używam pampersów i jestem bardzo zadowolona i też mam synka. Wydaje mi się, że nie w zapinaniu sprawa, ale być może nie zwracasz uwagi, czy siusiaczek jest zawsze w dół. Jeśli "ustawi" się bokiem, wtedy dziecko osiusia ubranko, nam się to raz zdarzyło, ale odkąd zwracam uwagę na to, żeby siusiaczek był w dół to nigdy nie było takiej przygody. Pozdrawiam

Gość kasi_a
Zmień pieluszki! Kup Happy, one są duże, szerokie i bardzo chłonne. Pampersy są dobre, ale tylko w reklamie. I wcale nie są chłonne...

Gość plusik
kasi pamersy są super nie wiem jak inne pieluchy ale ja przez tyle lat co ich używałam nie moge powiedziec nic złego

Jak widać co mama to inna opinia. Ja Pampersom akurat nie mam nic do zarzucenia, natomiast chusteczki wg mnie lepsze są Nivea. A co do chłonności Pampersów to jest b. dobra. Jak synek śpi od karmienia do karmienia (3 - 4 godziny) to pieluszka później jest aż ciężka, ale Maleńki ma sucho, więc wg mnie jest super.

Gość mamusienka_
Dzięki, no to muszę nad tym popracować, bo już nie wyrabiem z praniem...

U mnie pampersy 1 i 2 jeszcze dawały radę, trójka przeciekała tak, że 4-5 razy dziennie musiałam kompletnie przebierać małą. Wylatywało nogawkami, ciuchy były mokre z boku, czasem aż po pachy. Nie mam pojęcia, z czego to wynikało. No ale jakoś bym przebolała to przeciekanie, gdyby nie fakt, że córka strasznie płakała gdy tylko zakładałam jej pampersa. Nie miała wysypki ani zaczerwienienia, może coś ją uwierało - nie wiem. W najgorszym okresie płakała cały czas za wyjątkiem chwil spędzonych na przewijaku - gdy ściągałam pampersa. No i druga sprawa - pampersy nieustannie odciskały jej brzuszek. Gdy zapięłam luźniej, to spadały na koniec pupaska, gdy ciaśniej - miała szramę na brzuszku. Ogólnie dojechałam do połowy paczki "trójek" (jak ktoś chce, to mogę oddać połowę JumboPacka). Teraz używam Huggiesów Premium SuperFlex - wszystkie problemy zniknęły. Popróbuj rzeczywiście innych pieluch - ale kupuj małe paczki, żeby nie zostać, tak jak ja, z niepotrzebnym JumboPackiem ;)

Gość kasi_a
A ile twoje dziecko waży? Bo takiej bardziej pulchne niemowlaki, które urodziły się z wagą powyżej 4 kg, muszą nosić szersze pieluszki takie jak Happy czy Huggis, a nie wyprofilowane jak Pampers. I staraj się zmieniać pieluszkę najpóźniej co 3 godziny. Jeżeli zdecydujesz się na zmianę producenta pieluszek, kup małą paczkę.

waży 3500g, zmieniamy pieluchy czasem nawet co godzine:(

Nana - niektórym dzieciom Pampersy po prostu nie pasują. Ja też z rozpaczy zmieniałam co chwilę - ale nie tu pies był pogrzebany (bo Pampersy rzeczywiście świetnie chłoną), ale w ich budowie. Nie możesz używać Pampersów dlatego, że 90% dzieci one odpowiadają. Twój synek jest w pozostałych 10% i musisz znaleźć coś co będzie pasowało jemu, a nie mamom które będą Cię na siłę przekonywały, że przecież "Pampersy są najlepsze i u mojego dziecka się sprawdziły". Wypróbuj Bellę, Huggies, pieluszki z Lidla - sporo "niepampersowych" mam je zachwala. I pamiętaj by kupować malutkie paczuszki na początek.

No właśnie próbowałam też Dada z biedronki bo dużo osób je chwaliło i jest to samo, ręce opadają.....

Aha... W takim wypadku, nim przetestujesz kolejne, poproś położną na patronażu by pokazała Ci jak poprawnie założyć Pampersa. Może po prostu za nisko go zakładasz?

a najdziwniejsze jest to za zawsze jest mokry z boku połozna juz byla żałuję ze nie poprosiłam jej o to...

jezeli z boku to może siusiaczek w ten sposób jest ułozony.przed załozeniem papmersa zwróc uwage na to,by był ułozony ku dołowi.:)

Hym, u mnie położna była 3 razy + 1 raz lekarka, łaziły co tydzień aż do czasu gdy Lusia skończyła 5 tygodni. Widocznie u Was są inne zwyczaje :) A może po prostu położna nie wywiązuje się do końca ze swoich obowiązków i wystarczyłoby zadzwonić do przychodni by pojawiła się tyle razy, ile należy :) Przydałaby Ci się jej pomoc :)

Hej.Mój mały miał też ten problem jak miał tyle co twój-byłam u lekarza i okazało się że mam malutkie zapalenie i dlatego sikał po bokach, zrobiono również badanie moczu co nie ma czegoś innego. Radzę nie baatelizowac problemu. Dodatkowo u mnie pampersy się nie sprawdziły, brak gumek z tyłu i słabo przylegały.

od razu zapalenie jakies...:O nie straszcie matek... powiem tak, jak młody się urodził, też zakładałam mu pampersy Pampers...i co i tak samo co godzinę, dwie cały bok zalany...:O w nocy 3 razy trzeba przebierac...:O zużyłam paczkę i kupiła Dada ponieważ poleciła je położna i te podziałały :) proponuję próbowac innych pampersów, w aptece można kupic zawsze na sztuki, więc kup kilka sztuk np. huggis, cy inne i sprawdzaj które będą najlepsze :) poza tym to tak mniej więcej po miesiącu przechodzi :)

Ja też tak miałam, póki nie przyszła połozna i nie nauczyła mnie ich zakładać, dosyć ciasno, żadne tam pampery majtające do kolan, gumki w pachwinkach i zapięte wysoko..no i od tej pory sukces :)