Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlena zapytuje

do mam i przyszlych mam

Polecane posty

Gość Marlena zapytuje

bardzo boje sie aby w ciazy nie przytyc mocno w udach - czy codzienne spacery moga mnie przed tym uchronic? Zakladam optymistycznie ze ciaz bedzie przebiegala prawidlowo i nie bedzie przeciwwskazan do cwiczen, moze jazdy na rowerku stacjonarnym, no i spacerow. Moze ktoras z was zna jakis sposob tak aby sobie pomoc i nie zaszkodzic dziecku? Ciezko mi bylo \"odchudzic\" uda wczesniej i nie chce zaprzepascic wczesniejszych wysilkow i efektow. dzieki za odpowiedzi i pomoc!

Gość Marlena zapytuje
dzieki za odzew:) plywanie jest super ald nie wiem czy sie zdecyduje:( nie mam w poblizu jakiegos nieobleganego basenu. pelno zawsze nastoletnich wyrostkow wyglupiajacych sie dziko. boje sie ze ktorys moglby mnie przez przypadek uderzyc w brzuch:(

Gość narzeczona to nie zona
drogi Panie moze jeszcze jakies cenne rady?:) bede bardzo wdzieczna. Zajrze tu pozniej bo musze popracowac;)

wiesz co będąc w ciązy myślisz tylko o sobie ? będziesz jadła 100kcal dziennie ? chyba żartujesz ? nie dasz rady żeby tak było ! jak przyutyjesz potem będziesz mogła sie odchudzac ćwiczyć i martwić o wygląd - w ciązy myśl o dziecku i o tym co jest wartościowe dla niego - nie dla ciebie .... i tyle :-)

Gość Marlena zapytuje
z owocami dobra mysl - chyba bym nie wpadla:) a czy ktoras z was probowala spacerow? jesli chodzi o aktywnosc fizyczna to wydaje mi sie najmniej forsowne. tylko pytanie na ile skuteczne. powiedzmy godzina spaceru dziennie jak sie poprawi ta paskudna pogoda?

eudaiomonia --> masz problemy ze zrozumieniem tekstu? gdzie napisała, że martwi się tylko o siebie albo, że będzie jadła 100 kcal dziennie? albo, że najwazniejsze dla niej to nie przytyć :o dziecko dzieckiem i trzeba o nie dbać, ale nie wolno zapominać o sobie. to bardzo dobrze, że martwi się tym na zapas

Gość Marlena zapytuje
tak sie skalda ze mysle i o dziecku i o sobie. Nie rozumiem dlaczego to zle wg ciebie ze nie chce duzo przytyc? i kto tu wspominal o jakiejkolwiek diecie, juz nie mowiac o 1000 kalorii. ja uwazam na to aby nie zrobic krzywdy dziecku ani sobie.

ja spacerowałam bardzo dużo do samego końca, przynajmniej 5 km codziennie:) Też polecam

hmm ja niestety nie moglam chodzic za duzo bo zaraz mialam brzuch twardy. Polecam plywanie bo rozluźnia miesnie. Przytylam 8 kg wiec chyba nie tak źle..teraz waze 10 kilo mniej niz przed zajsciem w ciaze:) znam dziewczyny co tyly po 20 kg i szybko wracaly do swojej wagi pozdrawiam

Gość Marlena zapytuje
baderka - dzieki:) wiec jak bedzie sloneczniej i wiosenniej biore psa na smycz i w droge;)

Gość Marlena zapytuje
Daffodile - pocieszylas mnie:) wiec jednak to mozliwe zeby szybko i ladnie schudnac po ciazy:) moge zapytac czy stosowalas jakas diete czy po prostu dziecko jest tak absorbujace ze sie traci na wadze? :)

Gość Marlena zapytuje
baderka 🌼

Dziecko jest absorbujące ale nie ma sie co oszukiwac ze gdybym jadla co chciala to bym schudla-niektore kobiety tak maja ale ja mam inny organizm, kilogramy ciezko trace. Staram sie malo jesc, ale wszystkiego po troszku :)3-4 nieduze posilki dziennie i jak najmniej podjadania. w ciazy mialam raczej normalny apetyt-ani razu nie zdarzylo mi sie podżerac nocą ani nic z tych rzeczy:)

Gość Marlena zapytuje
baderka- urocza ta Twoja Dominisia:)

ja w ciazy przytylam 17 kg ale za to teraz waze o 4 kg mniej niz przed ciaza :-) ja tez duzo chodzilam i w sumie do 8 misiaca (wlacznie) za bardzo to sie nie oszczedzalam :-) tzn na tyle ile mialam sily i mozliwosci :-) chociaz u mnie te kg poszly w brzuszek :-) byl naprawde spory :-)

Gość Marlena zapytuje
kochane jestescie dziewczyny - dzieki za wszystkie wskazowki. Z kazdej rady wyciagam cos dla siebie. Ta uwaga dot. nie podjadania miedzy posilkami - jakby do mnie:) wpadne tu pozniej bo teraz moj pies domaga sie spaceru:) jeszcze raz dziekuje za odzew. jak Wam sie cos jeszcze przypomni -napiszcie prosze.

Gość Marlena zapytuje
euda - ciesze sie ze moglam sprawic ci radosc:) a przy okazji mnie smieszy twoje podejscie - teraz mysl co najlepsze dla dziecka - czyli w skrocie zryj, tyj i sie nie ruszaj bron Boze a odchudzac sie bedziesz pozniej. Ja akurat nie chce plakac nad rozlanym mlekiem i postaram sie przytyc w ciazy tyle ile potrzeba. Slyszalas kiedys o tym ze nadwaga w ciazy moze byc grozna i dla matki i dla dziecka? Pewnie nie. Moja kolezanka miala zagrozona ciaze i tu jasna sprawa ze nie mogla nawet spacerowac, cala ciaze praktycznie przelezala, prztyla 30 kg. ALe co mogla zrobic w tej sytuacji? Nic:( Wprawdzie teraz nie ma po tych kg sladu ale ponad dlugo walczyla z nadwaga roznymi dietami i wiem jak bylo jej ciezko. Ja tak nie chce, o ile bedzie to mozliwe. Widzisz ja nie rozumiem podejscia - najpierw tyje przez 3/4 roku a potem zrzucam, ty nie musisz rozumiec mego. Zrob cos dla mnie - idz sie dowartosciowac gdzes indziej.

Marlena nie wiem czy to Cię pocieszy, ale ja w ciąży bardzo dużo przytyłam właśnie w udach, a na specery chodziłam praktycznie codziennie. Dbałam o dietę a i tak mimo to jak piszę okropnie utyłam. Co się okazało po porodzie nie mogłam poznać swoich ud, różnica ogromna tak schudłam. Być może z powodu upałów spuchłam czy nabrałam tyle wody, że wygldałam jak mały słoń.

Gość Marlena zapytuje
Kasiu poczatek posta mnie zdolowal co prawda ale chyba niepotrzebnie- chyba jednak puchly Ci nogi i dlateo wydawalo Ci sie ze przytylas w udach. Wiec tak pocieszylas mnie:) bo opuchlizna zejdzie szybciej niz tluszczyk;)

Marlena dlatego nawet jak utyjesz nie ma co się martwić prawda wyjdzie po porodzie :)

Gość przyszla mamusia
DAFFODILE ile razy w tyg chodzilas na basen? bo u mnie jeste teraz 8 tydzien ciazy ale narazie nie moge nic robic mam nadzieje ze po 3 miesiacu bede mogla juz pocwiczyc spacerowac i mam w planie chodzic 3 razy w tyg na basen

w ciąży przybralam duuuzo w udach a po ciązy straciłam takw obwodzie ze mieszcze sie sie w spodnie ktore sie nie miesciłam...nalezy duzo chodzi...a spacerki z dzieckiem sa najlepsze....

Gość Marlena zapytuje
Kasiak- dobrze by bylo zeby ta prawda nie byla zbyt wielka;)

Gość uważaj na basen
Bojeśli ma się skłonnośc do infekcji czy grzybicy pochwy to w ciąży basen moze nie byc wskazany. Wysoki poziom hormonów w ciąży niestety zwiększa podatnośc na infekcje więc trzeba o to szczególnie dbac. Najlepiej pytaj o to gina.

Gość uważaj na basen
No i życzę zdrowego dzieciątka, łatwego porodu i superfigurki w trakcie ciąży i po :-)

Gość Marlena zapytuje
dzieki za zyczliwosc 🌼 podrawiam:)