Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lelulelul

O ktorej dajecie ostatni posilek swoim kotom?

Polecane posty

Gość lelulelul

Tak zeby nie zalatwialy sie w nocy?

Gość nnnnnnnnnnnnn
???????? a nie ma kuwety?

Gość lelulelul
bo ja śpie w tej kuwecie :-(

Gość lelulelul
Strasznie sie tluka zakopujac , moze ostatni posilek dawac im o 17 ? Nie beda glodne?

Gość lelulelul
Bo strasznie sie tluka w nocy . Jesli dam o 17 to nie bedzie za wczesnie na ostatni posilek?

Gość koty najwięcej jedzą w nocy
ja daję rano jak wstanę i przed snem

Gość nnnnnnnnnnnnn
:) spokojnie nie bedzie glodny moj je o 6,12,18

Gość lolaprzemola
ja sterylizowalam

Gość misterly
dorosły kot je raz dziennie - ponieważ moaj to obżartuch i maiuczy niemiłosiernie jak jest głodan to karmię ja około 20-21... Lubię spac w nocy!!! a z kuwetą to sie przyzwyczaiłam... kotka jest sterylizowana - dzięki temu spokojniejsza

mam pytanie, moaj Franca byla wlasnie u weta w srode na zabiegu, wrocila do domu , 2 dni byla struta, ale ranka byla niemal nie widoczna , po 4 dniach wyglada jakby podeszlo to troszke krwia i zaczal sie robic strupek. dzwonilam do weta , powiedzial, ze tak moze byc i jak na razie nie ma sie czym martwic... Franca zachowuje sie normalnie - duzo je i spi. jak goily sie ranki waszym kotom?

Gość misterly
alez imię dla kotki... to z uwagi na charaktewrek?? :) mojej normanie bez ran się goiło... gorzej yło z psychiką - tydzien byał na Nas obrażona - wet przpisał jej relanium!!! jak się martwisz to jedź do weta i neich obejrzy lepiej. może kołneirz powinna mieć albo kubrak?? niektórych klinikach dają takie

Gość lolaprzemola
Z ranka bylo ok tez zrobil sie strupek pozniej bylismy u lekarza na kontroli i wszystko jak trzeba

ona tego wogole nie drapie ani nie lize, biega po domu, bawi sie , zebra o jedzenie ... tylko ten strupek ... nie wymiotuje, nie ma opuchnietego brzuszka , nic sie jej z tego nie saczy .... lekarz powiedzial , ze panikuje :(

moze faktyznie przesadzam ... ale kocham to moje szujskie futrzysko leniwe :D

Gość misterly
ja swoje też!!!!!

Gość lelulelul
a co zrobic zeby koty spaly w nocy a nie charcowaly na calego?

Gość lelulelul
Macie tez z tym problem?

a jak mlody jest twoj kot? Franca biegala calutka noc, po meblach, scianach .. doslownie zywiol, a jak skonczyla 13 miesiecy troche jej przeszlo i teraz cala niemal noc przesypia w szafie, na krzesle kolo lozka albo pod kanapa :D

Gość lelulelul
jeden ma prawie 2 lata a drugi okolo 8 miesiecy

mojej przeszlo, nawet polowanie na farbe na scianie .. dalej jest lekko szurnieta ... ale przynajmniej choc nauczyla sie zachowywac byle jak :) poza tym, czasem tez jej cos bije w ten glupiutki lebek i biega jak potluczona, skacze po meblach, poluje na wszystko, co tylko drgnie .... ehhh nie ma to jak porabane zwierze w domu

Gość misterly
moja przestałą tak wariowac jak ją westerilzowałam - maiąl już jednak z półtorej roku... teraz ją odchudzamy i biega biedne zwierzatkoz a swiatęłmz lasera z dalkomierza czy jak to się nazywa :)

moja potrafi za tym biegac do upadlego.. pozniej kladzie sie na podlodze , "rozwala sie" na cala drugosc i sapie jak pies z jezorem na wierzchu :D , niech nie daj boze swiatelo sie poruszy, to zeby umierala to zlapie i "zabije"

Gość kocham mojego kocinkowskiego
a mój śpi cały dzień (chyba ze goni po ścianach i rozbija sie po meblach)a pozniej przez pół nocy przynosi mi do łóżka wszysko co ma w zasięgu swoich kochanych pazurzastych łap i co można poturlać z jak największym hukiem po podłodze. Przyniesie mi taką naprzykład nitkę lub zakrętkę od bóg wie czego, bóg wie gdzie znalezioną położy mi pod ręką obudzi mokrym kochanym noskiem i patzry jak głupek i czeka aż mu rzuce, żeby mógł śmignąć i przynieść spowrtotem. ja najczęśćiej nie przytomna bire to co przynióśł i chowam pod kołdrę, a ten zaczyna łapami wygrzebywać to z pod kołdry. Tak nam mija z godzinka lub tyle ile wytrzymam psychicznie:) wstaję, kot daje dyla, więc za nim leze jak zombie łapie, biore pod pache i zaciągam do wyrka, kłade w rogu przy scianie,, mówie KOT SPAĆ, bydle zaczyna mruczeć wypina brzuszysko, które chcąc nie chcąc musze przytłamsić i wycałować. kłade sie koło niego i zasypiamy. Za to go kocham kocią miłością. Bestie moją sjamską. Miał

Gość kocham mojego kocinkowskiego
skala mojej miłości nie maleje nawet jako 4 rano kocisko zrobi taaką kupę i zakopie ja w kibelku z taaką siłą, ze nie ma bata i musze wstać wywalić to śmierdzielstwo do wc i pozamiatać, bo nawet zadaszona kuweta nie ochroni podłogi przed tonami żwiru który ta bestia jest w stanie z niej wykopać przez drzwiczki:):):). jesli chodzi o żarełko to rano przed pracą i wieczorem przed spaniem mu daję. czasem coś przez dzień skubnie ale zadko. a pozatym uważam ze nie ma znaczenia kiedy kot zje czy rano czy wieczorem czy w południe bo i tak kupe zrobi w nocy:) jak najbardziej śmierdzącą i w jak najgłośniejszy sposób:)

ty uwazaj z tym gonieniem kota po nocy... moj chlopak gonil kiedys France, bo jej sie spiewac zachcialo.... juz mial sie schylac, zeby zamordowac zlosliwca i.. jak nie uderzy glowa o ostry metalowy termostat w scianie, jak nie rozetnie glowy na pol.... najgorsze bylo to, ze mnie obudzil o 3 w nocy, jechalam do sklepu po bandarz w plynie, bo z glowy sikalo jak z weza strazackiego... a moja Franca kochana znalazla sobie jedna, nie zakrwawiona plytke w lazience, siadla pieknie, podwinela ogon pod lapki i obserwowala, czy aby nie moznaby czegos zepsuc albo ukrasc :)

Gość misterly
moja mimo już wieku nei młodzieńczego też trenuje Nas w porannym wstawaniu... tak koło 4-5 nad ranem potrafi stanąc pod drzwiami wejściowymi pąłkać tak jakby normalnie jej się nei widaomo jaka krzywda się działa - a ona chce do łożka przytulić się!!! idę więc jak koleznak jak zombie po nią ona albo sdaje się wziąc na ręce albo umyka pod stól - potem pzrytula się i mruczy tak że nbei daje się spać - a jak człowiek przyśnie - to się wysmyknie z łózka tak żeby obudzic!!!! Meble już nie są próbowane do wspinaczek bo Kicia gruba lae jak byął jeszcze młoda i zgrabna to chciała wsakoczyć na żyrandol - ale doistala burę! więcej nei próbowała... no chyba że o tym nie wiem i dobrze!!!

Gość misterly
a i nei ma non stop karmy bo jest grubaśna i trzeba dbac o jej linię :)