Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedz mi

kupuję monitor, a się nie znam na sprzęcie komputerowym

Polecane posty

Gość powiedz mi

na jakie parametry muszę zwrócić uwagę, żeby był bezpieczny dla oczu? poradzi ktoś?

wpisz w google "jaki monitor do " albo "jaki lcd do " :P

LCD czy CRT? Najpierw to, a potem do jakiej kwoty szukasz. Pozdrawiam.

Gość powiedz mi
nie wiem do jakiej kwoty, chciałabym dobry i tani :D o ile jest to mozliwe... mam słabe oczy i chcę je oszczedzić, a pracuję dużo na komputerze... accer 19 cali 5ms odświeżanie, cena 650, to dobry bedzie?

Gość powiedz mi
to parametry ze sklepu, ale na allegro są LCD juz w cenie 250 - 300 właśnie bym chciała wiedziec czy LCD chociaz

Z tym odswiezaniem, to zwykle kit, bo podaja grey2grey ;). Trzeba tez patrzec czy 4:3 czy wide, bo jacys durnie wpadli na dziwny pomysl robienia monitorow panoramicznych ;). http://www.portone.pl/produkt-a-36050,0.html ten np. jest ciekawy

CRT daja najlepsza jakosc obrazu...wiec troszke spokojnie z takimi opiniami.

Widac jarek sie nie orientujesz...geometria obrazu w przypadku technologii CRT szwankuje dopiero powyzej 29"... :D A jakosc, to wystarczy sobie porownac...postawic obok bdb CRT i bdb LCD...jakos wiekszosc specjalistow podziela moje zdanie. LCD umrze zanim tak naprawde dobrze sie zadomowilo...

Tego Asusa wzialbym na twoim miejscu, bo tak patrze i nie widze nic ciekawego w rozsadnej cenie(tj. do 800zl).

Ale o czym ty wogole do mnie mowisz? Ja mowie o jakosci, a nie o tym, na co jest dzisiaj moda...sa rozne specjalistyczne fora i tam radze poczytac. Sam ostatnio kupowalem tv i bez namyslu wzialem CRT HDready, bo jak zobaczylem LCD(Samsung, LG), to sie przerazilem... :D. Oczywiscie mowie o jakosci zwyklego sygnalu. Po drugie pokaz mi LCD, ktory ma takie kolory i taka czern jak CRT...slucham uwaznie. Nie wspominajac juz o kacie patrzenia na monitor, czy tv.

Gość powiedz mi
panowie i jak ja nie mam mieć mętliku w głowie? :D cena 1000 to dla mnie za dużo, ale 600 lub 700 do zaakceptowania...podoba i sie ta belinea dziekuję za podpowiedzi, nie mam nic przeciwko temu, byście dlaej toczyli tu dyskusję :) jest pouczająca :) tera ide do domu, wieczorem poczytam, a jutro kupię ...coś :D

Nastepne plusy CRT, to obraz zyleta i calkowity brak smuzenia...

Gość powiedz mi
tez mi sie podoba asus, pogrzebie jeszcze i poporównuję 19 cali mi odpowiada

jeśli chodzi o rozważania crt/lcd to często sprawę zamyka fakt zniknięcia ze stron sklepów internetowych zakładek \"monitory crt\" ;)

tred - krotka i prosta odpowiedz w sprawie znikania CRT...koszty produkcji i praktycznosc danego monitora i tv(klient ma wymagania - male i lekkie).

Wlasnie...dlatego ludzie nie patrza sie na to, co jest dobre...tylko na to, co jest w modzie.

no oczywiście, że sklep nie będzie usiłował sprzedawać czegoś, na co nie ma popytu PS. Ja też uważam że lepszy dobry crt niż kiepski lcd

Gość bardzo miły blondyn
nie ma absolutnie pojęcia, ale na moim pisze FLATRON L1718S i jest całkiem do rzeczy, ani nie za duży, ani nie za mały, a ile kosztuje, nie wiem bo kupiłem na raty

Spokojnie, ja tylko pisze o osobach, ktore potrzebuja naprawde dobrego sprzetu ;). Ja stawiam na 1-szym miejscu jakosc(dlatego dzwigalem ten swoj 60kg tv CRT :P), dobrze ze mieszkam na parterze ;).

Gość powiedz mi
a dlaczego nie panoramiczny? duzo osób unika panoramicznych, dlaczego?

Akurat plazma jest najlepszym kompromisem pomiedzy CRT, a LCD...ale raczej dla ludzi o zasobnym portfelu, bo to rozwiazanie na 2-3 lata, jak pisalem. Panoramiczny monitor rozciagnie Ci wszystko co jest w klasycznym formacie 4:3, czyli np. szerokie buzie w filmach ;). Mozesz to sprawdzic na panoramicznym tv...dalej najpopularniejszym formatem jest 4:3 i np. na moim tv trzeba dawac powiekszenie, a zeby miec normalne wymiary ;), ale wowczas obcina rogi ekranu. Za to, kiedy masz 4:3 i film panoramiczny w 16:9, to bedziesz miala szerokie pasy na gorze i na dole...wiec idealnego rozwiazania nie ma. Dodajac do tego jeszcze fakt, ze sa rozne formaty panoramiczne(w USA jest inny, u nas inny...), to wychodzi niezla kaszanka ;). Ale monitor to zdecydowanie 4:3, a tv panorama(mozna jakos przezyc, a co najwazniejsze filmy dvd, czy tez divx masz na full screen). Bralbym tego Asusa na twoim miejscu. Cena jest rozsadna. Zaraz zrszta popatrze, czy jest cos jeszcze ciekawego.

firmy: eizo, nec, samsung (w takiej kolejności) LCD 19" 4:3 ceny: od ok. 800 zł do ... kilku tys. 2 tyg. temu kupowaliśmy monitor do domu, bo stary Compaq padł po głębszej analizie potrzeb i możliwości wybraliśmy Samsung SyncMaster 19" 932B za 900 zł na raty 10x0% (Mediamarkt) a, i nie polecam iiyama, w pracy na gwarancji padły już dwa