Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poskromienie_złośnicy

SPOSOBY NA DZIECI

Polecane posty

Witajcie, jestem mamą małego Potworka :) jest strasznie żywy - już ręce mi opadają i kończą mi się pomysły na zajęcia dla niego. Nie ADHD :), ale jest nadpobudliwy - nie wiem jak go wymęczyć. Pomóżecie drogie mamy i koleżanki. Pozdrawiam

Gość jes
duzo ruchu

Gość buka
Ile to potworzysko ma lat:)?

hej buka! ma 8 latek

Gość Nankaaa
niech skacze na skakance, ucz go jakichś gier z piłka czy coś,żeby się dużo ruszał:p

Gość zamknac w kurniku
ZAMKNAC W KURNIKU :)

Gość cyrulik
najlepiej ich nie robić.

moze zapisz go na basen, pilke nozna, jakies zajecia sportowe, co by sie mogl wyszalec

dziewczyny, dzieki za podpowiedzi. cyrulik wypchaj sie! Dobry pomysl z ta pilka i wogol. Tylko to male diable nie chce sie namowic. Smie twierdzic ,ze nic z tego nie bedzie mial i po co mu to. Ja nie wiem w kogo on sie wdal heheheh

Gość boshena
a jego rowiesnicy nie graja w pilke nozna? np. na podworku? nie chce sie bawic z dziecmi?

wiem o czym mówisz sama mam dziecko nadpobudliwe ADHD :P czasem brak mi sił i pomysłów. Proponuję zaopatrzyć się w książki o dzieciach nadpobudliwych jest tam dużo ciekawych pomysłów :)

Gość mieczkus
heheh moja droga ale jak - kiedy czytac przy takim dziecku :D pozdrowki i milego piatku

Gość markosss
to czytaj razem z dzieckiem! Lepiej! pocwicz razem z dzieckiem! Wyjdz na podworko i pograj z nim w pilke nozna. Moze to go przekona? on niech biega za pilka a ty stoj na bramce. w ten sposob bedziesz nie stracisz duzo energii ,a twoj potworek wrecz przeciwnie ;]

Gość monika_76
ROSALINDA PACZEKO , a Ty myslisz ,ze wychowanie dzieci to taka prosta sprawa? a jak dzicko jest wychowywane tylko przez samotna matke? he?

Gość marcela_22
Monika, masz racje to duzy problem niektorzy widac sa ignrantami....

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
musisz sprytnie synka podpytać co jest cool ;) przyjrzyj się jakie bajki ogląda, uważnie posłuchaj o czym opowiada po powrocie ze szkoły...8 latka to już można i na karate, i na tenisa, i na konie....jak mieszkasz w większym mieście to wybór jest przeogromny. możesz też spytać się nauczyciela jakiego typu ćwiczenia twój syn wykonuje najchętniej, w czym jest dobry. i na taki sport go namawiaj.

Gość klaudiak
to prawda gwiazdki maja racje. trzeba zobserwowac co lubi dziecko ,a potem postarac sie rozwijac jego pasje

Gość manuela_79
to prawda. ja jak zauwazylam, ze moj brzdac lubi ogladac z tata mecze pilarskie od razu go zapisalam na takie zajecia i z checia poszedl. Przynajmniej w domu nie mam poobijanych od pilki dwrzwi :)

Gość mraum
kup mu skakanke

Gość jestemmamuska
heheh to prawda. le za to masz poobijane kolana, wiecej prania ale ja tez to lubie. czesto patrze przez okno jak moj maly pilkarz gania za ta pilka. moze mi rosnie zawodowy pilkarz :))

Gość malia
kto wie... moze do reprezentacji trafi :) trzymam kciuki. tylko pamietaj ,ze trzeba nim dobrze pokierowac. Mysla ,ze jak najwczesniej warto pchac go tam, gdzie sie da - na wszystkie mecze, turnieje

Na pewno musisz ustalić mu coś a la "grafik" zajęć. Zdecydowanie powinno pomóc opanować to jego nadpobudliwość. Szkoła, obiad, sport, czytanie, mycie, spanie ;) Organizm się wtedy dopasowuje :)

Gość moja maleńka
córeczka mając niecałe dwa latka robiła trzy kółka na stadionie i potulnie sobie potem bajeczki oglądała:) Inaczej rozniosłaby mi chatę i miałaby guza na guzie, bo dziecko uwielbia biegać:)

Gość zieeew

Gość glogii
moja maleńka, pewnie wydeptane chodniki mialas w mieszkaniu :D

zaczelam obserwowac wedlug Waszych rad. chyba zapisze go do jakiegos klubu pilkarskiego - jak sie uda. mam pytanie z innej beczki - dlaczego niektorzy sa tu pomaranczowi, a niektorzy czarni? jak byc czarnym?

Gość kinesis
wejdź w preferencje i dalej postępuj wg wskazówek, a ad. nadpobudliwego dziecka polecam elementy kinezjologii-to działa na adehadowców.

Gość jestemmamuska
kinesis ma racje , sprawdz to. co do kolorystyki tez. mnie sie nie chce tego robic. caly czas trzeba sie logowac - strata czasu. syn mi podpowiada, zebys sprawdzila czy macie w szkole jakies duzyny pilki noznej. podobno jakas firma robi fajne turnieje pilkarskie.