Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anke

Jak sprawić ,by ktoś dał sobie spokój?

Polecane posty

Mam wrażenie,że im zimniejszy stosuje prysznic,tym bardziej druga strona się stara. Ten człowiek przeraża mnie swoją otwartością i intensywnością prób nawiązywania relacji.Jestem po ciężkim związku i potrzebuję spokoju i samotności.Wiem zresztą od Niego,że sam jest po trudnym rozstaniu,od którego mineły niecałe 2 miesiące,a ja nie mam ochoty być czyjąś emocjonalną zapchajdziurą. Na początku chciałam zachować się dziecinnie i po prostu przestać się odzywać,ale postanowiłam wyjaśnić(To był błąd).Powiedziałam,wręcz że jest taka kolizja potrzeb,że to się nie uda...powiedział,że \"Ok,zwolni\".Nie zwolnił.Irytuje mnie to,że ten człowiek chce mną manipulować starając się wzbudzić współczucie.Dalej jestem bombardowana smsami,telefonami,wiadomościami na gg.Chce to załatwić kulturalnie,poza tym to dobry kolega mojego brata.Nie wiem już jak mam to rozwiązać :/.

Gość takie małe wnioski
chcecie być adorowane, zdobywane, ale tylko wtedy gdy wam to pasuje....dlatego jestem za tym abyście wkońcu wy próbowały kogoś zdobyć i posmakowały jaki to ciężki kawałek chleba.....

Gość onaznudzona
chcialabym byc adorowana:( chetnie sie zamienie i go wezme od ciebie

Gość szarlotka889
Hmm...nie podoba ci sie ten facet,co jest z nim nie tak ze nie chcesz dac mu szansy?

Gość aldddld
Powiem szczerze, nie rozumiem, jak można znosić fakt nieustającego naurasznia twojej prywatności, nachodzenia cię, nękania, nudzenia i manipulowania tylko dlatego, że chcesz być kulturalna. Jak ktoś ci robi coś czego nie chcesz i nie dociera do niego grzecznie zwerbalizowane, nie chcę, przestań, to trzeba z tą osobą przestać bawić się w uprzejmości, tylko zerwać kontakt. On każdą twoją odpowiedź bierze za punkt dla siebie, póki odpowiadasz on ma na ciebie wpływ, ma otwarty do ciebie dostęp i może uskutecznia dalsze manipulacje. Przestań odpowiadac. I wiesz co, w zakomitej więszkości przypadków TO jest KULTURALNE załatwienie sprawy. Rozmowy, tłumaczenia, jak już wreszcie dotrze, może tylko sprowokować eskalację jego negatywnych emocji i zachowań, jaką przykrą scenę, nasiskanie na ciebie "ale dlaczego", powiesz w kóńcu za dużo i on się dopiero śmiertelnie obrazi. Brak odpowiedzi aczkolwiek jest odpowiedzą oczywistą, to jednak wycisza emocje, wygasza. Dopóki trwa interakcja, dopóty produkują się emocje, nadzieje, co tam jeszcze. Zerwanie kontaktu jest jak chirurgiczne cięcie. Zaboli, ale raz i rozpocznie się proces leczenia.

Szarlotka889-Nie,nie podoba się,bo kompletnie nie pasuje mi jego charakter.Mogłabym wiele napisać,ale boje się że mógłby przeczytać to...Chodzi o to,że jest natrętny w wyjątkowo podły sposób.Zasugerował mi wręcz,że mógłby zrobić coś sobie.Widział mnie raz w życiu i ledwo mnie zna,jestem przekonana że po prostu szuka szybkiego pocieszenia...Jeśli już chciałabym z kimś być,to wolałabym kogoś mniej chaotycznego :/. aldddld-Masz chyba rację,że tak trzeba,bo nawet jak napiszę coś maksymalnie chłodnego,to on chwyta się tego.

Gość to zrob takkkkkkkkkk
Spotkaj się z nim i wypierdz mu hymn Polski w stołek .. moze to go zniecheci ;)

Gość Ju...
Nie. Zamilknij. Przestań dla niego istnieć. I nie reaguj na jego nawet najbardziej perfidne sztuczki (jest w szpitalu, coś się stało, to ostatnie spotkanie itp.)

Pozostaje Ci cierpliwość w ignorowaniu narzucającej się osoby.To naprawdę skutkuje.

chyba juz ktos wyzej pisał, ze tego drania trzeba spławic, do tego trzeba miec jakis zwinny plan... np zaprzyjaznij sie bardZiej z jakims kolegą i pokazuj sie z nim dla wzbudzenia zazdrosci... co jeszcze mozesz zrobic. na pewno nie podchodzic do sprawy pobłażnie, jesli on est konkretny, to ty tez musisz ustalic jakies warunki. najlepiej zagrozic czyms, tak jak on to zrobil .

Gość atakitam
zmień nr telefonu, powiedz mu "odpie.rdol się, bo mam faceta na oku"