agnesita 0 Napisano Luty 5, 2008 Czy zespół policystycznych jajników leczy się tylko tabletkami anty? Nie ma innego wyjścia? Uprzejmie proszę o odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madu 0 Napisano Luty 5, 2008 To chyba zależy od wielu czynników - czy jest owulacja, czy jej nie ma, czy kobieta stara się o dziecko czy nie, czy ma cały zespół czy tylko policystyczne jajniki, jakie są wyniki badań hormonalnych itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnesita 0 Napisano Luty 5, 2008 Brak owulacji, chcę zajść w ciążę bo mam świadomość, iż z biegiem czasu ta możliwość zmniejsza się... Nie wiem dlaczego chce przepisać mi tabletki anty skoro moim celem jest zajśćie w ciążę a nie zabezpieczenie się przeciwko niej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Luty 5, 2008 bardzo duzo na temat leczenia dowiesz sie na istniejacym topiku o PCOS, jesli chcesz zajsc w ciaze to wiadomo ze tabletki anty sa bez sensu.....z tego topiku diwesz sie o wszytkich badaniach i lekach na owulacje......sa tez tam szczesliwe zaciazone mamuski, takze uszy do gory..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Luty 5, 2008 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=970469&start=6150 poczytaj sobie dokladnie ten topik bo naprawde warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fasolcia Napisano Luty 7, 2008 mam pytanie. nie miałam kilka miesięcy okresu , mam podwyższony poziom męskich hormonów. chodzę do Endokrynologa i najpierw dostałam Bromocorn i Regulon teraz mam Dexametazon i Novynette. wcale nie prosiłam o te tabletki lekarz kazała mi schudnąć bo mam nadwage. Boje się że mój lekarz nie chce mi powiedzieć prawdy, Czy to może być PCOS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolinaonair 0 Napisano Luty 26, 2008 Zrzucenie zbędnych kilogramów często powoduje, że pozion hormonów normuje się. Zdarza się, że to nadwaga czy otyłość powoduję właśnie takie wyniki. Mnie zdiagnozowano niby PCOS, ale właśnie to usłyszałam od mojej endo i kazała mi zrzucić ok. 26 kilo - zrzuciłam już 2... hehe, więc wszystko przede mną.. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madu 0 Napisano Luty 27, 2008 no tak prawda - komórki tłuszczowe wydzielają androgeny, podnosząc ich poziom w organizmie i powodując zatrzymanie owu i powstawanie pęcherzyków w jajnikach - czasem więc zrzucenie wagi pomaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sdfgdfag g Napisano Wrzesień 9, 2009 podobno akupunktura daje bardzo dobre wyniki w leczeniu niepodlosci iPCOS, bowiem dziala na receptory nerwowe, ktore jak wiadomo maja ogromny zwiazek z PCOS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach