Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrakOff

Przereklamowany Kraków

Polecane posty

Gość KrakOff

Byłem parę dni temu w Krakowie z dziewczyną na wycieczce. Tak jadę przez ten Kraków, jadę i nie mogę się nadziwić dlaczego tyle osób tak poleca to miasto. Tak naprawdę poza starym miastem to Kraków nie oferuje nic specjalnego. Gdy jedzie się przez Kraków widać typowo Polskie miasto, żadnych rewelacji. Gdyby nie wiedział że to Kraków to pierwsze co bym strzelił to Warszawa albo Łódź. Z Poznaniem raczej bym nie pomylił bo tam są te tramwaje udające metro i mają sporo zieleni. Stare miasto OK - reszta przeciętność.

Gość zagladacz
A sprobuj tam pomieszkac pare miesiecy, to dopiero sie zalamiesz. To miasto to porazka calkowita. Ludzie niekonkretni, cholerni centusie, mnostwo pajacow uwazajacych sie za artystow, a nad tym wszystkicm unosi sie nieskrywany ton wyzszosci - "bo my z Krakowa". Nigdy wiecej Kraka.

Gość KrakOff
Myślę że to nie wieś skoro ma prawa miejskie.

Gość KrakOff
z Bazin :classic_cool:

Gość KrakOff
Z Poznania to nie pochodzę ale powiem wam że miasto około 100 tyś mieszkańców.

Gość zagladacz
nie to co moja kochana Warszawa

Gość zagladacz
koło 100 tys mieszkanców to wies, miasto dla mnie to powyzej 200

Gość Loluś

Gość KrakOff
Prawa miejscie współcześnie... ...mieć odpowiednią liczbę ludności (wg przepisów minimum 2.000 mieszkańców, w praktyce ten warunek nie jest rygorystycznie przestrzegany, np. w przypadku Zakliczyna) http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawa_miejskie

Gość KrakOff
strasze jako strasidlo, vystupuje z Bazin :P bójta sie

Gość KrakOff
No i nowa huta, strach tam nogę postawić

Gość Loluś
Wiecie co mnie od początku Kraków się nie spodobał, to nie jest aż tak piękne miasto jak o nim mówią:O wręcz przeciwnie poza Krakowem są piękniejsze miasta, Karków dla mnie jest miastem oblecianym.....inaczej LIPA!!!!

Gość KrakOff
Rozumiem, gdyby cały Kraków był jak stare miasto to spoko, ale tak to tylko zwykłe polskie miasto.

kocham Kraków, bardzo grzecznie proszę: odpierdolcie się

Gość KrakOff
Toruń jest dużo ładniejszy

zaraz sie zleca i zaczna mowic ze warszawa, lodz, poznan, lublin, gdansk...itd...sa brzydsze:P

Gość ona7777
ja tez kocham Krakow i nie zmienie zdania...a ludzie wszedzie sie dobrzy i zli..

ogolnie tez jestem zdania ze krakow to nic specjalnego...zadne polskie miasto nie jest piekne w calosci. sa piekne miejsca wszedzie, nawet w warszawie:P

w moim mieście nie ma pięknych miejsc :P

Gość manger
Tak chyba jest w wiekszosci miast, centrum ladne, reszta to blokowiska. W Nowym Yorku tylko Manhattan jest fajny(i to nie caly), a reszta dzielnic(czyli wiekszosc miasta) nieciekawa.

Gość alecowy
ja mieszkam niedaleko morza i do Kraka uwielbiam jeździć na kilka dni, bo dłużej nie ma po co. Nie wiem po jaką cholerę zwiedzać cokolwiek poza starym miastem? Ja mam tam zawsze jedno do robienia: snucie się nocą od pubu do pubu najlepiej jazz'owego lub rock'owego i grzańca sobie popijać. Poza tym połazić po rynku i sąsiadujących z nim uliczkach... Cóż więcej potrzeba? Jak chcę większych emocji to jadę do Amsterdamu, ale z polskich miast Kraków chyba najlepszy ma klimat. Warszawa odpada, bo stare miasto do d... reszta bez komentarza. Tam jedynie na zakupy jechać, ale ta atmosfera... więcej tam przyjezdnych niż prawdziwych warszawiaków, któych chyba już nie ma. Poznań? Stare miasto takie sobie, ale na zakupy można się wybrać. Jak już tam jestem to zawsze zaglądam do sklepiku na rynku, w którym są wyroby skórzane i świetne bluzki ręcznie farbowane (niezły klimat). We Wrocławiu jeszcze mnie nie było, a tam podobno klimat również świetny, czas tam wyskoczyć. Łódź? Najohydniejsze miasto, jakie dane mi było oglądać. Ludzie bez uśmiechów na twarzy. Szarość, nieszczęście... Ta ich słynna ulica niewiele pomaga. To samo Częstochowa-syf. To moje skromne zdanie, więc by się przekonać należy pozwiedzać samemu.

Gość manger
Poznan to tez same blokowiska poza centrum, a w Warszawie nawet centrum nie jest ladne.

manger---> w warszawie centrum jest chyba najgorsze:P ale lazienki sa piekne...moglabym tam siedziec godzinami;) takiego miejsca mi brakowalo w krakowie.

Gość KrakOff
Łazienki RULEZ ale i tak nic nie przebije Toruńskiego zamku i starówki.

Gość zapraszamy do
wrocławia,sama nie wiem czy jest ładny bo ciezko mi to oceniac,dla mnie to rutyna ale za to miasto tetni życiem;-)

W Warszawie Łazienki są ładne, zaraz obok park ujazdowski. Park Saski też jest niczego sobie, mamy różne przyjemne laski (w których są nawet leśne duże zwierzątka typu dziki i myszołowy:P), niedaleko Wilanów. Na starówce kilka przyjemnych pubów (trzeba wiedzieć gdzie:P). Ogólnie jest gdzie pospacerować i zrobić zakupy, spotkać się z ludźmi. :D

Gość noalecowy
Toruń mam na co dzień :) mieszkam niedaleko i na niedzielne obiadki tam sobie z rodzinką jeżdżę. Rzeczywiście niewiele miejsc jest w stanie przebić tutejsze stare miasto :)

Gość noalecowy
i chyba nie powinno się porównywać W-wy do Krakowa czy Torunia... Warszawa to dobre miejsce na wypad 2-dniowy (np. koncert King Crimson lub podobny). Nic więcej.

Gość noalecowy
mam tam swoje stałe miejsce,gdzie udostepniam turystom,a przede wszystkim miejscowym zulom za niewielka oplata swoje wątpliwej urody wdzieki :classic_cool: