Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja77

w którym tygodniu

Polecane posty

Gość maja77

w którym tygodniu już można zrobić test ciążowy żeby mieć pewność że jestem w ciąży? ostatnio zrobiłam dwa i jeden wyszedl niby pozytywny chociaż jedna z kreseczek była bardzo delikatna a drugi wyszedł negatywny

Gość możesz zrobić
już w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki

kreska delikatna daje prawie tyle pewności co ciemna.już 1 tydzień po stosunku powinno wyjść chociaż mi wyszło 2 tyg.po.

Gość maja77
to dlaczego dwa testy wyszły mi negatywne

a jesteś w ciąży? Jeśli nie to dlatego, że nie jesteś. Jeśli jesteś to dlatego, że stężenie HCG widać jest jeszcze niskie. Dla pewności zrób betę, jeśli wyjdzie za niska a jesteś w ciąży idź do ginekologa.

Gość maja77
sorki ale ja się na tym nie znam. co to jest ta beta i czy można to kupić w aptece i jak o to dokładnie prosić?

beta hcg jest to badanie krwi. Musisz isc do laboratorium. Wynik powyżej 5 to ciąża. Kosztuje to ok 22 zł

nie - badanie Beta HCG wykonujesz w laboratorium - w każdym to robią. Jest to badanie z krwi. Beta wykazuje stężenie hormonu ciążowego w organizmie (HCG właśnie). Koszt coś 15 zł? 20 zł? Wyniki na ogół w ciągu kilku godzin. To najpewniejszy sposob.

Gość maja77
dziękuję bardzo za pomoc! ja bardzo się denerwuję chcę mieć dziecko i już sie nie mogę doczekać. pozdrawiam gorąco!