Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soooooojkaaa

A mnie inteeresuje..

Polecane posty

Gość Soooooojkaaa

Dlaczego kobitki zachodza w ciaze biarac tabletki antykoncepcyjne ... To ich wina czy zlosliwosc rzeczy martwych???????

W pewnym % przypadków zapewne ich wina lub źle dobrane tabletki (np. bardzo słabe dla kobiety otyłej), ale istnieje bardzo niewielki procent kobiet, na które hormony nie działają po prostu. Słyszałam o takim przypadku od lekarza.

Gość lamia555
Ja znam osobiście jedynie przypadki tzw.,,zapominalskich" . Znam duuuużo dziewczyn które biorą tabletki i jeszcze zadna jak do tej pory (podkreślam biorąc regularnie, stosując sie do ulotki w innych przypadkach) nie została mamą. A np dwie koleżanki-prawie były pewne że mimo tabletek zaszły w ciąże. Niezwłocznie odstawiły , a co sie po czasie u lekarza okazało zaszły dopiero po odstawieniu:)

Gość Soooooojkaaa
Wg mnie wsyztko co jest uzywane tak jak nalezy jest niezawodne.. Ale ile sie slyszy ze dziewczyny biora a tu nagle blogoslawienie panskie, i ciaza... I mnie zastanawia jak to jets mozliwe, skoro sie upieraja ze braly jak nalezy,,

a ktore zaezpieczenie daje 100% gwarancji ze nie zajdzie sie w ciaze?

Gość Soooooojkaaa
Zadne, w sumie. Tylko pomyslmy , czy gdyby sie teog wsyztkiego uzywalo tak jak trzeba, to dlaczego nie mialoby byc 100% pewnosci? Np wskaznik pearla, tabletki maja 0.01% I kto nabija te 0.01% panny ktore nie umieja brac, czyz nie?

Gość lamia555
nabijają osoby które braly jak należy a mimo wszystko zaszły...Nie masz NIGDY 100% pewności (chyba że odmówisz sobie sexu) Ale jednak tabletki sa najpewniejsze z możliwych opcji. Nie myśl za dużo, a pociesz sie fakem że naprawde mało jest tych przypadków z indeksu Pearla:)

Gość Soooooojkaaa
no ok. Ale wezme na przyklad prezerwatywe, jak prezerwatywa moze nawalic sama z siebie?? Peknie, zjedzie... ale to sa przpadki gdzie wine ponosi czlowiek.. Jak przez dobrze uzywany kawal gumy do kobiety moze odstac sie sperma.. Jezeli jest dziurawa, to tez sama sie nie uszkodzila, chyba ze jest po terminie waznosci, albo zlep rzechowywana, to tez nie jest wina SAMEJ PREZERWATYWY. Okej, zgodze sie, tabletki moga byc zle dobrane... Ale kiedy wsyztko jets ok, kobieta regularnie bierze, to czemu cos moze nawalic.. Hamuje jajeczkowanie, zageszcza sluz.. to jak ta kobieta ma zajsc w ciaze? no dobrze, zalozmy ze nastapi owulacja, ale z jakiej przyczyny?? Dlaczego po 2 latach nie zahcodzenia w ciaze, nagle kobieta bioraca proszki ma stac sie mama.. czemu pigulki mialaby zmienic swoje zachowanie w stosunku do organizmu.. wina pochodzi tylko z zewnatrz.. Co innego globulki czy pianki, to jedno licho..