Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 za艂amanaxxxxxxxx

Problem z nie trzymaniem moczu RATUJCIE!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 za艂amanaxxxxxxxx

Mam problem z nie trzymaniem moczu w takich sytuacjach jak :psikanie smiech czy jaki kolwiek wysi艂ek lub bieganie. Niewiem co na to poradzic? Czy to mo偶na leczy膰?Czy ktos si臋 z tego wyleczy艂? Czy sa jakies lekarstwa na to przypads艂o艣膰? Gdzie sie z tym uda膰? PISZCIE!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 膰wicz miesien kegla
ile dzieci urodzi艂as i w jakim jestes wieku ? lekarz ginekolog

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 masz problem z prostat膮
:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶o kobiet ma ten problem
musisz i艣膰 do lekarza. moja mama i babcia i ciocia i kole偶anka z pracy borykaj膮 si臋 z tzw. wysi艂kowym nietrzymaniem moczu. radz臋 wybra膰 si臋 do ginekologa. we wczesnym stadium mo偶na leczy膰 farmakologicznie, potem operacyjnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amanaxxxxxxxx
mam 22 lata ,nie mam dzieci i wogule nie bylam w ci膮偶y. Jestem m臋偶atk膮 od 3 lat wsp贸艂偶yje, m贸j m膮偶 jest zdrowy. Az nietrzymaniem moczu borykam sie od kilku lat ok 5. Prosze o porady!!!! Czy jest na foeum jakas kobieta kt贸ra mia艂a ten sam problem i si臋 z niego wyleczy艂a, jak d艂ugo trwa艂o to leczenie itp.?????????????????????????????POM贸偶CIE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pchlasachrajka
bylas u urologa ? mialas robiona urografie, cystografie mikcyjna ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amanaxxxxxxxx
Nie by艂am u urologa i nie mia艂am robionych tych bada艅. Nawet wstydz臋 si臋 do tego przyzna膰 m臋偶owi, to jest jedyna rzecz o kt贸rej on niewie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pchlasachrajka
to lepiej sie wybierz do urologa, zleci Ci odpowiednie badania - jak chcesz isc na kase chorych to najpierw musi byc skierowanie od lekarza ogolnego musisz porobic badania, bez tego "na oko" nic sie nie stwierdzi, urolog Cie pokieruje, popros tez o badanie usg pecherza i nerek na pelen pecherz i potem po wysikaniu sie (to bardzo wazne, zeby bylo to usg zrobione i przed i po sikaniu) do tego zrob badanie ogolne moczu - i z tym wynikiem do urologa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z ksi膮偶ki Kuracja 偶ycia
艢r贸dmi膮偶szowe zapalenie p臋cherza "To jeden z najbardziej bolesnych stan贸w opisywanych przez pacjent贸w. Prawdziwymi sprawcami s膮 przywry z rodziny Schistosoma, ale w miar臋 jak 艣ciana p臋cherza zostaje os艂abiona, inne paso偶yty z ich bakteriami i wirusami r贸wnie偶 si臋 tam gromadz膮. Aby odzyska膰 sprawno艣膰 p臋cherza musimy pozby膰 si臋 te偶 wszystkich toksyn (w tym metali dentystycznych) oraz toksyn 艣rodowiskowych, jak radon, azbest i formaldehyd. Po偶ywienie, kosmetyki i ca艂y dom nale偶y dok艂adnie sprawdzi膰 pod k膮tem zanieczyszcze艅. Schistosomy 艂atwo poddaj膮 si臋 zappingowi, ale te偶 艂atwo si臋 nimi zarazi膰 przez kontakt z sedesem i klamkami drzwi dotykanymi przez osob臋 zara偶on膮. Zawsze nale偶y umy膰 r臋ce po skorzystaniu z toalety - jedna kropelka wystarczy do reinfekcji..."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
Pomoga tu nasiadowki nad para ze skrzypu na ok 2, 5 litra wody . Wstawic garnek do sedesu i siedziec nad nim 20 min po czym natychmiast idzie sie do lozka- najlepiej na noc . Do tego tab ziolowe Urosept 3x dz2 tab, co dezynfekuje mocz. Uzywac tez Urogranu 2x dz po 1 lyzeczce. Juz jedna nasiadowka moze nawet pomoc ale stosowac az do zaniku problemu .Sposob sprawdzony. Prosze o komentarze , czy pomoglo .... tu lub na MEDYCYNA NATURALNA - porady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lulu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lulu...
Sprobuj cwiczen. Siedzac na kibelku i oddajac moc staraj sie go zatrzymac na kilka sekund,pusc,zatrzymaj...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pchlasachrajka
lulu - takie cwiczenia moga spowodowac z kolei pozniej zaleganie moczu w pecherzu - a juz lepiej sikac bez kontroli niz sie meczyc z zaleganiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lulu...
Ja nie pisze zeby trzymala ten mocz nie wiadomo ile czasu.Wystarczy kilka sekund podczas ktorych wstrzyma mocz. Takie cwiczenia sa polecane na nie trzymanie moczu,pozwalaja sie bardziej kontrolowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pchlasachrajka
ja tez mowie wlasnie o takim chwilowym trzymaniu - urolodzy raczej odraczaja ta metode

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lulu...
Moze i masz racje. Ja slyszalam ze dziala dobrze i sama tego probowalam kiedy ,,chwilowo " mialam podobny problem. W tym przypadku jednak,najlepiej by bylo wybrac sie do lekarza bo to chyba troche za dlugo trwa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amanaxxxxxxxx
Kobietki wielkie dzieki nasiadowek napewno spr贸buje i czekam na dalsze porady!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiosna14
opr贸cz 膰wicze艅 jakie leki pomagaj膮, (oczywi艣cie w przyzwoitej cenie)

Udost臋pnij ten post

Za艂amana, je艣li masz wysi艂kowe nietrzymanie moczu, to w zi贸艂kach w misce mo偶esz sobie co najwy偶ej skarpetki wypra膰 :( Wysi艂kowe ntm lekkie leczy si臋 wzmocnieniem mi臋艣ni (to ginekolog Ci powie, jak 膰wiczy膰), ewentualnie lekami. Ale jedyny zarejestrowany w Polsce lek, Yentreve, jest bardziej ni偶 koszmarnie drogi. W bardziej zaawansowanych stadiach stosuje sie operacje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trias
trening dna miednicy Benity Cantieni, metoda nazywa sie CANTIENICA to najlepsze i najprostrze lekarstwo na to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezaciskaj zwieraczy
jak uczylas sie zaciskac miesnie Kegla to musisz sie tego oduczyc bo w metodzie Benity Cantieni te miesnie sie rozluznia a aktywuje najglebiej polozona warstwe tzw. levator ani, calkiem logiczne ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BAsia P
Witajcie, mia艂am podobne problemy, zwane parciem wysikowym, m贸j ginekolog poleci mi urzadzenie z sond膮 dopochwow膮 Sensatone z bodyclock'a i sama te偶 moge je te偶 traz polecic, pomog艂o, poprawa nasapi艂a ju偶 po jaki艣 3 tygodniach u偶wania. W NIeczecjh pono膰 przepisuj膮 takie urzadzenia przez kasy chorych u nas niestety trzeba zap艂aci膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malgosia-mazurkiewicz
Ja tez absolutnie polecam SensaTone tak jak pisze BAsia P! Ja jestem zwykle sceptycznie nastawiona do takich urzadzen i nowo艣ci, ale ginekolog bardzo poleca艂. Poczyta艂am o tym online i si臋 okaza艂o 偶e takie urz膮dzenie stosowane jest od dawna w wielkiej brytanii. U nas w Polsce niestety jeszcze ciemnogr贸d pod tym wzgl臋dem. Korzysta艂am z SensaTone jakie艣 2 tygodnie gdy zauwa偶y艂am pierwsze efekty. Do dzi艣 jeszcze raz na jaki艣 czas korzystam z tego urz膮dzenia i jego opcji "pochorobowo-piel臋gnacyjnej". Urz膮dzenie znajdziesz tu (ja w ka偶dym b膮d藕 razie tu je kupi艂am, wysy艂ka natychmiastowa, mia艂am je w domu dzie艅 po zam贸wieniu): http://www.babyclub.pl/product-pol-8365-BODY-CLOCK-SensaTone-na-nietrzymanie-moczu-Stymulator-Miesni-Przepony-Miednicznej.html Ewentualnie na stronie producenta: http://www.bodyclock.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elka1968
Od艣wie偶aj膮c temat, to nie ka偶dego sta膰 na Sensatone. A jednorazowy koszt 250 z艂otych to niekiedy za du偶o dla nas. Ja 膰wicz臋 mi臋艣nie Kegla bez wspomagaczy zawsze w domu, codziennie wieczorami i widz臋 efekty. Na operacj臋 si臋 nie zdecydowa艂am i raczej si臋 nie zdecyduj臋 z prozaicznej przyczyny: po prostu si臋 boj臋. Dop贸ki, dop贸ty problem nie minie, b臋d臋 u偶ywa膰 wk艂adek Seni Lady i szczerze m贸wi膮c, to nie odczuwam 偶adnego dyskomfortu. Ju偶 traktuj臋 je jako gratis do codziennego uniformu :) Zrobicie jak zechcecie moje drogie kole偶anki, ale pami臋tajcie, 偶e z t膮 przypad艂o艣ci膮 nie ma 偶art贸w! Pozdrawiam, El偶bieta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A komu zalezy
Mysle ze warto spr贸bowa膰 zappera,jest skuteczny w takich sytuacjach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Body Clock SensaTone Stymulator Mi臋艣ni Kegla

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zwi膮zki zawarte w gruczo艂ach 艣linowych pijawek poprawiaj膮 ukrwienie i wzmacniaj膮 przez to okolice cewki moczowej. Po takim zabiegu moja 80-letnia babcia przesta艂a popuszcza膰. Mi te偶 pomog艂o. Co prawda m贸j problem nie by艂 du偶y, czasem jak kichn臋艂am, albo kaszln臋艂am polecia艂a mi kropelka. Niestety wci膮偶 jeszcze nie traktuje si臋 tej metody powa偶nie, mimo 偶e ju偶 kilka lat temu zosta艂a zatwierdzona przez NFZ. Poza tym jest praktycznie bezbolesna i nie niesie za sob膮 skutk贸w ubocznych jak niekt贸re leki. Uwa偶am, 偶e warto spr贸bowa膰

Udost臋pnij ten post