Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

chcę żeby ktoś mnie postrzegał jako kobietę!

Polecane posty

jest moja droga, tyle że rzadko to się zdarza, wiele razy pomagałem różnym koleżankom, przyjaciółkom - nie łapiąc ich za cycki, to kwestia osobowości i swiadomości. no i może też wrażliwości

wykompe ale ja nie mowie od razu o lapaniu za cycki, tylko ta wiez jest coraz blizsza i blizsza az w koncu sie laduje w lozku... a pozniej nie ma juz nic ... no bo jak ...

nieprawda, nie trzeba wylądowac w łóżku, żeby komus pomóc, ale tak naprawdę, bo kogos sie lubi, bo czyjs los uważa się za wazny

a wiecie co ja lubię? jestem niegłupia, swoje wiem i dobrze kombinuję ale... po co mają to wszyscy wiedzieć? zakładam szpile, spódniczkę, ładna buzia i się uśmiecham udając, że potrzebuję by ktoś mi coś wytłumaczył (pracuję z samymi facetami w przemyśle ciężkim) a oni rwą się do pomagania, że hej, a potem ściemniam, że niby to taka wdzięczna jestem i bez nich bym sobie nie poradziła :P a potem każde delegacje u nas w firmie to wszyscy pytają: a pani Magda będzie? będzie: o to super :P ważniejsza od prezesa się zrobiłam dekolt działa zawsze tak, że na moim biurku ląduje pączuś tudzież herbatka :P kocham być kobietą :P

To błąd, spróbuj, a sama się przekonasz.Nawet najsurowszy dress code nie zabrania nosić podkreślających figurę ciuchów.Mając pod ubraniem koronkową bieliznę np. czujesz się inaczej i to widać. Poza tym akceptacja siebie jest ważna, jeśli sama czujesz sie 100% kobietą - inni też tak myślą. Jeśli nosisz buty na 8 cm obcasach nikt nie ma watpliwości, że jeteś kobietą. Jeżeli masz zadbane dłonie i staranny manikiur, a do tego ciekawy pierścionek na przykład, to nie ma osoby, która nie zwróciłaby na to uwagi. To są drobiazgi, ale one tworzą wizerunek. Być kobietą to pozwolić sobie na luksus dbania o siebie, dopieszczania, sprawiania przyjemności drobiazgami. Kiedy sama zaczniesz tak mysleć o sobie , lubić siebie, akceptować - inni też zaczną Cię tak postrzegać.

Gość
żeby rozwiać wątpliwości - da się mnie odróżnić od mężczyzny - mam długie włosy, robię staranny makijaż, noszę miseczkę c więc biust tak czy inaczej również jest widoczny... z obcasów rezygnuję bo nie są wygodne, spódnice zakładam czasami w lecie, biżuteria mnie drażni, czasami skuszę się na jakieś oryginalne kolczyki... chodzi mi bardziej o to, że nie jestem traktowana z szacunkiem jaki należy się kobiecie, współpracownicy - mężczyźni puszczają do mnie czasami wulgarne wiązanki jak jakieś neandertale :o a może to po prostu taka firma? :D

Gość neurosa skoro masz meza
to chyba on cie postrzega jako kobiete,wiec co tak ci zalezy by byle jaki koles uwazal cie za sexi kocice?

Gość
no z tą sexi kocicą przeginasz, nie chcę być obiektem, chcę być traktowana bardziej delikatnie ale i z szacunkiem, czy to takie nietypowe?

Gość same iksy
a ja mam jeszcze inaczej.... mam full kolegów, ale wszyscy absolutnie wszyscy traktujamnie jak najlepszą przyjaciółke, super kumoele do tańca i do różańca, a ja chce zeby którys dostrzegł we mnie fajna dziewczyne z która warto być...

Gość
a ja wygrałem... a cóż to za wywiady? ja kolegi nie poznaję :D mieszkam w Polsce

Neurosa, ale to nie jest pragnienie tylko kobiety, ale ludzi w ogóle. Nikt nie lubi być w ten sposób traktowany, bez względu na płeć. Niestety, chamstwo jest dzisiaj wszechobecne, u mnie w firmie też to się zdarza. Niestety, trzeba cierpliwości i opanowania, a przede wszystkim ostrej reakcji na takie traktowanie - inteligentnej riposty i bezwzględnego niegodzenia się na to - z zachowaniem wybitnie czysto służbowych i chlodnych kontaktów z takimi osobnikami. Może charakter pracy masz taki.

"a cóż to za wywiady? " muszę trenować bo jedyną dostępną posadą w tym kraju będzie dla mnie wywiad wojskowy :O o ile przyjęli te kryteria obniżenia wymagań fizycznych :D myślałem że za wodą :D tam to można by wytłumaczyć wieloletnim równouprawnieniem... a tak to lipa :O

Gość
no właśnie lipa, chamstwo się szerzy ale cóż... przyjdzie przywyknąć :D mistycyzm kobiety zaginął bezpowrotnie i już nie wróci :p

Gość a too tylko ja
Właśnie mnie też drażnią feministki, ta presja żeby być jak mężczyzna... ja jestem kobietą! i całe szczeście że u mnie w pracy mogę to demonstrować i tak się czuć. Pamiętam jak kiedyś dla prowokacji (ale takiej "prowokacji poglądów", nie prowokacji zeby poszedl ze mna do łóżka:P ) powiedziałam szefowi, ze przeciez relacja sluzbowa wlasnie na tym polega ze jest sluzbowa, czyli zapominamy o osobie i m,in. jej plci, a myslimy o roli ktora pelni dla firmy (chyba komentowalismy zachowanie ludzi z partnerskiej firmy, w kazdym razie wymienialismy poglady przy jakiejs okazji), i to jest profesjonalizm. A on co? Ze absolutnie nie, kobieta zawsze bedzie kobieta, a uwodzenie jest czescia kazdej relacji miedzy kobieta a mezczyzna i zaden profesjonalizm tego nie zmieni (fajny facet, nie? :) ) wiec jestem sobie kobieta i dobrze mi z tym:D