Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlena zapytuje

do mam i przyszlych mam

Polecane posty

Ja niestety nie chodzilam na basen, sama nie wiem czemu, mialam tylko zajecia na basenie w szkole rodzenia ale tylko raz wiec w zasadzie sie nie liczy..to prawda ze na basenie mozna nabawic sie grzybicy, mimo wszystko lekarze zalecają kobietom w ciazy... Wydaje mi sie ze basen jest lepszy od spacerow gdyż rozluźnia , no i nie czuje się wogole brzuszka:) Ja po przejsciu 100m mialam brzuch twardy jak pilka i zaczynal mnie bolec, musialam duzo lezec. Na szczescie nie wplynelo to ujemnie na moj przyrost wagi. Jak czlowiek cale zycie pilnuje diety to ma juz wyrobione pewne nawyki zywieniowe.

Sprostowanie: w szkole rodzenia bylo wiecej zajec na basenie jednak ja w miedzyczasie wylądowalam w szpitalu i mnie ominely.Ale pamietam jak sie bosko plywalo z brzuszkiem-pelne rozluźnienie:) Pamietam tylko zeby nie plywac dluzej niz pol godziny

Gość Marlena zapytuje
troche mnie martwi to co piszecie o twardnieniu brzucha:(no ale nie bede sie martwic na zapas, zobaczymy jak to bedzie u mnie i ile bede mogla spacerowac czy plywac.

Ja też nie mogę za dużo chodzić ani ćwiczyć z powodu twardnienia brzucha, a to niebezpieczne. Autorko - wiadomo że nadwaga w ciąży nie jest wskazana, ale moja rada jest taka, żeby jeść po prostu \"z głową\". Jak będziesz jadła pożywne zdrowe rzeczy, warzywa i owoce, a nie zapychała się tłuszczami i cukrami, to nawet jak sporo przytyjesz, to potem wszystko wróci do normy, a stawiam że się nie roztyjesz nadmiernie. Wystarczy nie jeść \"za dwoje\" tylko \"dla dwojga\". Ja na razie przytyłam ok 4,5kg a jestem w 25tc i tak jak pisałam - nie ćwiczę, mało chodzę, jem \"normalnie\", tyle że z większą dbałością o to co w siebie wrzucam, ale też nie wykreśliłam z jadłospisów wszelkich słodyczy i \"zgrzeszyć\" też mi sie zdarza - jak mnie do czegoś bardzo ciągnie to sobie na to raczej pozwalam. Dla porównania - koleżanka która dużo chodziła, przytyła przez całą ciążę ponad 20kg i wyglądała strasznie - dzisiaj jest ok 4 miesięcy po porodzie i waży mniej niż przed ciążą! Z ćwiczeń na pewno odradziłabym Ci rowerek - to akurat jeden z bardziej zagrażających ciąży sport, (nawet taki stacjonarny). Basen jest z jednej strony najlepszy bo nie grożą w nim żadne urazy ani Tobie ani dziecku, ale niesie ryzyko infekcji. Jak masz w okolicy basen ozonowany zamiast chlorowanego, to śmiało skorzystaj i obserwuj siebie - jak się czujesz, czy brzuszek nie twardnieje. Acha - ja mam taką dużą piłkę na której się siedzi i ćwiczy i to też dobrze robi, zwłaszcza że rozciąga mięśnie i ścięgna używane podczas porodu, ale ze względu na to twardnienie używam dość rzadko.

Gość Marlena zapytuje
cyniczko - bardzo dziekuje:) wiesz ja sie okropnie balam mocno przytyc, ale teraz wiedze ze mam jednak wplyw na to. Bardzo ale to bardzo dziekuje Ci za wpis. Pozdrowienia dla Ciebie i Malenstwa:)